Bu Yiyecekleri Dondurucuda Saklamak Tehlikeli

Bu konuyu okuyanlar

ShiftBoss

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
416
Reaksiyon puanı
289
Puanları
63
Yiyeceklerinizi fazla miktarda satın aldığınız zaman dondurucuda saklamak her zaman iyi bir fikir olmayabilir.

bu-yiyecekleri-dondurucuda-saklamayin-9649606_6652_o.jpg


Satın aldığınız her gıda, sebze ve meyvenin saklama koşulları ve türünü ayırt etmeksizin dondurucuda saklamak sağlığınız için tehlike arz edebilir. Her yiyeceği dondurucuda muhafaza etmek yapısının bozulmasına neden olabilir. Dondurularak saklandığında bozulabilen bu yiyeceklerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? İşte cevabı…

bu-yiyecekleri-dondurucuda-saklamayin-9649606_5500_m.jpg


Yumurta:
Yumurta dondurulduğunda genişleyerek kabuğu kırılabilir. Bu sebeple buzdolabının normal raflarında saklanmalıdır.

bu-yiyecekleri-dondurucuda-saklamayin-9649606_4464_m.jpg


Konserve Gıdalar:
Konserve gıdaların da içerisindeki sıvı nedeniyle kapakları genişleyerek patlayabilir ve içerisindeki gıdalar bozulabilir.

bu-yiyecekleri-dondurucuda-saklamayin-9649606_7103_m.jpg


Yeşil Sebzeler:
Kıvırcık, salatalık gibi sebzeler dondurulup eridiğinde tadı ve lezzetini kaybedecektir.

bu-yiyecekleri-dondurucuda-saklamayin-9649606_852_m.jpg


Eriyen Tavuk:
Buzları çözülmüş ve erimiş tavuğu yeniden dondurucuya koymak tavuk üzerindeki bakteri sayısını artırır.

bu-yiyecekleri-dondurucuda-saklamayin-9649606_8711_m.jpg


Yumuşak Peynir ve Kremalar:
Krem peynir, süzme peynir ve kremalar dondurulduğunda ayrışırlar.

Kaynak: Yenikadin.com
 
Üst