3.Nesil Ryzen işlemciler geliyor!

Bu konuyu okuyanlar

BilgisayarUzmani

Müdavim
Katılım
19 Ekim 2018
Mesajlar
1,665
Reaksiyon puanı
640
Puanları
113
Yaş
19
AMD Ryzen 3000 Serisi İşlemciler Hazırlanıyor


Üstelik Zen 2 mimarisi ile söylenecek pek çok detay bulunuyor. Dün Chiphell forumlarında yayınlanan önemli detaylar, mimariye olan bakış açınızı da değiştirebilir.
Yeni AMD Ryzen 3000 Serisi İşlemciler Geliyor
7 nm üretim sürecinde gelecek olan yeni CPU ve GPU'ları içeren etkinlik yarın başlıyor. Etkinlikte GPU konuşması çoğunlukla sürpriz içermiyor ve Vega 20 ekran kartları serisi etrafında dönecek. Ancak AMD'nin 2019 yılında başlaması beklenen Navi GPU'ya olası bir bakış açısı da merak ediliyor.
CPU konuşmasında ise yeni Zen 2 işlemci mimarisi etrafında pek çok detay paylaşılacak.
AMD Zen 2 mimarisi hakkında uzun süredir konuşuluyor. AMD tasarım ekibi, ilk Zen tamamladıktan sonra, hemen ardından Zen 2 için çalışmalara başladılar. Yani biz piyasada ilk Zen serisi işlemcileri konuşurken, onlar çoktan Zen 2 için çalışıyorlardı. Bu neredeyse tüm teknoloji firmalarında da böyledir.
Özgün mimariler üzerinde kendisini geliştirmeye devam eden AMD, bu yılın Şubat ayında ise AMD'nin yeni çip tasarımını bitireceği bildirildi. Yani yeni mimari için Şubat 2019'dan sonra gelişmeleri görmeye başlayacağız.
amd-ryzen-3-islemciler-002.jpg

Dr. Lisa Su Konuşacak
Etkinlikleri takip ediyorsanız eğer, genellikle AMD sunumlarını Dr. Lisa Suyıllardır başarılı bir şekilde yürütüyor. Yine alıştığımız isim bugün sahnede bizlere yeni işlemciler hakkında bilgiler verecek. Zaman ne kadar hızlı geçiyor değil mi? Daha yeni Ryzen işlemcileri konuşurken, şimdi üçüncü nesil modeller hakkında bilgiler geliyor.
Bu arada AMD sunucu tarafında da Intel'i bastırmak için Zen 2 mimarisini hedefleyerek, Intel'in Xeon platformuna direkt rakip olacak. Eğer yine Ryzen serisindeki gibi bir başarı elde edilir ise, Intel gerçekten sıkıntıya düşmüş demektir.
Bugün ise etkinlikte 7 nm üretim sürecinde Zen 2 mimarisine dayalı olarak göreceğimiz Ryzen masaüstü işlemciler ve Threadripper serisi üst seviye CPU'lar olacaktır.





 

Son mesajlar

Üst