Durmaplay hakkında bilmeniz gerekenler

  • Konuyu başlatan Deleted member 312196
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bu sitenin reklamı teknoloji forumlarında sıklıkla yapılır.

Genel olarak bedava steam itemi veya oyun vermekle insanları kandırmaya çalışıyorlar.

Üye olduğunuz zaman emin olun bunların hiç birine sahip olmayacaksınız.

Neden mi? Sattıkları oyun anahtarlarından hayır gelmeyen bir site size nasıl bedava item verebilir? Şimdi bu site hakkında yapılan birkaç yoruma hep birlikte göz atıyoruz..

"kendilerinden az önce football manager 2014 satın aldım, diğer yerlerden çok daha ucuza 38 tl'ye. lakin bana göndderilen şifreyi steam'e girmemle "daha önceden kullanılmış" uyarısını almam bir oldu"

"gittigidiyor.com'dan sahte cd-key (fm 2014) satarak beni 38 tl kazıklamış sitedir. parayı iade etmek için sanalsaray.com'dan hediye çeki verdiler, üye oldum, hesap bilgilerimi girerek para çekme talebinde bulundum. para yollanmadı ve gittigidiyor'daki hesaplarına yolladığım 5-6 mesajın hiçbirine cevap verilmedi."


"Bundan 6 - 7 ay önce dolaylı olarak bu firmanın ülkeye soktuğu Cabal Online kodlarından aldık aldıktan hemen sonra kodlar geçersiz duruma düştü ve Durmaplay.com hala sorunumuzu çözmedi.

Bugün canlılarına bağlanıp durum hakkında bir bilgi almaya kalktığımda da engellendim."


"hiçbir şey alınmaması gereken site.

öncelikle operatörlerinden sun diye biri var. dün bana küstah diyerek alenen hareket etti. maalesef bunlardan football manager 2014 alan güruhtayım. 43 lira ödüyorum, 38 lira geri ödüyorlar. 5 lira masrafları varmış, ne masrafı diyorum cevap yok."


Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi paranızı alıp size genel olarak kullanılmış oyun anahtarı kakalıyorlar. Bu tür sitelerden kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Steam popüler olduğu için item yalanlarıyla milleti kandırıyorlar.

Siteye üye olurken ne diye T.C kimlik numarasını istiyorlar orasıda me
çhul.. koskoca steam bile böyle bir şey istemezken.
Forumda bu konu tekrar tekrar açılınca üyelerimizi bilgilendirmekte bir beis görmedim.

Not: Bu sitenin eski adı sanalsaray'dır, daha sonra durmaplay olararak degiştirilmiştir.
 

bud

Müdavim
Cezalı
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
5,328
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
1,710
Puanları
113
Yaş
24
Bilinçlendirici olmuş. Umarım böyle bir yanlış yapan olmaz :)
 

Mertyakisik

Öğrenci
Katılım
25 Nisan 2013
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
4 yıldır bu siteden alışveriş yapıyorum başıma hiç buna benzer olay gelmedi. Sürekli olarak Wow game time ve arada bir gold satın alıyorum birkaç tane oyununda steam kodunu ve antivirüs yazılımı lisansı almıştım hepside çalışan geçerli kodlardı. Ödemeleride kredi kartı ile site içi bakiye satın alıp öyle yapıyorum hiçbir sorun yaşamadım hatta eski üye olduğum için yaptığım alışverişin belli bir yüzdesi kadar indirimde veriyolar ayrıca birçok oyunun ücreti steam, gog veya diğer online oyun satışı yapan sitelerden daha makul fiyatlarda yakın amanda haber bültenleride yapmaya başladılar oyunlar hakkında arkadaşın başına böyle bi olay gelmesi üzücü olmuş.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bu sitelerden oyun alacaginiza gidin G2A veya humble bundleden alin, hem ayni hesaba geliyor hem de basiniz agrimaz. Hesap dogrulamasinda T.C kimlik numarasini sorgulamalari, bir sorun oldugunda hesap bilgilerini sifresine kadar istemeleri bana güvenilir gelmiyor.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Hayatımız sahtekarlar ile çevrilmiş. Çok dikkat etmek gerekiyor.
 

ziyahann

Öğrenci
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yıllardır alışveriş yaptığım bir sitedir. Yapmayın etmeyin. Adamlar ülkenin en büyük key dağıtıcısı durumunda. Hiç bir sorun yok yıllardır neler neler aldım. Preorder oyunlar bile aldım. Hiç bir sorun olmadı. Olamaz da. G2a dan daha güvenilir emin olun. Şikayet ederseniz sorununuzu çözerler
 

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
Gecen ay cs:go indirime girmisti almayi dusundum ama uyelik icin tc kimlik numarasi istedi. Bende ne gerek var dedim hic bulasmadan kapattim siteyi. Sanirim iyi yapmisim.
 

