C de Zaman Fonksiyonlarının Kullanımı

Konusu 'Programlama Dilleri' forumundadır ve haber77 tarafından 21 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. haber77

    haber77 SDN Okuru

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    - C de Zaman Fonksiyonlarının Kullanımı

    Merhaba arkadaşlar .C de klavyeden saat girişi almak istiyorum.time.h fonksiyonu kullanarak nasıl yapabilirim?
     
  2. annttiigs

    annttiigs Profesör Onursal Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.594
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    38
    time.h bir fonksiyon değildir. bir kütüphanedir. gördüğüm kadarı ile time.h içinde böyle bir gettime tarzı bir metod yok. time.h'ı açıp kullanabileceğin bir metod ya da dönüştürücü bulmalısın.
     
  3. IThelp

    IThelp Profesör

    Katılım:
    11 Nisan 2011
    Mesajlar:
    4.330
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
  4. haber77

    haber77 SDN Okuru

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    demek istediğim kullanıcıya işe ne zaman geldin diye soracam o da saat girişi yapacak(örneğin 08:00)time.h ta sistemin kendi saatini baz alıyor .
     
  5. fyodor

    fyodor Asistan

    Katılım:
    3 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    233
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam o yazdığın şekil alabilirsin saati. Sonra kontrol edeceksin tabi saat formatına uygun mu diye.
     
  6. erenberk

    erenberk Reis Onursal Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    11.148
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    48
    Klavyeden bir giriş almak istiyorsan direk scanf'i (stdio.h kütüphanesinde) kullanmalısın. time.h kütüphanesiyle işin yok.
     
  7. haber77

    haber77 SDN Okuru

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    klavyeden giriş aldığım zaman onu saat olarak tanımasını istiyorum.
     
  8. erenberk

    erenberk Reis Onursal Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    11.148
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    48
    Öyle bir şey yok C'de. Anladığım kadarıyla sen yeni başladın bu işe, o yüzden şöyle yapabilirsin: Adama ilk işe geldiği saati sor, o da mesela 12 girsin; sonra dakikayı iste, 35 girsin. Sonrasında "işe 12:35'te geldiniz." yazdır ekrana. Bunu beğenmediysen şöyle yapabilirsin: Adamdan geldiği zamanı saat ve dakika arasında boşluk koyarak girmesini iste. Scanf ile okuma yaparken scanf(" %d %d", &saat, &dakika); şeklinde okuma yaparsın bu sayede ayrı ayrı değişkenlere atayabilirsin ve sonra yazdırırken printf("\nIse saat %d:%d iken geldiniz.", saat, dakika); şeklinde yaparsın.
     
  9. haber77

    haber77 SDN Okuru

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ederim.
     
  10. SDN Okuru

    SDN Okuru SDN Okuru

    arkadaşlar şuan bir oyun üzerinde çalışıyorum ve final etabı için oyuncuma 20 sn lik bir süre vermem lazım fakat bunu ekranda nasıl gösterceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil:confused1:
     
  11. Samed Tarık

    Samed Tarık Doçent

    Katılım:
    4 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Cinsiyet:
    Bay
    bir timerla saniyeyi tut. text box olustur bir tane. timerin tick olayinda textboxun icindeki bir artsin. bir if ile 20 sn olup olmadigini kontrol ettir.

    basarilar :)
     

Sayfayı Paylaş