Apple'ın Garip Tutumu

Bu konuyu okuyanlar

Yavuz Şahin-1

Profesör
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Apple kendi standartlarını belirlemeye devam ediyor. Piyasada satılan Macbook Pro dizüstülerin sabit disk arayüz desteği SATA 1.5 Gbps standardını destekliyor.

Apple'ın oldukça rağbet gören dizüstü serisi Macbook Pro donanım limitlerinin üzerinde performans gösterebilecek bir ürün. Bu ürünün sabit disk arayüzü SATA 1.5 Gbps. Diğer yandan endüstri SATA 3.0 Gbps' i kullanıyor. Apple'ın bu ürünlerinde neden eski teknoloji kullandığı bilinmeyen bir gerçek. Çünkü bu ürünlerde SATA 3.0 Gbps kullanılsaydı performans oldukça fazla artacaktı. Kullanıcılar da bu durumdan şikayetçi aslında. Ellerindeki cihazlar daha yüksek performanslara ulaşabilecekken sadece sabit disk arabirimi yüzünden düşük performans da kullanmaları can sıkıcı bir durum.

Apple'ın diğer ürün grubu MacBook Air'de ise durum farklı. Ürünün sabit disk arayüzü SATA 3.0 Gbps'yi destekliyor. Bu ürünü kullananlar donanımlarından en üst seviye performansı alabiliyorlar.

macbook%2011245313902.jpg

SATA 3.0 Gbps'a ait test sonuçları

Bu iki ürün arasındaki performans farkı SSD disk ile ölçümlenmiş durumda. Yapılan testlerde SATA 1.5 Gbps arayüze sahip bir Macbook Pro ve SATA 3.0 Gbps'a sahip Macbook Air kullanımı. Bu iki ürünün donanım özellikleri nerdeyse aynı. Ürünlerin SSD disk ile yapılan testlerdeki performans farkı bariz ortada. SATA 3.0 Gbps'a sahip Macbook Air, diğer üründe de aynı SSD kullanılmasına rağmen fark atarak yüksek performansın limitlerini zorluyor.

macbook%2021245313886.jpg

SATA 1.5 Gbps'a ait test sonuçları

Apple'ın ise bu durumdan haberdar olduğu kesin. Ama henüz bir açıklama yapılmış değil. Bizden tavsiye, yakın zaman içersinde Macbook alacaksanız sabit disk arayüzünü kontrol etmeyi unutmayın.

::
Macbook kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız performans deneyimlerinizi buradan paylaşın.

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
:: Macbook kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız performans deneyimlerinizi buradan paylaşın.

Dünyada bilgisayar namına bir şey kalmasa yine almam. Bu ne biçim iştir, dediğim dedikciliktir, bu ne kendini beğenmişçiliktir?
 

sanaluyelik

Öğrenci
Katılım
8 Mayıs 2006
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben bu haliyle memnunum. 2 hafta oldu pro yu kullanıyorum. Sadece çöp kutusunu güvenli boşaltırken yavaş yapıyor işini o kadar. Bir de yukarıdaki sata 1.5 Gbps veya sata 3.0 Gbps analizini macbook pro da nasıl görebilirim acaba yardım edermisiniz?
 

Son mesajlar

Üst