Odessa

Müdavim
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
3,760
Reaksiyon puanı
432
Puanları
83
Yeni gelen birinin direk bu konuya yorum yapip, savunmasi cok manidar olmus.
 

ziyahann

Öğrenci
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yeni gelen değil haftalardır talip ediyorum tapatalk üzerinden. Sadece bilip bilmeden insanların karalamasına anlam veremiyorum. Ya neyse haklısınız gidip 170 tl verin aynı oyuna , haklısınız, çok haklısınız
 

Odessa

Müdavim
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
3,760
Reaksiyon puanı
432
Puanları
83
Ates olmayan yerden duman cikmaz.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ya neyse haklısınız gidip 170 tl verin aynı oyuna , haklısınız, çok haklısınız

G2A ve Humble Bundle diyorum, gidip oyuna 170 tl verin diyorsun. Bilip bilmeden degil, aksine bu konu hakkinda daha binlerce sikayet mesajini ortaya dökebilecek bilgiye sahibim.

Bir oyun sitesi neden T.C kimlik numarasini ister? Bunun amacini bana bir acikla bakalim..

Bu site hakkinda kendinizde arastirma yapabilirsiniz arkadaslar. Sikayetvar ve malum sözlük sitelerinde bütün bilgiler mevcut. Özellikle bircok kullaniciyi gittigidiyor.comdan FM 2014 keyi satarak magdur etmistir.

Gidin G2A ve humble bundleden alin. Kesinlikle T.C kimlik numarasini sorgulayan bir siteye bu bilgilerinizi kaptirmayin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

"Beyler bu sitede forumlara yazı yazarak konu açarak veya referans linkleri oluşturarak altın kasıp , onlarla sitedeki ürünlere sahip olabilirsiniz :) ( steam key - Lol rp V.b )Eğer kaydınız yoksa kayıt link tıklayın takım olalalım :)"

Hadi bu neysede..

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=377786142
Buradan bile paylastiklari linkleri kaldirmis steam.

Bu da benden size bonus olsun

"geçtiğimiz haftalarda yüzlerce sahte cd-key satarak piyasadan epey bir para çeken, ve benim gibi birçok insana para iadesi yapmamış, mesajlarına cevap vermemiş, kaybolan site sanalsaray.com'un yeni uzantısı. kesinlikle uzak durulması gereken alışveriş sitesi. sanalsaray'a girdiğimizde artık buraya yönlendiriyor. bir işler çeviriliyor yine hadi bakalım."


eğer bir alışveriş sitesi(!) ödemeyi banka hesabına para yatırarak yapmanızı istiyor ise kayıtdışı çalışıyor olma olasılığı çok yüksektir.

"özellikle steam konusunda; daha önce başarılı bir şekilde ödeme yapılmasına karşın herhangi bir yasal problem çıktığında, bu problemin eski alışverişleri de kapsadığını ve hesabınızın dondurulduğunu hatırlatmak isterim. bu hem adı sanı duyulmamış sitelerden alışveriş yapmamanız hem de tanımadığınız kişilerden steam gift kabul etmemeniz sizin hayrınıza olur anlamına geliyor."

edit : sanalsaray yine kendi domain'ine dönmüş. ama kesinlikle uzak durun. müşteri servisinin sizinle iletişimi gerçekten kötü, karanlık bir sokakta size sataşan bir tinerci üslubu kullanıyorlar.


Son olarak; Eger size bedava steam itemleri vaad ediyorlarsa o sitelerden kesinlikle uzak duracaksiniz. Steamde bile onlarca sahtekarlik yapilirken bu sitelerin beles item vermesi mümkün degil.

Benden size bir arkadas tavsiyesidir bu.
 

ziyahann

Öğrenci
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Durmaplay şu an sanal saraydan ayrı anladığım kadarıyla. Bu tercih meselesi. Açıkçası çokta umrumda değil banane yani. Almayın abi[emoji4] benim mi şirket.
 

re13el

Müdavim
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
9,153
Reaksiyon puanı
114
Puanları
63
Şu savunmaya çalışan arkadaş boş boş konuşma istersen. Arkadaşlar mağdur olmuş sen daha sorun yok diyorsun. Bu insanlar keyfine site karalayacak değil ya, sorun yaşandımı yaşanıyor işte. Sen git site sahipleri baksın konuya da mağduriyetleri gidersin temiz bir şekilde o zaman.

