Burun ameliyatı olacağım... Korkuyorum :(

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Hazır ameliyat olmuşken estetik mi yaptırsaydın.. :) En azından boşa gitmezdi.
 
Katılım
25 Kasım 2017
Mesajlar
1,045
Reaksiyon puanı
617
Puanları
113
Hazır ameliyat olmuşken estetik mi yaptırsaydın.. :) En azından boşa gitmezdi.
Doktorum burnumun çok güzel olduğunu estetik gerekmediğini söyledi ki o soylemeseydide ben bunu biliyordum zaten ??. Sadece kemik eğriliğinden dolayı bi çıkıntı vardı onuda aldı doktorum . Ve bir kuruş para odemedigim hâlde gören herkes sanki yurdışına gidip milyondolarlar verip ameliyat olmuşsun gibi dedi. Gerçekten burnum çok güzel oldu. Dediğim gibi kemik eğriliğinden kaynaklı bi çıkıntı vardı ve burnum kötü gözukuyodu o gidince harika oldu. ??
 

Karkara

Öğrenci
Katılım
14 Aralık 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Zorluğu sadece bir hafta. Ancak benim ameliyatım bi ise yaramadı burun tıkanıklığım geçmedi alerjidenmis tıkanıklık

Ciddi misiniz? bende pazartesi ameliyat olacam ve sizdeki aynı Problem bende de var sağ tarafım geceleri tıkanıyor diğer tarafa dönüncede açılıyor gündüzleri rahatım, doktor banada hafif kemik ve kıkırdak eğriliğin var dedi ayrıca alarjimde var tabi eğer bir etkisi olmuyorsa hiç olmayayım?
 

drocco

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2009
Mesajlar
2,486
Reaksiyon puanı
991
Puanları
113
Yaş
33
Daha rahat nefes almak için.
 

TRTURKEYTR

Müdavim
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
2,753
Reaksiyon puanı
2,380
Puanları
113
Cevap verdiğiniz kişi en son 14 Aralık'ta girmiş.
 
Katılım
25 Kasım 2017
Mesajlar
1,045
Reaksiyon puanı
617
Puanları
113
Ciddi misiniz? bende pazartesi ameliyat olacam ve sizdeki aynı Problem bende de var sağ tarafım geceleri tıkanıyor diğer tarafa dönüncede açılıyor gündüzleri rahatım, doktor banada hafif kemik ve kıkırdak eğriliğin var dedi ayrıca alarjimde var tabi eğer bir etkisi olmuyorsa hiç olmayayım?
Kusura bakmayin yogunluktan giremedim foruma amaliyat oldunuzmu
 

crna

Asistan
Katılım
7 Aralık 2018
Mesajlar
474
Reaksiyon puanı
192
Puanları
43
Yaş
30
Hayirli olsun. Esttetik olmus oldun en azindan o aradan cikti
 

annebencokuzgunum

Öğrenci
Katılım
19 Ağustos 2022
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
3
Yaş
26
Geçen hastaneye gittim burun tıkanıklığı sebebiyle. Burun kemiği eğriliği varmış. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Korkuyorum. Bu konuda fikri olan varmı? Yadaböyle bi ameliyat geçiren varmı? Yardım edin.
Burun bölmesi eğriliklerine bağlı olarak ağız, dil, yutak, gırtlak ve soluk borusunda kuruluk oluşur. Dil paslanır, lezzet duyumu azalır, ağız kokar, gıcık ve öksürük oluşur. Çok kolay ve sık farenjit ve soğuk algınlığı için müsait hale gelir. Koku duyusu azalır veya kaybolur, genizden konuşma olur. İleri boyutta ise uyku bozuklukları, horlama, sabahları güne yorgun başlama, dikkat dalgınlığı, uykuya eğilim görülür. Uzun süreli burun tıkanıklığı olan kişilerde kulaklar, gözler etkileşebilir. Sık ve kolay orta kulak iltihapları, buna bağlı işitme kayıpları, göz ağrıları, göz sulanması oluşabilir. Burunla direkt ilişkili olan sinüslerde problemler başlar, sinüzit oluşumu kolaylaşır, iyileşmesi zorlanır.

Burun yüzümüzün en uç noktasında yerleşmiş, yüz karakteristiğimizin önemli unsurlarından olan bir organdır. Dış görünüşümüz yönünden önemlidir. Fakat fonksiyonları çok daha önemlidir.

Burnun fonksiyonları: Solunum havasını ısıtmak, nemlendirmek ve süzmek, koku almak, sesin karakterini ve rengini oluşturmakta görev almak. Burnun dış çatısını oluşturan kemik ve kıkırdak yapıdır. Yine kemik ve kıkırdaktan oluşan bir orta bölmesi (septum) vardır. Burun boşluğu yan duvarlarında konka dediğimiz burun etleri vardır. Bunlar havanın ısıtılması, nemlendirilmesi ve süzülmesi için önemli görevler yaparlar. Öyle ki, elli derecelerde, tozlu, kuru bir hava burundan geçip de boğazımıza ulaştığında 36-37 dereceye kadar ısıtılmış, vücudun istediği oranda (yüzde 45-55) nemlendirilmiş ve tozlarından süzülmüş olur. Yani akciğerlerin istediği kaliteye ulaşmış olur. Dünyanın en mükemmel hava filtresi burundur desek abartmış olmayız. Bu kaliteye ulaşmış havadan akciğerlerde de en iyi şekilde yararlanılmış olur. Aksi durumda yani soğuk, kuru, tozlu-kirli bir havanın akciğerlerimize neler yaptığını da tahmin etmek zor olmasa gerektir.

