COVID-19 Virüsünün Mikroskop Altında Görünüşü

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,845
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,272
Puanları
113
Yaş
39
1.000'den fazla ölüme neden olan COVID-19 virüsü (gayri resmi olarak 2019-nCoV olarak da bilinir) geçen yıl Aralık ayında keşfinden bu yana geniş bir kitleye ulaştı.

Ancak dünyadaki mikrobiyologlar bir aşıyı denemek ve geliştirmek için virüsü kullanıyor olsalar da, bilim insanı olmayan pek çoğumuz bu yeni koronavirüsün nasıl göründüğünü gerçekten görmedik.

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü (NIAID) Rocky Dağları Laboratuarları (RML), koronavirüsün tarama ve iletim elektron mikroskop görüntülerini piyasaya sürdü.

1.jpg

Yukarıda gördüğünüz, ABD'deki bir hastadan alınan COVID-19 virüsünü gösteren sahte renkte bir tarama elektron mikroskobu görüntüsüdür; viral partiküller, mavi ve pembe renkli bir hücrenin yüzeyinden çıkarken sarı renktedir.

2.jpg

Yukarıdaki görüntü bir transmisyon elektron mikroskobu ile yakalanmıştır. Bu birincisi kadar keskin değil, ancak virüsün yüzeyindeki sivri uçları görebilirsiniz (bu, koronavirüsün adını verir, 'taç' anlamına gelir).

Bunlar biraz tanıdık geliyorsa, bunun nedeni SARS ve MERS gibi çoğu koronavirüsün dışarıda benzer görünmesi ve yumru kaplı küresel görünümü paylaşmasıdır.

3.jpg

Flickr'daki tüm seti burada görebilirsiniz.
 
Üst