Ayrıca sağda solda saçma saçma yaptıkları reklamlardan belli ne kadar kalitesiz oldukları.
 

ziyahann

Öğrenci
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Savunmuyorum abi devam giydirin elinizden geldiğince[emoji4] Bu arada belki merak eden vardır. durma play overseer adlı bir şirkete ait ve bilin bakalım bu şirket nerde? Tabiki yavru vatan , bu fiyat politikasının nerden geldiğini anlayabiliriz .
 

Mertyakisik

Öğrenci
Katılım
25 Nisan 2013
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yeni gelen denilmiş ben kendi üzerime alındım üyelik tarihine bakabilme yetiniz olsaydı bunu yazıyor olmazdınız. Evet forumda ilk mesajım olmuş olabilir konu ilgimi çekti yanlış bilgilendirme yapılmış markayı kötülemek insanlarda artık bir hobi haline geldi günümüzde , bende kendi deneyimimi paylaştım sadece kimseyi savunma gereği duymuyorum herhangi bir çıkarımda söz konusu değil markanın fanatiği filanda değilim uygun fiyatları nedeniyle tercih ediyorum T.C. kimlik numarası istenmesi tamamen güvenlik amaçlıdır zaten yıllardır T.C. kimlik numaralarımız internetten erişilebilir durumdaydı bu korkuyla yaşayacaksanız kusura bakmayın ama bir psikoloğun yardımı dokunabilir kim nereden almak istiyorsa ordan alsın. Yakın zamanda G2A nında buna benzer haberlerini okumuştuk alınan keyler geçersiz çıkmıştı. İnternetten alışveriş kumar gibi oldu biraz fakat ben konuda ismi geçen sitenin güvenilirliğinden şüphe duymuyorum . Bana hitaben yapılan yorumlara cevap yazmayacağım tartışma çıkmasın yok yere iyi forumlar :)
 

-Hewal-

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Garanti olsun steam yada humblo bundle,bundle stars .indigala ne idüğü belirsiz siteler uzak dursun.
 

bora4001

Öğrenci
Katılım
4 Ağustos 2015
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yani 3 tane euro truck simülatör 2 1 tane 25 tl lik steam cüzdan 1 tane 5 tl lik steam cüzdan 1 tane csgo 1 tane gta 4 ve ek paketleri 1 tane payday 2 aldım hiçde sıkıntı çıkmadı ;)
 

kumandabey

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kesinlikle almayın 3 oyun aldım 3 ündede dolandırıldım geri ödemede yapmıyorlar kesinlikle kullanılmış key veriyorlar hırsız bunlar çok sinirliyim
 

Mourn

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
1,003
Reaksiyon puanı
67
Puanları
48
Yaş
27
Arkadaşlar ben 20 liralık steam e pin aldım paypal bakiyesi ile ürünler sağlam teslim edildi bende yani steame başarıyla ekledim paypal bakiyesi ile ürün satan tek yer diğerlerinde paypal var lakin paypaldaki kredi kartlarıyla ürün satıyorlar paypal bakiyesi ile değil benim hoşuma gitti bu site yani
 

yucesezar

Müdavim
Cezalı
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
3,403
Reaksiyon puanı
557
Puanları
113
Yaş
26
Arkadaşlar ben 20 liralık steam e pin aldım paypal bakiyesi ile ürünler sağlam teslim edildi bende yani steame başarıyla ekledim paypal bakiyesi ile ürün satan tek yer diğerlerinde paypal var lakin paypaldaki kredi kartlarıyla ürün satıyorlar paypal bakiyesi ile değil benim hoşuma gitti bu site yani
Bro bu pin işi nasıl oluyor bi anlatsana.
 

faki1975

Öğrenci
Katılım
9 Ekim 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
49
bende fifa 17 aldım originden aktif ettim ve en uygun fiyata! Tamamen adamları karalamaya çalışmışsın ki adamlar gittigidiyorda yıllardır satış yapiyor Profilleri %100 Güvenmeyen ordan alsın fiyatları gerçekten iddali .
Muhtemelen sende orda satın alıp satışını yapiyorsun ondan bu karalama :)
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Gittigidiyor'da satis yapmalari yaptiklari dalavereyi degistirmez. Ben oradan ne satis yapiyorum ne de oyun satin aliyorum. Bu tür seylerle benim isim olmaz kisacasi.

Sirf bunlari savunmak icin üyelik almaniz manidar.
 

faki1975

Öğrenci
Katılım
9 Ekim 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
49
Gittigidiyor'da satis yapmalari yaptiklari dalavereyi degistirmez. Ben oradan ne satis yapiyorum ne de oyun satin aliyorum. Bu tür seylerle benim isim olmaz kisacasi.

