Çiçero filmi hakkında *birfilmhakkında*

Bu konuyu okuyanlar

bir film seyircisi

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2017
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
11
Puanları
8
Önce Ayla, sonra Müslüm ve şimdi Çiçero, mart 2019’da da Turkish-i Ice Cream.

Ortak özellik: Mustafa Uslu, yapımcı.

Normalde filmler yönetmenlerinin ismiyle anılırlar. Nuri Bilge Ceylan sineması, Wes Anderson sineması gibi… Yukarıda ismi geçen filmler ise yapımcısı Mustafa Uslu ismiyle anılıyor. Ayla ve Müslüm çok büyük bir taleple karşılandı. Çiçero’dan aynı performans beklenir mi tartışılır.

Türkiye sinemasının temel problemlerinden biri sadece iç piyasaya üretiyor olmamız. BKM, Cem Yılmaz, Şahan Gökbahar ve diğer yapımcılar hep ve sadece iç piyasaya film yapıyorlar. İçerden kazanılan parayla yine içeri film yapıyorlar ve biz iyi filmciyiz diye geziyorlar. İyi filmciler, evet, eyvallah. Ama bir de keşke bu iyi filmlerini global pazarda ingilizce görebilsek. Keşke Amerika’da, Avrupa’da, Hindistan’da, Avustralya’da, Kanada’da da filmlerimiz izlense, keşke buralarda izlenebilecek filmler de yapsak, ama yapan eden yok. İç piyasa da iç piyasa… Bu iş böyle olmaz, iyi filmciyseniz global pazarda görelim yiğitliğinizi ey yapımcılar. Dizilerimizi çok güzel satıyoruz, filmlerimiz kös kös kalıyor içeride. Onları da satılabilir yapın da ülkeye döviz girsin döviz.
Mustafa Uslu beyde bu ışığı görmüş bulunmaktayım. Neden derseniz,
1 *Yaptığı filmler iç pazarda her kesim tarafından oldukça beğeniliyor, talep ediliyor.
2 *Filmi ticari temelde yaptırıyor, bu çok güzel bir şey, çünkü sinema sektörü sanattan çok ticarettir, ticari niyetle yaparsanız işler yürüyebilir. Daha iyisi için para gerekir, para kazanırsanız daha iyisini yapabilirsiniz.
3 *Filmlerinde yabancı oyuncuları oynatıyor, bu da çok güzel. Olası bir İngilizce/gloabal filmde ya iyi İngilizce bilen Türkler ya da doğrudan ana dili İngilizce olan kişiler oynatmanız gerekir. Kendisi şimdiden böyle kişilerle çalışıyor.

Umarız bütün değerli yapımcılarımız globali hedef alan global filmeler yaparlar da dünyada sinema denince akıllara güzel bir örnek olarak gelen bir ülke oluruz.
Çiçero, İngiliz büyükçelçinin uşağı İlyas Bazna’nın 2.Dünya Savaşı sırasında Almanlara İngilizlerle ilgili bilgileri satması hakkında bir film. Karakterin kod adı Çiçero.

Bir dram-ajan filmi.

Oyuncular ve oyunculukları gayet iyiydi.

Mekan, eşya, renk, kıyafet seçimleri ve genel atmosfer çok başarılıydı/gayet iyiydi.

Bir aile filmi mi? (bir aile filmi: minimum düzeyde kan, şiddet, küfür, argo, cinsel referanslar ve sahneler içeren, mümkünse içermeyen, yaşı uygun bireylerden oluştuğu varsayılan yeri geldiğinde 2-3 kişiyle, yeri geldiğinde konu komşuyla, yeri geldiğinde sülalece izlenmesinde ciddi bir problem olmayan filmdir.)
-Bir aile filmi denebilir.

Vakit öldüren bir entertainment/eğlence filmi mi? düşündüren, etkileyen, zaman boyutunu aşan, derdi olan, izlenince tükenmeyen bir film mi?
-Vakit öldüren bir entertainment/eğlence filmi.

Filmdeki göze batan kusurlardan biri: yer yer Türk oyuncuların İngilizce, Almanca konuştukları sahneler var, ağızlar, dudaklar hiçbir sese, yazıya uymuyor. Hem Türkçe altyazıyla uyumsuz, hem yabancı dilde gelen sesle.

Son olarak, ses ağız uyum problemini görmezden gelirsek, film güzeldi. Neyin ne kadar gerçek olduğunun bir önemi yok. Film film olarak güzeldi, hikâye etkileyiciydi, oyuncular da başarılıydı.

çiçero *birfilmhakkında*
 

Son mesajlar

Üst