30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun - 94. Yıl (2016)

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

30-agustos-zafer-bayrami-5.jpg


30 Ağustos Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

ZY7RRZ.jpg


İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımı ile Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. (Kaynak)

LQ10Xj.jpg


Genelkurmay Başkanlığı'ndan, 30 Ağustos Zaferi ile ilgili olarak Büyük Taarruz Belgeseli

"Kurtuluş Savaşı'nın tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik, cesaret, fedakarlık ve feragat tabloları ile dolu 30 Ağustos Zaferi; Türk Milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk' ün önderliğinde yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu destan, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan kahraman Türk askerinin kazandığı en büyük zaferdir."

 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. Atamızın ve Şanlı Türk Milletimizin ayrı ayrı herbir kahramnını minnetle anıyorum bizi bu günşere ulaştırdıkları ve her sene bu bayramlara ulaşmamıza sebep oldukları için bu Milletin evladı olduğum için gurur duyuyorum. Bu şanlı halkımız aynı ruhu 15 Temmuz geceside gösterip bütün dünyaya Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü göstermiştir. Hepimize büyüklerimizle küçüklerimiz neşe dolu bir bayram geçirmemizi en içten duygularımla dilerim. :)
 
Üst