Capris otele ne oluyor..

Bu konuyu okuyanlar

xyz1234

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
2,587
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Otelin hizmet kalitesine ilişkin çokça şikâyet geliyordu ancak gece yarısı çoluk çocuk, yaşlı genç demeden sadece Zaman okuru oldukları için dışarı atılan bir aileden gelen mesaj bende bardağı taşıran son damla olmuştu.
Peki, ne olmuştu da aile mağdur edilmişti? Öğrendim ki otelin her yerine asılan, “Bu tesise Zaman giremez!” duyurularına okurlarımızın sebebini sorması neden olmuştu. Olayı, “Caprice Otel’de neler oluyor?” başlıklı yazımla dikkate sunmuş, okurlarımızdan sayısız dönüş almıştım. İyi de yazanlar vardı, kötü de! Durumu gazete yönetimine ilettiğimde ise öğrendim ki gazetemiz okurlarına ulaşmak için sayfalarca reklam yapan Caprice Otelleri, “Reklamlarımı yayınlamadınız, yayınladıysanız da yerini beğenmedim.” diye gerekçeler sunarak borcunu ödemiyormuş. Bütün bu keskin tavırlar da alacağını talep eden Zaman’a karşıymış.

wdafTsQS1RiwgAAAABJRU5ErkJggg==

Böyle durumlarda en iyi çözüm elbette yargıya gitmektir. İşin ilginç yanı, alacaklı olan ve okurları mağdur edilen Zaman yani FEZA Gazetecilik olmasına rağmen mahkemeyi Caprice yani MAİ Turizm açmış. Reklamdan doğan hak edişini faturalandıran Feza’ya hiç itiraz etmeyen Caprice sıra ödemeye gelince işi savsaklayıp bir de üstüne mahkemeye götürerek, “Zaman ilanlarımı bana taahhüt ettiği yerde yayımlamadı.” demiş. Oysaki yayımlandığı süre içinde itiraz etse reklamları bir kez daha hem de ücretsiz yeniden yayımlatma hakkı da varken! MAİ ayrıca, süreci uzatmak ve gazeteyi bunaltmak için mahkemeye ‘reklamlarım yayımlanmadı’ da dediğinden bilirkişi tayin edilmiş. Süreç zahmetli olmasına rağmen yayımlanmadığı iddia edilen reklamların bulunduğu gazete nüshaları tek tek mahkemeye sunulmuş. Mahkeme, Zaman’a atfedilen tüm iddiaların iftira olduğuna karar vermiş. Elbette takdir edersiniz ki böylesine davalarda mahkeme süreci uzun sürer. Bu kez de öyle olmuş. Caprice tarafı mahkemenin Zaman lehine verdiği kararı Yargıtay’a taşımış. Ancak yüksek yargı da mahkemenin aldığı kararı yani Zaman’ın haklılığını onaylamış.
Bundan sonra çok fazla söze gerek yok. Caprice Otelleri, Zaman’ın hak edişini son kuruşuna kadar ödedi. Hak elbette bir gün yerini buluyor görüyorum ki sadece sabırlı olmak gerekiyor. Ancak altını çizmek istediğim durum, bana göre borç ödenmesinin çok ötesinde. Ben hâlâ otelden çıkarılan ailenin duygularını, Zaman okuduğu için tatilde olduğu otelde kendini tehdit altında hisseden okurlarımızı düşünüyorum. İşte bunun nasıl telafi edileceğini bilmiyorum!

http://zaman.com.tr/columnistDetail_getNewsById.action?newsId=2026671

Not: köşe yazısının tamamını almadım. tahmin ediyorum bu sitede zaman gazetesi okuyan arkadaşlar vardır. Sadece okuduğunuz gazeteden dolayı böyle bir muameleye muhafazakar olduğunu iddia eden bir otelde maruz kalsaydınız ne yapardınız.
 

XAFER37

Müdavim
Katılım
17 Kasım 2011
Mesajlar
1,331
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
valla sadece zaman değil diğer gazeteler içinde olsa ne yapacagımı şu an kestiremiyorum, ama böyle terbiyesizlik olmaz
adamlar reklam parasını vermemek için çamura yatmaya çalışmışlar tutmamış .allahın sopası yokki vursun kafalarına
şimdi daha iyi oldu sanki ,kendilerinin de ne oldukları ortaya çıktı böylece.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
ona jet fadıl derler, bir ara koç'ları da çarpmaya kalkmıştı ya, buldozer gibi ezip geçtiler valla.
akıllanmamış, hala çarpmaya uğraşıyor... da, adamı böyle tefe koyarlar işte.
 
Üst