ABD’ye göre LinkedIn, Çin ajanlarıyla dolu

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
ABD, Çin’in LinkedIn üzerinden binlerce sahte hesap yönettiğini ve bu hesaplar üzerinden kullanıcıları gözetlediğini söyledi.

SMCO-230814-linkedin-600-940x470-696x348.jpg

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı, Çin’in LinkedIn üzerinden ajanlık yaptığını ileri sürdü. Meslek sahibi olan herkesi bir araya getiren ve resmi bir paylaşım ortamı edinme imkanı sunan sosyal paylaşım platformu, kurumun başındaki isim William Evanina’ya göre Çin’in ajanlarıyla dolup taşıyor. Evanina, bu gibi platformlar üzerinden ABD vatandaşları başta olmak üzere birçok ülke hakkında bilgi toplanabilmesi için Çin’in kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Evanina’nın bu açıklaması kulağa “abartılı” gelebilir, ancak Alman ve İngiliz yetkililer de geride bıraktığımız tarihlerde benzer kanıtlar keşfetmiş ve ülkelerindeki kullanıcıları uyarmıştı. LinkedIn’in diğer sosyal paylaşım platformlarından farklı olarak hiçbir kullanıcı verisini silmemesi de onu, ajanlık amaçları için mükemmel bir araç haline getiriyor.

Yetkililer Facebook ve Twitter’a benzer şekilde LinkedIn yöneticilerinin de ifade vermesi gerektiğini düşünüyor. Kullanıcılar da duruma tepki gösterirse, yöneticilerin senato üyeleriyle görüşmesi gerekecektir.
 

yunik

Asistan
Cezalı
Katılım
1 Eylül 2018
Mesajlar
118
Reaksiyon puanı
43
Puanları
28
Linkedin'in yanına herhalde SDN Forumu da ekleyebiliriz:D
 
Üst