BilgePisi Geldi!

Bu konuyu okuyanlar

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Datateknik tarafından Türkiye'de üretilen Exper, çocuklar için özel olarak geliştirilen yeni bilgisayarı BilgePisi'yle Türkiye'de bir ilke daha imza atıyor.


Ülker'in de bağlı bulunduğu Yıldız Bilişim Grubu Şirketleri'nden Datateknik, çocuklar için özel olarak geliştirilen BilgePisi'yi satışa sundu. Exper'in 5 - 12 yaş arasındaki çocuklar için özel olarak tasarladığı BilgePisi, ilk bilgisayarım konseptini eğitici ve eğlenceli içerikleriyle zenginleştirerek çocuklara yepyeni bir dünya sunuyor. Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine yönelik BilgePisi'ler; sevimli arayüzleri, sakıncalı internet sitelerine girişleri engelleyen yapısı, çarpma ve düşmelere karşı dayanıklılığı ve su geçirmeyen klavyesi ile piyasadaki muadillerinden farklılaşıyor. Datateknik'in Intel ile birlikte geliştirdiği ve Türkiye'de sadece Exper markalı olarak satışa sunulan bu özel model ile öğrencilerin bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Klavyesi Su Geçirmiyor

bilgepisi3.jpg
Intel Atom işlemcili BilgePisi'de Magic Desktop eğitim programları ile çocuklar resim çizebiliyor ve yaratıcı yönlerini geliştirebiliyor. Ayrıca ailelerin belirleyecekleri internet bağlantı sınırları ile çocuklar uygunsuz içerikli sitelerden uzak kalıyor.

BilgePisi, tough book özelliği ve su geçirmez klavyesiyle çarpma, düşme ve muhtemel diğer kazalardan etkilenmiyor. Birbirinden eğlenceli tasarımlara sahip BilgePisi'ler, özel kılıfları ve hafiflikleriyle de kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

Renkli tasarımı ile dikkat çeken BilgePisi'lerin ekran boyutları 8,9" inç. Dahili webcam, mikrofon ve hoparlör özelliklerine sahip BilgePisi'lerde Microsoft Windows XP Home Türkçe işletim sistemi tercih ediliyor.

Bilgisayarla Tanışma Yaşı Düşüyor

blgepisi01.jpg


Önümüzdeki günlerde tüm Exper satış noktalarında ve teknoloji marketlerde satışa sunulacak olan BilgePisi ile ilgili açıklama yapan Datateknik Pazarlama Müdürü Bülent Onat; "Artık hayatın her anında bilgisayarlarla iç içeyiz. İş yerinde, evlerimizde sürekli kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran bu ürünler çocuklarımızın yaşantılarında da çok önemli rol oynuyorlar. Erken yaşta bilgisayarla tanışan çocuklarımız teknolojiyle birlikte büyüyorlar ancak uygun koşullarda gelişime büyük katkı sağlayan bilgisayarın olumsuz etkilerinden onları uzak tutabilmek için çok ciddi çaba sarf etmemiz gerekiyor. BilgePisi'yi oluştururken bu noktadan hareket ettik. Çocuklarımızın zararlı içeriklerden uzak duracakları, eğitim programlarıyla kendilerini geliştirecekleri, kısaca eğlenme ve öğrenmeyi bir arada gerçekleştirebilecekleri bir bilgisayar ürettik" dedi.

800'ü aşkın Exper satış bayisinde ve seçkin satış noktalarında satışa sunulacak Bilge Pisi'ler, Exper'in 7/24 hizmet servisinden de yararlanacaklar.

Teknik Özellikler

İşlemci: INTEL ATOM İŞLEMCİ N270 1.6 GHz
İşletim Sistemi: ORİJİNAL MICROSOFT WINDOWS XP HOME TÜRKÇE
RAM: 512 MB RAM
HDD: 10 GB (2+8 GB) FLASH DISK
Ekran: 8,9" WIDESCREEN LCD
Ses: TÜMLEŞİK HOPARLÖR
: 802.11 B/G KABLOSUZ AĞ BAĞLANTISI
Klavye: SU GEÇİRMEZ KLAVYE
Webcam: DAHİLİ WEBCAM
Fiyat:449 USD + KDV

Bilgi için: Datateknik
Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net
 

souris

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2008
Mesajlar
1,614
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
O fiyat verilmez bu ürüne.Daha iyi bir tercih yapılabilecek cihazlar mevcut. Bir artısı ne olabilir çocukların kullanıma yönelik titanyum kasası :D Titanyum değil ki dediğinizi duydum sanki o zaman gereksiz o darbe önleyici nihayetinde bozulur bu çocukların elinde.O zaman başa döndük. O fiyat verilmez bu ürüne.
 

leylek

Öğrenci
Katılım
10 Kasım 2008
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
En azından Pardus ya da Ubuntu yükleselermiş:)
 

PcMaSTeR

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
O fiyata gerçek bir laptop verinde çocuklara gerçekten sevinmiş olsunlar :)
 

omer3706

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2008
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hakikatende o paraya o aleti alıp ne yapcan. Sanki çocuk küvettemi kullanacak. O paraya masa üstü al adam gibi eğlensin çocuk. Ya da 30-40$ yapında eğlenelim bizde o zaman.
 

onursevim

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
4,082
Reaksiyon puanı
62
Puanları
0
İşlemci ithal işletim sistemi ithal ram ithal . cart ithal curt ithal çok bekleriz 30 40 dolar olcak diye
 

sdbz

Asistan
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
135
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
O fiyata ortalama bir masaüstü toplanabilir, ayrıca çocuklar çok kısa zamanda bıkıyorlar, hep daha hızlılarını istiyorlar, sevimli oyunlardan bıkıp aksiyon oyunlarını istiyorlar...
(Benimkiler öyle de...)
 
Üst