Burnun fonksiyonlarını yerine getirilmesi için sağlıklı olması gerekir. Yani her iki deliğinden yaklaşık eşit basınç ve miktarda hava geçebilmelidir. Burun içini döşeyen doku (mukaza) sağlıklı olmalıdır. Burun tıkanıklığı oluşturan nedenler; burun bölmesi eğrilikleri, polipler, yabancı cisimler, adnoid vegetasyon (geniz eti), burun ve geniz tümörleri, konka büyüklükleri, burun iltihapları ve allerjiler.

Burnun en sık rastlanan hastalığı burun bölmesinin eğrilikleridir. Halk arasında çoğu zaman burunda kemik bazen de burun eti diye adlandırılan durum, burun bölmesinin hava geçişini engelleyecek derecedeki eğrilikleridir. Tıp dilinde septum deviasyonu toplumun geniş kesimlerinde görülür. Bu sıklığı oluşturan en önemli neden burnun sık darbeye maruz kalmaya müsait konumudur.

Burun bölmesi eğriliğinin belirtileri ve neden olduğu sonuçlar

Genellikle burun tıkanıklıklarının zararlarını şöyle sayabiliriz: Ağız solunumuna bağlı olarak ağız, dil, yutak, gırtlak ve soluk borusunda kuruluk oluşur. Dil paslanır, lezzet duyumu azalır, ağız kokar, gıcık ve öksürük oluşur. Çok kolay ve sık farenjit ve soğuk algınlığı için müsait hale gelir. Koku duyusu azalır veya kaybolur, burunda (genizden) konuşma olur. İleri boyutta ise uyku bozuklukları, horlama, sabahları güne yorgun başlama, dikkat dalgınlığı, uykuya eğilim görülür. Uzun süreli burun tıkanıklığı olan kişilerde kulaklar, gözler etkileşebilir. Sık ve kolay orta kulak iltihapları, buna bağlı işitme kayıpları, göz ağrıları, göz sulanması oluşabilir. Burun fizyolojisi bozulur burunla direkt ilişkili olan sinüslerde problemler başlar, sinüzit oluşumu kolaylaşır, iyileşmesi zorlanır.

Hastalığın teşhis ve tedavisi

Hastalığının tanısında direkt muayene, endoskopi direkt ve bilgisayarlı tomografiden yararlanılır. Problem kemik ve kıkırdak ise ilişkili olduğundan tedavide ilacın yeri yoktur. Eğer mutlaka gerekli ise ameliyat edilir. Ameliyat öncesi değerlendirme dikkatli yapılmalıdır. Birlikte sinüzit mevcutsa bu ilaç ile tedavi edilmelidir. Bu tedavinin bitimi beklenmelidir, eğer düzelmezse kombine ameliyatla tek seansta problem çözülmelidir. Ameliyat için çok zorlayıcı bir neden yoksa kemikleşmenin tamamlandığı 18 yaş sonu beklenmelidir. Ameliyat lokal ve genel anestezi ile yapılabilir. Ameliyatta eğriliği oluşturan kemik veya kıkırdak çıkarılır, eğer düzeltilmesi mümkünse düzeltilir. Bu yöntemlerin seçimi hastadan hastaya değişir. Ameliyat sonrası burunda 2 gün tampon kalır, bir hafta kadar süreyle de bakım ve pansuman gereklidir. Burun içindeki problemlerle beraber çoğu zaman dış görünümde bozulabilir. Eğer böyle bir durum varsa ameliyat KBB ve Plastik Cerrahi uzmanlarının oluşturduğu ekiple tek seansta yapılabilir. Bu en iyi sonuçların bedensel ve ekonomik yönden en avantajlı şekilde elde edilmesini sağlayabilir
Merhaba, öncelikle su an ki durumunuz nasıl umarım iyisinizdir. Size bir kaç soru sorsam yani konussak falan kendimi iyi hissedeceğim. Müsaadenizle tabi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu belirtilerin çoğu bende mevcut.tedavi edilemeyen sürekli kulak kaşıntısı var.bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.eczaneden deneme amaçlı burun bandı aldım.tamamen olmasada biraz işe yarıyor.lakin kaşıntı yaptığından gece uzun süre kullanamıyorum.açıkcası bende ameliyattan korkuyorum
Merhaba nayino, bende sanırım bu hastalıktan muzdaripim. Size bir kac merak ettiğim şeyleri sorabilir miyim? Birileriyle konuşup en azından tecrübeniz varsa aklımda ki soruları atmak istiyorum yavaştan. Cevabınızı bekliyor olacağım. Bu arada umarım iyisinizdir su an en son 2017 de konusmussunz
 
Üst