B&H Photo Video

Bu konuyu okuyanlar

milesrip

Öğrenci
Katılım
29 Mayıs 2018
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar. Benim başıma gelmiş olan bir olayı sizin başınıza gelmemesi için bir uyarı olarak yazıyorum. İnternet üzerinde çeşitli yabancı sitelerde bilgisayar arayışım vardı uzun süredir. Genelde Amazon gibi güvenilir ve bilindik sitelere bakıyordum ama fiyatlar yeteri kadar memnun etmedi. Bu yüzden alternatif sitelere yöneldim ve biraz araştırma sonucu B&H Photo Video adında bir site buldum. Şu an da dahil hala güvenilir olduğuna inanıyorum fakat bazı saçma prosedürleri var. Kendi başımdan geçeni açıklayayım sizde uğraşmayın. Yurt dışında fiyatlar daha ucuz olduğu için satın alım işlemini yapıp Türkiye'ye girişte vergi ile uğraşmamak için yakın zamanda yurt dışından ülkeye gelecek olan bir arkadaşıma göndermeyi düşündüm. Satın işleminden sonra (24 saat içinde) B&H 'den e-posta aldım. Güvenlik ile problem yaşandığını belirttiler. Bu sebeple benden kimliğimi yani kart sahibi olduğumu teyit etmemi istediler. Bu güvenlik probleminin sebebi ise teslimat için girdiğim adresin kartımın fatura adresi ile uyuşmamasıymış. Daha sonradan canlı destek ile yazışarak durumu düzeltmeye çalıştım. Bütün olayı anlattım ama düzeltemediler. Teyit için benden Facebook, Linkedin gibi sosyal medya hesaplarımın adresini istediler - ne alaka bilmiyorum-. Sonrasında mecburen siparişimi iptal ettik. Paramın 3-5 günde hesabıma geri iade edileceğini belirttiler. Umarım dedikleri gibi iade işlemi olur.
Benim yaşadığım olayı Amerika dışında herhangi bir ülkede yaşayan bütün alıcı arkadaşlarımın yaşayacağını düşünüyorum çünkü bunun hakkında birçok yazı gördüm. Sonuç olarak burdan alışveriş yapmayı düşünüyorsanız ikinci kez düşünmenizi tavsiye ederim.
Eğer sizde bu siteden alışveriş yaptıysanız başınızdan geçenleri yazarsanız diğer arkadaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum zira pek Türkçe bilgi bulamadım.
 

milesrip

Öğrenci
Katılım
29 Mayıs 2018
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Güncelleme
B&H iptal ettikleri ürünümün fiyatını 2 gün sonra iade etti.
 
Üst