Core i7 Arızalı mı?

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Zamanında AMD'nin Opteron ve Phenom işlemcilerinin itibarını yere seren hata Intel'in Core i7 işlemcilerinde de var. Core i7'deki sorun ne?

Intel'in Core i7 işlemcilerindeki Translation Lookaside Buffer, yani kısaca TLB olarak anılan işlemci bölümünde oluşan bir hata sebebiyle işlemcilerin performansının etkilendiği, bazen sistemde donmalar yaşandığı ortaya çıktı, TLB, görevi olan bellek yönetim konusunda işlemcinin sanal bellek adreslerini çözmesi konusunda işe yarayan bir bölüm. Zamanında AMD'nin ilk doğal dört çekirdekli Phenom ve aynı zamanda çıkan yeni Opteron işlemcilerini oldukça hırpalayan bir hata keşfedilmiş, anakart üreticileri yeni BIOS'lar yayınlayarak durumu düzeltmeye çalışmış olsalar da bu durum AMD tarafında ciddi bir itibar kaybına sebep olmuştu.

Intel Durumu Kabul Ediyor

Her ne kadar Core i7 ile yaptığımız testlerde bir sorun yaşamamış da olsak Intel, yayınladığı işlemci rehberinde bu konuyu es geçmemiş ve üreticileri bu hata karşısında uyarmış durumda. Bilemiyoruz ki herhangi bir kullanıcı bu sebeple bir sorun yaşadı mı ya da yaşayacak mı; fakat yine de böyle bir sorun olduğunu ve BIOS yaması gibi basit bir çözüme sahip olduğunu bilmek önemli.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
hayda bizde napacağımızı şaşırdık, o zaman amdye yönelecez.
 

alirizak

Asistan
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
287
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
intel AMD kadar acı çekmez. çünkü iyi lobisi var. en büyük distributörler onda. medyayla da araları daha iyi(!)
 

moz

Doçent
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
621
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Hiiçç bişi olmaz..!!
Zaten ne kadar üretmiş olabilirki ya onları toplatacak yada yazıdada belirtildiği gibi BIOS upgrade ile halletme yoluna gidecektir.
 

cahitsitki

Öğrenci
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Haberin kaynagi olarak gosterilen fudzilla sitesi haberi yapti daha sonra Intel'in konuyla ilgili asagidaki aciklamasini yayinladi.
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10743&Itemid=35
Intel konu ile ilgili aciklamasinda, bahsedilen notun Core i7 ile ilgili olmadigini, Core i7'de TLB ile ilgili 5 adet hata bulundugunu, bunlarin da isleyisden cok, donusturme ve hata raporlama ile ilgili oldugunu (improper translation and error reporting) ve bunlarin islemcinin isleyisi ile ilgili olanlarinin urun piyasaya surulmeden once cozuldugunu, cozumun performansa etkisininse goz ardi edilebilecek kadar az oldugu soyluyor.
Ne kadar etkilenecegi sorusunun cevabini vermek bu aciklamadan sonra daha kolay sanirim.
 

Son mesajlar

Üst