Sirf bunlari savunmak icin üyelik almaniz manidar.

Sizin işiniz olması için demedim. Kendim ürün satın aldım ve fiyat avantajından yararlandım. Böyle bir şeyi görünce'de hem üye oldum hem yaşadığım durumu paylaşmak istedim .
Gittigidiyorda ürün satın alındığında ödeme karşı tarafa geçmiyor ürünü alıp kullanıp sonra onay veriliyor. Ödeme ondan sonra satıcının hesabına geçiyor. Ayrı bu durmaplay ile bağımda yok:)) Adamlar 160 bin ürün satmış sadece gittigidiyordan.
Ayrıca Sitedeki slogandan yola çıkarak biliyorsan yorum yap bilmiyorsan sor'du :) neyse..
 

Cpt.HeT

Öğrenci
Katılım
26 Mart 2016
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
Beyler yapmayım yapmayım dedim ama dayanamadım yıllardır alış-veriş yapıyorum ben bu siteden daha en ufak bir sorun ile karşılaşmadım. Yalan olmasın bir kere keyde sorun çıktı hemen değiştirdiler doğru olanıyla. En güvendiğim sitedir kendileri. Bu zamana kadar 1.063,26 TL harcamam olmuş daha şimdi Overwatch u aldım. Arkadaşın başına gelenler ya çok çok büyük bir talihsizlik ya da yalan.
 

Stoneiron04

Öğrenci
Katılım
11 Kasım 2016
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
37
Konu eski ama ben dün gece 70 TL oyun aldım kodu bulamadım yeni üye olduğum için. Canlı destek hattına yazdım anında cevap verip nereden girip kodu alacağımı belirttiler. Düşünün ki gece 12de oldu bu olay, ayrıca Steam de oynayabiliyorum. Hiçbir sıkıntı yok
 

Baris Korkmaz

Öğrenci
Katılım
13 Eylül 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
İlk defa bu siteye uye oldum ve uye olurken kac tane harf vardir diye soru geldi ne ugrastici ya vazgecicektim az daha. Bende dun Total Warhammer 2 nin on siparisini alicaktim amerikada yasiyorum elektronik muhendisi oldugumdan pek zaman ayiramiyorum oyunlara ama total wari cok sevdigimden steamden alicaktim niyeyse kabul etmedi kartımı bir turlu bende sitelere bakmaya basladim bu siteye denk geldim. Suan oyun on sipariste 2 hafta sonra cikacak ve fiyatı 150 lira bu site 117 liraya satiyor. Bunu nasil basariyorlar yani amerikada genelde cok daha ucuza bulabilirim oyunlari turkiyedekine gore ama bu oyun nasil bu kadar ucuz steame gore. Dedim bir is var sikayetleri okumaya basladim cok fazla sikayet gordum acikcasi aklimdan gecen ilk sey adamalar mali saglam goturuyordur boyle dolandiricilikla hemen aynısnı bende mi yapsam sitelerinide cok begendim cok guzel dizayn etmisler.
Ben hic alisveris yapmadim bu siteden ama okudugum seylerden sonra 6. hissim DOLANDIRICILAR diyor her oyunda tabiki yalan dolan yapmicaklardır ama soyle dusunun adamlarin sitesini her ay 50 bin kisi ziyaret etse ve bu 50 bin kisiden sadece 50 sine bozuk key verseler ve sucu steame atsalar en azindan direk temiz 5000 bin Lira cebe atarlar bu kadar ucuz olabildiklerine gore bir dolandiricilik yapiyorlar. Agzım sulandı valla amerikada maaslar yuksek ama bu tarz sitelerin kazancinin yanında yinede kucuk.
Bu arada bu sirketi savunmak icin yeni hesap acanlarda sitenin kurucuları soyliyim size. Kazancları cok yuksek oldugundan bir kac tane eski account bile satin alip savunma yapabilirler cunku bu forumlara bakip son kararini veren cok fazla insan var. Eger yaptiklari legal bir isse nasil oluyorda amerikadan bile ucuza satabiliyorlar aciklamaları gerekiyor bence. Acıklasınlarda bende aciyim ya soyle bir site yani 150 liradan 117 lirayi gorunce direk elim gitti sepete ekle diye.
 

osmancan71

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2012
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
az önce alışveriş yaptım siteden. yorumları okuyunca korkarak aldım ama hiç sorun yaşamadım 5 dk felan sürdü teslimat. belki site kendini düzeltti belkide bende sorun olmadı
 

Son mesajlar

Üst