Discuz!x 3.1 yeni ücretsiz script

Bu konuyu okuyanlar

memo_qx

Öğrenci
Katılım
13 Kasım 2012
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
uygun kategori göreöediğimden buraya açtım

merhaba arkadaşlar bu yazıda discuz!x sistemini tanıtacam. bu sistem çinliler tarafından yapılmış çok kapsamlı bir sicriptir. içinde forum sosyal paylaşım portal gibi ayrı ayrı sicriptlerin hepsinin bir arada olmasıyla oluşturulmuştur. çinliler bu işi cözmüş diyebilirim birçok forum portal gibi scriptlerden çok çok daha iyidir hatta paralı scriptlerden de iyidir. tek kusuru var şuan için yüzde yüz türkçe olmamasıdır. ama yüzde yüz ingilizce versiyonu bulunmakta ve yüzde elli civarında türkçedir. birçok dili mecuttur.


css ve ajax bol miktarda kullanılmıştır. içinde puan sistemi görevler büyüler gibi ekstra özellikleri bulunmaktadır. eklenti eklemek çoçuk oyuncağıdır. çünkü eklentiyi yüklüyorsun adminden aktif ediyorsun hepsi bukadar.


temaları kendin düzenleme şansın yüksektir. portala blok ekleme html ve css bilgin az da olsa cok kolaydır çünkü bloklar için tek tek siteye yükleme yapmıyorsun DIY denilen kontrol panelinden yapabiliyorsun.


yani blokları DIYden ayarlayabiliyorsun bunun için portalda mesala üyelermi gözükecek dıyden cerceve acıyorsun ve uyelerle ılgılı modulu secıyorsun sectıkden sonra yeni üyemı populer üyemi hangisinin cıkmasını istiyorsan onu seçiyorsun ve hemen işleme koyuyor.


Seo su çok etkilidir.


forumları istediğin gibi yan yana kac adet sutun gozukmesını istiyorsan o şekılde cıkarabiliyorsun. mesala 1. kategoride 4 yanyana sutun istiyorsan 2. kategoride 8 yan yana sütun koyabiliyorsun yani sabit değil her kategorinin kendine ait sutunları oluyor.


bir çok güzel eklentileri var facebook daki gibi sosyal oyunları bile mevcut tabi cevirirsen ben birçok eklentiyi cevirmeyi başardım bunları sitemde yayınlıyorum.


sosyal kısmına gelnce facebook tarzıdır. albümler bloglar videolar ekleyebiliyorsun.


video kodu editör için güncel bircok video sitesinin ekleme sansın bulunmaktadır.




Yazıda belki herşeyi anlatamamış olabilirim gelişi güzel bir yazı oldu çünkü örnek resimlerle ne demek istediğimi belki biraz daha iyi anlayabilirsiniz.


tabiki burda koydugum resimler birkaç örnek eklentiler olarak facebook tarzı sohbet eklentisi galeri eklentisi videolar eklentisi haber eklentisi arkadaşlık eklentisi emlak eklentisi birçok güzel eklentiler mevcuttur.
Forum
ek9Gg9.png

K4j18p.png



Görevler
Kqdj8B.png

sosyal kısmı
xJZqkW.png



Renkli cevap
ealdM7.png





Son başlıklar
Kgr2ZZ.png



Zaman tüneli
Kgr2ZZ.png



bazı örnekler bunlar evet şimdide gelelim linklere


resmi sitesi
http://discuz.net


çoklu dil desteği veren
http://codersclub.org/discuzx/forum.php


türkçe destek veren
http://discuzturkiye.tk/forum.php


birçok elnti ve temalar için destek verecek olan site
http://www.obirnet.com/discuz


yeni sürümü indirmek istiyorsanız bu sürüm de birçok dil mevcut ve türkçe kısmı yüzde ellilerde


https://bitbucket.org/Goterror/discuz-3.1-t-rk-e-discuzturkiye.tk#sthash.9Goql0V9.dpuf




yeni çeviriler eklendikçe uygulayabileceğiniz updateler


http://discuzturkiye.tk/forum.php?mod=viewthread&tid=25&extra=page=1#.Uv4EGGJ_tCg


hepsi bukadar hayırlı olsun.
 

turkfatih

Öğrenci
Katılım
22 Aralık 2012
Mesajlar
55
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bende beğendim ama önemli olan destek ve güvenli olması...
 

memo_qx

Öğrenci
Katılım
13 Kasım 2012
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
güvenlimi derken neyi kastediyorsunuz birde ben resmi destek sitesinin sahibi değilim ve ne zamana kadar destek verirler bilmiyorum ama ingilizce destek sitesi uzun zamandır var ve güncelliyorlar ben http://obirnet.com/discuz buranın sahibiyim müsait oldukca eklenti ceviriyorum bazılarını ücretli ama çoğunu ücretsiz yayınlıyorum elimde bircok eklenti var ama cevirmeden eklemiyorum

eklenti yönünden sıkıntı cekilmez diye düşünüyorum akla gelebilecek her konunun bir eklentisi var takıldığınız yerden yine yardımcıolmayada calışırım
 
Üst