Belediyeden Tepki Çeken Aile Kitabı: Kadını Usulüne Göre Dövün!

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan “Aile Saadeti” adlı kitapta yer alan ifadeler tepki çekti. Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan ve özellikle yeni evlenen çiftlerin daha sağlam bir evlilik kurabilmesi adına öneriler vereceği iddia edilen kitapta kadınları dövme usullerine yer verildi.

Muhammed Saki Erol tarafından kaleme alınan kitapta erkeklerin eşlerini hangi hallerde dövebileceği ve erkeklerin kadınları dövmesi gerektiği durumlarda dövme işlemlerinin nasıl yapılacağı ve usulleri detaylıca anlatıldı.

Kadın Nasıl Dövülecekmiş?

Kadın dövme usulünde en önemli detay, gizli bir şekilde bu işlemin yapılacak olması. Yani bir kişi eşini sokak ortasında dövmeyecek. Evinde, kimsenin görmediği alanlarda dövecek. Uslanmayan, haddini aşan ve ıslah edilmesi kadınların dövülmesi gerektiği belirtilen kitapta, uslanmayan kadını dövülebileceği belirtildi.

Kitaptan tepki çeken bazı bölümler şöyle;

AnB8vr.jpg


0lOWao.jpg


Erkek Dövülemez

Kitapta erkeklerin dövülmesi noktasında da bilgiler verilirken, bir kadının eve para getiren erkeğe para getirmesinin doğru olmadığı ve bu nedenle de koca için dayak etme hakkının kadına verilmediği belirtildi.

Kadın Dışarıda Olamaz!

Kitapta yer alan diğer ifadelerde ise kadınların tedavi, eğitim, hizmet ve zaruri ihtiyaç durumların dışında dışarıda olmaması gerektiği belirtildi.
 
Son düzenleme:

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
972
Reaksiyon puanı
334
Puanları
83
Öncelikle"Şahinler" yerine, "Şahinbey" olmayacak mı ?
Diyecek birşey bulamıyorum. Acaba böyle bir kitabın lazım olduğunu düşünen adam veya belediye başkanının çocukluğunun nasıl geçtiğini sormak lazım.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bunların aklıyla yola çıkarsak işimiz yaş.
 

SONG JOONG KI

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
Dinle böyle sömürülüyor işte halk... Ortaçağ'a geri döndük resmen son 15 yılda...
 

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
76
Reaksiyon puanı
28
Puanları
18
Buna mı kalmış kadına dayak atılması. Dayak ile ilgili meallerde bile bir tartışma varken ve darb kelimesinin anlamını evden çıkarmak /bulunduğu yerden uzaklaştıormak şeklinde çeviren din profesörleri varken.Buna mı kalmış islamdaki dayak anlayışı. Bilgisi olmayan adama yetki vermeyeceksin. Sen belediye başkanısın işine bak
 
Üst