Bir Kitap arıyorum

Bu konuyu okuyanlar

faze55

Öğrenci
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
54
Arkadaşlar selamlar,
İçerisinde akıl ve zeka geliştirmeye yönelik kısa hikayelerin olduğu bir kitap veya kitaplar aramaktayım. Nasıl kısa hikayeler derseniz aşağıya da aktardığımı gibi sizin de beğeneceğiniz zeka geliştiren buna benzer sonu bulmaca gibi olan öyküler tarzında.
İlgilenen ve bilgi veren kitap dostlarına şimdiden teşekkürler.

( Filozof ve kral :
Eski Çağlar da yaşayan bir filozof daima gerçekleri söylediği için kralı kızdırmıştı. Kral filozofa ölüm cezası verdi ve ölmeden önce filozofun zekasıyla alay etmek için ona şöyle dedi. " ölmeden önce son bir cümle söylemene izin vereceğim. bu soylediğin cümle doğru çıkarsa başın kesilecek, yalan çıkarsa asılacaksın." Filozof hiç duraksamadan bir cümle söyledi ve her iki ölümden de kurtuldu.
" Beni asarak öldüreceksiniz " dedi. Şimdi onu asmaya götürseler filozof doğruyu söylemiş olurdu ki, o zaman asılması değil başınının kesilmesi lazımdı. Yok eğer başını kesmeye götürseler o zaman yalan söylemiş olurdu ki asılması gerekirdi. Böylece onu ne asabildiler ne başını kesebildiler. )
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Kral bu, sözünü tutmak zorunda değilki. Astığı astık, kestiği kestik. İsterse yakarak ta öldürtebilir. Sen daha mantıklı şeyler okumaya bak. O kitap zeka geliştirmez, kafa karıştırır.
 

Isaac42

Profesör
Katılım
11 Haziran 2018
Mesajlar
2,175
Reaksiyon puanı
2,526
Puanları
113
Yaş
25
Superpoze, bir kuantum romanı
 
Üst