AdWords, AdSense ve Premium AdSense Nedir?

Bu konuyu okuyanlar

bud

Müdavim
Cezalı
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
5,328
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
1,711
Puanları
113
Yaş
24
AdWords, AdSense ve Premium AdSense Nedir?

AdWords-AdSense-Unterschied.png
AdSense ve AdWords Nedir?


AdSense ve AdWords hem reklam verenleri hem yayıncıları bir çatı altında toplar. Reklam vermek isteyen kişiler, şirketler AdWords altında, reklam yayınlayıp para kazanmak isteyen platform sahipleri insan veya şirketler de AdSense altında bulunur. Google, AdWords üzerinde reklam verenlerin reklamlarını, AdSense altında olanların web sayfalarında yayınlamasına olanak sağlayarak güçlü bir reklam ağı kurmuştur.



Nasıl Çalışır

AdSense hesabımızı oluşturduktan sonra reklam oluşturma panelinde sitenize uygun biçimde bir reklam oluşturursunuz ve AdSense size reklam kodu verir bu kodu web sayfamıza ekleriz ve artık reklam web sayfamızda yayınlanmaya başlamış olur. Bu reklamlardan tıklama başına ödeme alırız. Tıklama başına alacağımız tutar ise yayınlanan reklamın sahibinin verdiği AdWords ücretine göre değişiklik gösterebilir. Kazandığımız tutar 100$ geçtiği zaman bir sonraki ay AdSense'ye belirttiğimiz banka hesabına veya çek olarak adresimize gönderilir.



Üyelik ve Onay İşlemleri

AdSense'ye üyelik ücretsizdir. AdWords'e de aynı şekilde ücretsizdir fakat AdWords'de verdiğiniz reklamın tıklama almasına denk gelecek şekilde para ödersiniz. AdSense'de de web sitenizde yayınladığınız reklamın tıklanması karşılığı AdWords'de ki reklam verenin ödediği paraya göre de ödeme alırsınız. Üyeliklerin onaylanma süreci vardır. AdSense'de en az 7 en fazla 20 gün sürer. AdWords'de ise verdiğimiz reklamların onaylanması gereklidir. Verdiğimiz reklamların içeriği ve ödeme koşulu onaylandıktan sonra reklam yayın durumuna geçer.

AdSense üyelik
AdWords üyelik



AdSense Araçları Nelerdir?

1. Arama İçin AdSense:
Arama için AdSense, web sitenize özel arama motoru koymanızı sağlayan ücretsiz bir araçtır. Arama Sonuçları sayfasından da bu saye de gelir elde edilebilir.

Arama için AdSense'nin bize sundukları

1.1 Kullanıcılarınızın Aramayı Gerçekleştireceği İçeriği Belirleyebilirsiniz: siteniz, belirlediğiniz bir grup site veya Web'in tamamı. Ayrıca, aramayı sitelerin belirli bölümleriyle sınırlandırabilir ve belirli bölümler için öncelikli hale getirebilirsiniz.
1.2 Görünüm ve İzlenimi Özelleştirebilirsiniz: Reklamların renklerini ve yerlerini seçebilir ve ayrıca, sonuçları sitenizde barındırma veya Google'ın sizin adınıza barındırması seçeneklerinden birini belirleyebilirsiniz.
1.3 Hedeflenmiş Reklamlar Yoluyla Arama Sonuçları Sayfalarından Para Kazanabilirsiniz: Arama sonuçları sayfalarınızda alakalı reklamlar görüntülenir, siz de kullanıcılar bu reklamları tıkladıklarında gelir elde edersiniz.
Arama İçin AdSense'yi kullanmak için tıklayınız. Arama İçin AdSense.




2. Video İçin AdSense:Video için AdSense, web tabanlı video içeriğinizden para kazanmanıza olanak sağlar. Video için AdSense, Google Etkileşimli Medya Reklamları (IMA) SDK'sını kullanır. Bu teknoloji sayesinde, Flash tabanlı video oynatıcınızın içinden reklam isteğinde bulunabilirsiniz. Google IMA SDK'sı Adobe ActionScript 3'e yönelik bir uzantıdır. Bu uzantı sayesinde, geliştiriciler, AdSense ağına reklam istekleri gönderebilir, reklam yanıtlarını yorumlayabilir ve reklam görüntüleyebilir. Önde gelen çevrimiçi video yayıncılarının birçoğu, video reklamlar için istekte bulunmak ve bu reklamları görüntülemek üzere IMA SDK'sını kullanır.

2.1 Entegre Şartları: Videomuza AdSense reklamı entegre etmek için aşağıdaki koşulları sağlamak zorundayız.


  • Bu özel video politikaları da dahil olmak üzere,AdSense program politikalarına uyduğunuzdan emin olun.
  • Google IMA3 SDK'sı ile entegre edilmiş ve/veya VAST 2.0 / VPAID 1.0 ile uyumlu bir video oynatıcı kullanın.
  • HTML5 veya Flash tabanlı bir AS3 oynatıcı kullanın.
  • Yüksek hacimli bir video içeriğine, yani aylık 2 milyonun üzerinde video gösterimi elde eden %40'ın üzerinde video içeriğine sahip olun.
  • İçeriğiniz YouTube'da barındırılmasın: YouTube içeriği, Video için AdSense'e uygun değildir.
  • Video İçin AdSense





