Elektrikli Maserati otomobili geliyor!

  • Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Elektrikli Maserati otomobili geliyor!

Elektrikli otomobiller son dönemin en gözde teknolojilerinden. Görünüşe bakılırsa birçok şirketin atılım yaptığı bu alana lüks otomobil üreticisi Maserati de katılıyor.

Elektrikli araçların geleceğini nasıl görüyorsunuz?

 
Son düzenleme:

_FAUST_

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
Markaların artması iyidir lakin bize bir faydası olur mu orası muamma.:confused::cool:
 

hrbe1461mustafa

Öğrenci
Katılım
10 Ekim 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
41
Elektrikli araçların geleceği; Elektrik enerjisini depolamadaki çözümlere bağlıdır. Kısaca pillerin birim cm3 enerji yoğunluğun artırılmasına... Bilim adamları bu konuda büyük uğraşlar verirken, bu teknolojinin insanların gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri sistemler üzerine odaklanmalıdırlar. Bugün varsayalımki li-ion pillerin enerji yoğunlu değişik bir teknikle 3 katına çıkartıldı... Elektrikli araçların uzak mesafelere gidebilme problemi ortadan kaldırıldı. Bunu 200kwh lik bir bataryayla aştığımızı varsayalım. 200 kwh lik bir bataryanın devamlı güçte 5kw lık ev sistemi bir tesisattan iyi ihtimalle 40 saatte dolacaktır. Hızlı şarj dolum istasyonlarında diyelimki bunu 2 saate kadar düşürebildik. Bu insanların kullanması için pekte pratik bir teknoloji olmayacaktır!
 

hrbe1461mustafa

Öğrenci
Katılım
10 Ekim 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
41
Bu konuda fazlaca kafa patlatmış birisi olarak, bu problem karşısında çözüm olarak arabaların içindeki pillerin yani elektriği depolacak olan maddenin kimyasal bir sıvı olması taraftarıyım. Dev bir dopoda bu sıvıyı yüksek kw larda devamlı şarj ettiğimizi düşünün. Depodan iki çıkışımız olsun birisi şarlı sıvı çıkışı, diğeri ise şarjsız sıvı girişi. Bu çıkışları uygun ekipman ve aparatlarla elektrikli arabamıza bağlantısını yapalım. Devirdaym pompasıyla "yüksek hacimdeki tam şarjlı sıvıyla, bizim arabamızda düşük hacimli sıvıya değiş tokuş yapalım" doğaya hiçbir atık madde bırakmadan hemde...! Yüksek hacimli şarjlı sıvı bizim depomuzu dakikalar içinde benzin alır gibi dolduracaktır. Bizim şarjsız depoya geri enjekte ettiğimiz sıvı ise deponun hacim farkından dolayı şarjını küçük bir miktar düşürecektir. Böylelikle elektrikli araçlar beklemeden yoluna devam edebileceklerdir... :)
 

king2016

Öğrenci
Katılım
4 Ekim 2016
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
37
ekonomik ve toplum içinde güzel havanın oluşmasını sağlayacaktır :)
 
Üst