Bilgisayar Programcılığı Okuyorum.Macbook Alırsam Sorun Yaşarmıyım ?

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
9 Eylül 2016
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
25
Şimdi ben bu sene Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede ve bu bölüm için alt yapım var Lise de Bilişim bölümü mezunuyum ve Lisede derslerde MSİ GT70 Dom. Pro. kullandım. taş gibi makina 0 sıkıntı. sorun yaşatmadı bana ama üniversitede bu laptop çook büyük kalıyor ve taşıması açıkçası çok zor ve ağır bir laptop. o yüzden macbooklara gözüm kaldı şu zamana kadar çok araştırmamıştım ama araştırınca bazı programlarda sorun çıkardığını duydum nedir bu sorunlar derslerde kodlama dillerini işlerken gerekli programlarımı kuramıyoruz bilginiz varmı. yada kullandıysanız deneyimlerinizi benle paylaşırmısınız = ? rahatsız ettiysem kusura bakmayın... :( iyi forumlar :)
 

Yaşar Sirkeci

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2016
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
8
Puanları
3
Yaş
36
Selam , sizi çok yormayacaksa bana sorarsanız yeni bir bilgisayar almayın, macbooklar ayrıca çok pahalı (fiyatı değer mi değmez mi onun tartışmasına girmeyeceğim, kendi bütçem adına konuşuyorum). Ayrıca sınıfınızda bir çok öğrenci muhtemelen Windows cihazlar kullanacak(macbooka da Windows yükleyebilirsiniz ama dediğim gibi bütçe meselesi), ödevleriniz yada projelerinizde os tan kaynaklı bir sıkıntı oluştuğunda sorunu daha rahat çözeceksinizdir. Ama İos platformunda programlamaya girecekseniz mac gerekli olacaktır. Yani kendinize nasıl bir çizgi çizmek istediğinize bağlı az çok. Sadece okulu bitirmekse amacınız pc almanıza gerek yok bana sorarsanız.
 
Katılım
9 Eylül 2016
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
25
şöyle sorayım hemen macbook a windows yüklenebildiğini ilk defa sizden duydum (zaten daha önce hiç macbook kullanmadım.) birde "ödevleriniz yada projelerinizde os tan kaynaklı bir sıkıntı oluştuğunda sorunu daha rahat çözeceksinizdir" dediğiniz cümleyi açıkçası pek anlayamadım benim hatam olabilir ama açıklarsanız sevinirim.İos platformunda programlamaya gireceğimizi zannetmiyorum ilk sene python dilini öğreticekler diye duydum. yani anlamıyorum açıkçası neden sorun çıkardıklarını herkes sorun çıkarır diyor :( önermiyormusunuz ?
 
Üst