3. İçerik İçin AdSense: İçerik için AdSense, büyüklükleri ne olursa olsun tüm web sitesi yayıncılarının, web sitelerinin içerik sayfalarında Google reklamları göstererek para kazanmalarının bir yoludur. Reklamlar, kullanıcılarınızın sitenizde aradıklarıyla alakalı olduğundan, bir yandan içerik sayfalarından kazanç elde etmenizi sağlarken bir yandan da bu sayfaları geliştirmenize yardımcı olurlar. Detaylı Bilgi(Google)



4. Mobil İçin AdSense: Mobil Arama için AdSense, yayıncıların hedefi belirlenmiş Google reklamlarını kullanarak mobil web sayfalarından kazanç elde etmelerine olanak tanır. Google, Mobil Arama için AdSense'i kullanarak, reklamları mobil web sitenizin içeriğiyle eşleştirir, siz de mobil web sitenizin ziyaretçileri reklamlarınızı her tıkladığında para kazanırsınız. Detaylı Bilgi. Mobil Kod Elde Etme.



5. Oyun İçin AdSense: Oyunlar için AdSense, web tabanlı oyunlarınızdan para kazanmanıza olanak sağlar. Oyunlar için AdSense,Google Etkileşimli Medya Reklamları (IMA) SDK'sını kullanır. Bu teknoloji sayesinde, Flash tabanlı oyun başlatıcınızın içinden reklam isteğinde bulunabilirsiniz. Google IMA SDK'sı Adobe ActionScript 3'e yönelik bir uzantıdır. Bu uzantı sayesinde, geliştiriciler, AdSense ağına reklam istekleri gönderebilir, reklam yanıtlarını yorumlayabilir ve reklam görüntüleyebilir. Önde gelen oyun yayıncılarının birçoğu, oyun içi reklamlar için istekte bulunmak ve bu reklamları görüntülemek üzere IMA SDK'sını kullanır.

5.2 Oyun içi Reklam Entegrasyonu İçin Şartlar:

  • Bu özel oyun politikaları da dahil olmak üzere, AdSense program politikalarına uyduğunuzdan emin olun.
  • Google IMA3 SDK'sı ile entegre edilebilen ve/veya VAST 2.0 / VPAID 1.0 ile uyum sağlayabilen bir oyun başlatıcı kullanın.
  • Flash tabanlı bir AS3 oyun başlatıcı kullanın: Oyunlar için AdSense yalnızca Flash tabanlı oyun içeriği için mevcuttur.
  • Yüksek hacimli bir oyun içeriğine, yani aylık 2 milyonun üzerinde oyun gösterimi elde eden %70'in üzerinde oyun içeriğine sahip olun.
  • Detaylı Bilgi(Google)





6. AdSense ve Youtube İlişkisi: Eğer bir Youtuber iseniz veya olmak istiyorsanız yayınladığınız videolarınızdan daha fazla kazanç elde etmek için AdSense ve Youtube hesabınızı ilişkilendirebilirsiniz.
http://forum.shiftdelete.net/intern...e-adsense-iliskilendirme-resimli-anlatim.html




Premium AdSense Nedir?

Adsense, normal üyeliğin dışında yüksek nitelikli web siteleri için özel bir ortaklık programı kurmuştur. AdSense gerekli koşullar sağlandığında size davet gönderebilir. Bu koşullar şöyle şartlandırılmıştır;


  • Aylık 5 Milyon arama sorgusu almak zorundasınız.
  • Sitemizin aylık gösterimi en az 20 Milyon olmalıdır.
  • Web siteniz AdSense kurallarına göre şekillendirilmiş olmalı illegal olmamalıdır.
  • Web sitemizin bir şirketi temsil etmesi gerekir. Yani bir şirketimizin olması gerekli.
  • Premium ünvanı hesaba değil, domain'e verilir. Yani tek bir site üzerinden bu koşulları sağlamak zorundasınız.

Premium Ne Kazandırır? Fayladarı Nelerdir?


  • AdSense üzerinden daha fazla kazanmanız için AdSense danışmanı özel olarak sizinle ilgilenir.
  • Özel Danışmanız sayenizde problemlerinize anında çözüm bulabilirsiniz.
  • Premium'un asıl olayı bu. Kaliteli olan daha fazla ödeme alabileceğiniz reklamlar ilk sizin sitenize çekilir böylece normale göre kazancınızı 4'e, 5'e ve fazlasına çok rahat katlarsınız.









 

remaz3442

Asistan
Katılım
26 Eylül 2013
Mesajlar
376
Reaksiyon puanı
51
Puanları
28
Şu adsense'i bir çözemedim gitti.. Onaylı hesabım var.. reklam oluşturup kodu siteme koyuyorum ancak reklam çıkmıyor
 

zeynepp07

Öğrenci
Katılım
17 Şubat 2016
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Adwords'te reklamları daha fazla iyileştirmek için önerileri olan var mı?
 

sergennaslan

Öğrenci
Katılım
20 Şubat 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Hani konuyla alakası olacak ama sen bu konuda uzmansındır diye soruyorum, mesela adam site açmış hemde kurumsal bir firma diye bişi adam burada adwords paketi satıyor bu google'nın değil mi. Bu adam nasıl satıyor?
 

aksaam

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
42
Adsense beni banladı. Kurumsal bir şirkette çalışıyorum ve geçersiz reklam diyerek kapattı , derdimi bir türlü anlatamıyorum. ne yapabilirim.
 
Üst