Battlefield 1 Türkiye'de yasaklanabilir iddiası

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Henüz 4 gün önce piyasaya çıkan Battlefield 1'in Türkiye'de yasaklanabileceği iddia ediliyor. 1. Dünya Savaşı'nın konu alındığı oyunda, Türk köylerinin bombalanması ve Osmanlı askerlerinin öldürülmesi tepki çekiyor.

resized_74e03-e912cda8ekranalintisi.png


21 Ekim'de piyasaya çıkan ve dünya çapında milyonların indirdiği savaş oyunu Battlefield 1'in ülkemizde yasaklanması gündemde.

DICE'ın geliştirdiği oyun ve Electronic Arts'ın yayınladığı oyun bildiğimiz üzere 1. Dünya Savaşı'nı konu alıyor. Geride bıraktığımız aylarda oyunda Osmanlı askerinin de olacağı açıklanınca birçok kişi sevinmişti. Çoklu oyuncu sürümünde Osmanlı askerlerini alarak rakiple savaşabiliyoruz.

Lakin tekli oyuncu sürümünde düşman devletin askerleriyle oynamak zorundayız. Oyun geliştiren şirketin ABD'li (o dönemin İtilaf Devletleri arasında yer alıyor) olduğunu düşünürsek, bu durumun son derece doğal olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii bu durumda tekli oyuncu sürümünde İngiliz ve Anzak askeri olarak Çanakkale Cephesi'nde Osmanlı askerlerini bombalamamız gerekiyor. Senaryo gereği Türk köyleri bombardıman altına alınıyor.

İşte bu durum birçok kişinin tepkisini çekti. Electronic Arts, hassas bir konu olduğu için her ülke askerine eşit mesafede yaklaşılacağını açıklamıştı. Fakat oyunun devamında Osmanlı askeri olarak hiçbir cephede savaşamıyoruz.

Battlefield 1'in senaryosunun gerçeği yansıtmadığı ve Türkleri aşağıladığı gerekçesiyle Türkiye'de yasaklanabileceği ifade ediliyor. Tabii henüz bunun için resmi bir girişim yok. Şimdilik sadece iddiadan ibaret.

Çin'de yasaklanmıştı!

Hatırlayacağımız üzere Battlefield 4'ün bir bölümü Şangay'da geçiyordu. Senaryo gereği şehir işgal edildiği için BF4'ün oynanması Çin'de yasaklanmıştı. (Yeni Şafak)
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
32
Tamam da öbür oyunlarda başka milletin askerini öldürürken iyimiydi cod4 de ne öldürüyorduk biz karşıdakiler neydi ? duvarlarda ayyıldız yokmuydu subliminal mesaj doluydu oyun yasaklanması yanlış olur.
 

Meridian

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2012
Mesajlar
6,591
Reaksiyon puanı
765
Puanları
113
Şu oyunlarla ile uğraşmalarını anlayamıyorum.
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Battlefield mıdır gerçek oyun.
Bu yapımcılar sadece koyun.
Gençlerin paralarını soyun.
Captain Price ile göreve doyun.
 

MuhammedSC

Müdavim
Katılım
12 Haziran 2016
Mesajlar
2,040
Reaksiyon puanı
484
Puanları
83
Adı üstünde "Oyun" ne var kardeşim bunda ona bile vergi alıyorsunuz bırakın da oynayalım bari.
 
Üst