Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
jXD2jr.jpg


Son dönemlerde sık sık gündeme gelen elektronik sigaraların patlaması, çoğu kişinin aklında da soru işareti yarattı: elektronik sigaralar neden patlıyor?

Sigaraya göre daha masum olduğu söylenerek yüksek satış işleminin yapıldığı elektronik sigara için son günlerde arka arkaya gelen patlama haberleri, elektronik sigarayı tercih eden kişileri de tedirgin etti. Özelikle son olarak ABD'de yaşayan Andrew Hall isimli kişinin yüzünde elektronik sigaranın patlaması ve sonrasındaki görüntülerin paylaşılması tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Elektronik Sigarada Tehlike Ne?

Elektronik sigaralar için yapılan ilk açıklamalarda bataryası iyi yerleştirilmeyen ya da deformasyonlar nedeniyle oynayan elektronik sigaralarda patlama riski çok daha fazla. Bu bakımdan elektronik sigara kullanan kişilere özelikle batarya kullanımı noktasında önemli uyarılar yapılıyor. E sigara olarak da bilinen cihazların popüler olması sosyal medya üzerinden dahi satış yapılmasını ve kişilerin bu ürünlere ilgi göstermesini sağlarken, ürünlerin kalite kontrol konusundaki denetimleri de tam olarak yapılamıyor.

Elektronik sigaralar için diğer bir tehlike şarj aletleri. Orjinal olmayan şarj aletlerinin kullanılması sırasında da patlama riski artıyor. Patlayan elektronik sigaralarda yapılan araştırmalarda patlamanın direk bataryadan yaşandığı tespit edilirken, elektronik sigaralar için orijinal batarya ve şarj aletlerinin tercih edilmesi gerekiyor.
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Dünyada milyonlarca elektronik sigaradan hiçbir tanesi bir kez bile patlamadı.
Bu durum raporlarda mevcuttur.
Patlayan bu sigara mekanik mod isminde hiçbir güvenlik önlemi olmayan fabrika yapımı olmayan kullananların kendi başına yaptığı bir modifikasyon.
Bir önceki cümleyi tekrar okuyun.
Elektronik sigaranın yaygınlaşması birilerinin işine gelmediği için karalama kampanyası yürütülüyor çünkü düzenli elektronik sigara kullanan insanlar er ya da geç bağımlılıktan kurtuluyor ve bu durum birilerini rahatsız ediyor.
 

eSa

Müdavim
Cezalı
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Bazı modellerde voltaj ayarı var. Daha çok duman için voltajı en yükseğe getiriyorlar. Belki bir ihtimal böyle olabilir diyorum ama, o tip aletlere bakınca da hakkikatten teknolojik şeyler. Yapan bunu düşünmemiş olamaz mı? Mutlaka bir üst sınırı vardır ve oraya kadar çıkartmıyordur diye düşünüyorum.

Şu an kullandığım ile yıllar önce aldığım tükenmez kalem kalitesindeki aletle arasında dağlar kadar fark var. Öteki dandikler bile patlamadı zamanında ki içinde bir tane kalem pil var başka birşey yok.

Ayrıca Ben kenobiye katılmamak elde değil. Bu haberlerden sonra ben bile fırtlanırken bazen irkilmiyor değilim, amaçlarına ulaşıyorlar işte böyle böyle :)
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
popilist yaklaşımlar kendi kendilerine element icad edenlerin uydurması abuk sabuk bişeyler yapıyorlar hiç bir standarta uymayan şeyler patlıyor...
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
Elektronik sigara öldürüyor abd'de min.10 kişi öldü almayin nedeni bulamadilar.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
cigara öldürür, öldürmese süründürür :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

içindeki pilller çok dandik olabilir ve aşırı ısındı mı patlayabilir...
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
Amerika'da patlamadan öldürüyor...
 

cihaneken

Asistan
Katılım
15 Haziran 2019
Mesajlar
143
Reaksiyon puanı
64
Puanları
28
Elektronik sigaralar patlamıyor, insanların bilinçsizce kullandıkları li-ion piller patlıyor.

Elektronik sigaralar yüksek akım çeken cihazlar ve buna göre de yüksek akım verebilen uygun piller kullanılması gerekir.

Bilinçsiz kullanıcılar sahte ambalajlanmış düşük akım kapasiteli piller kullanıyor dolayısı ile cihaz yüksek akım çektiğinde piller ani ve aşırı ısınma ve tepkimeye girerek limitlerinin üzerlerine çıkıyor ve patlama riskini yükseltiyor.

Piyasada satılan pillerin büyük bir kısmı elektronik sigara ile kullanıma uygun değil yada sahte ambalajlanmış pillerdir. Elektronik sigaralarda sigaranın gücüne uygun aşağıdaki modeller tercih edilmelidir. Pillerin orijinalliği çok önemlidir.

Sanyo NCR18650GA - 10A
LG MJ1 - 10A
Sony VTC6 - 15A
Sony VTC5A - 30A
Samsung 30Q - 15
Samsung 25R - 20A
Samsung 20S - 30A
LG HG2 - 20A
 
Üst