Baharın Mucizevi Meyveleri ile Yaza Formda Girin

Bu konuyu okuyanlar

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
Baharın mucize meyveleriyle yaza hazırlanın! Bahar ayında olan meyvelerin yararı saymakla bitmiyor. Bu meyveler yorgunluğunuzu alıyor ve yaza daha formda girmenizi sağlıyor.
103608.jpg


Kadıköy Florence Nightingale HastanesiBeslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Güzin Çaltı Yener, bahar aylarında zinde kalabilmek için mucize meyvelerden faydalanılması gerektiğini söylüyor.


Bahar ayları vücudun azalan vitamin ve mineral depolarını tekrar rezerve etme dönemi; işte bu vitamin ve lif kaynağı bahar meyvelerini tüketerek daha enerjik olmamız mümkün.


Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Güzin Çaltı Yener, bahar aylarında zinde kalabilmek için mucize meyvelerden faydalanılması gerektiğini söylüyor. Cilt güzelliğine: Avokado Bütün dünyada sağlık ve cilt sağlığı açısından faydalarıyla bilinen bir meyve olan avakado doğal ve sağlığa faydası olan sayısız besinler içermektedir. Cilt sağlığı ve cilt bakım ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Cilde parlaklık yumuşaklık ve esneklik kazandırır. Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır.


Diğer meyvelere nazaran daha fazla protein içerir. Dünyada en doğal besin maddeleri arasında gösterildiği için yetişkinler dışında bebeklerin de güvenle tüketebileceği meyveler arasındadır. Anti kanser özelliği ile bilinir. B1 B2 vitaminleri ve magnezyum fiziksel ve zihinsel sağlığı korur. Kalp sağlığı için: Malta Eriği Malta eriği A vitamini yönünden son derece zengin bir içeriğe sahiptir. Antioksidan ve lif içeriği sayesinde kalp damar hastalıkları ve kansere karşı korumaktadır. Yüksek lif oranı ile kilo verme sürecine destek verir.Kan glikozunu regüle ederek, ani açlık krizlerin kontrolünü sağlamaktadır.


Lif kraliçesi: Kiraz Lif içeriği bakımından zengin olan kiraz sindirim sorunlarına yardımcı olur. Kirazda bulunan antioksidanlar vücudumuzda bulunan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Kiraz antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar. Nörolojik hastalıkların görülme riskini azaltır. Günlük bir avuç tüketimesi yeterli olucaktır.



canlıhaber
 
Üst