Acces Point

Bu konuyu okuyanlar

Mert5634

Öğrenci
Katılım
7 Nisan 2019
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
20
odamda net cekmiyor 50 mgbt fiber netimiz var kac zmandir yan kardesimin odaya tp link modem koyduk duvardan lan kablosuyla bagladik o modemi bizim odalarda kullaniyoduk arizalandi iste benim sorum ben yarin teknosadan access point alcam misal veriyorum bu acces pointlerin altindaki lan girisinden duvara kabloyu taksak bu acces point kablolu interneti bize kablosuz olarak yayabilirmi yoksa o kablo girisi bilgisayara falan baglamak icin mi aslimda kolay bi soru acces pointdeki lan kablosunu duvara taksak kabloyla aldigi interneti kablosuz yayarmi
 

ozmen_celik

Software Developer
Katılım
3 Mart 2012
Mesajlar
571
Reaksiyon puanı
318
Puanları
63
Yaş
39
Merhabalar

1- AP ler zaten kablosuz sinyal uzatıcı çoğaltıcılardır. Yani evet kablosuz verir ama modemle aynı kullanıcı adı ve şifreyi belirleyin.
2- Modem kablosuz ise AP yide ona kablosuz bağlayabilirsin ama aynı kullanıcı adı ve şifreye sahip olmalılar ( wriless kullanıcı adı şifreyi diyorum çünkü ap yi köprü gibi kullanacaksın.

Bu arada eski bozulan kablosuz modemininde dhcp özelliğini kapatıp aynı kullanıcı adı ve şifre tanımlayıp yine kablosuz bağlayabilirdin.

İyi forumlar
 
Son düzenleme:
Üst