239 kişilik Malezya uçağı hala bulunamadı!

Bu konuyu okuyanlar

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Oo yıkacaklar birilerinin üstüne.Mesele anlaşılmaya başladı :)
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Çin şüpheli cisim buldu

Çin, Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 8 Mart'ta kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağını arama çalışmaları sırasında Hint Okyanusu'nun güneyinde "beyaz cisimler" bulunduğunu açıkladı. Kayıp uçağı arama çalışmaları bu bölgeye yönlendirildi.

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/cin-supheli-cisim-buldu.html?position=0
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Kayıp uçağın düştüğü açıklandı

Malezya yolcu uçağının düştüğü Başbakan Rezak tarafından açıklandı. Uçağın Hint Okyanusu'nda düştüğü ve uçaktan kurtulan olmadığı yolcuların ailelerine iletildi. Uçağın düştüğü haberini alanlar baygınlık geçirdi.

kayip-ucak-en-son-o-noktada-goruldu-4193628.Jpeg


8 Mart’tan bu yana tüm dünyanın merak ettiği kayıp Malezya uçağından üzücü haber geldi. Malezya Başbakanı bir basın toplantısı düzenleyerek uçağın Hint Oyanusu'nda düştüğünü ve 239 kişiden sağ kurtulan olmadığını açıkladı.

UÇAKTAN KURTULAN YOK

Rezak, düzenlediği basın toplantısında, Malezya Havayolları'nın uçakta bulunan 239 kişinin yakınlarına bilgi verdiğini belirtti.

Malezya Havayolları da Rezak'ın basın toplantısından önce uçakta bulunanların ailelerine gönderdiği kısa mesajda "Malezya Havayolları, MH370'in kaybedildiğine ve uçakta bulunanlardan hiçbirinin kurtulamadığına artık şüphe kalmadığını açıklamaktan derin üzüntü duymaktadır. Biraz sonra Malezya Başbakanı Rezak'ın açıklayacağı üzere tüm kanıtlar uçağın Hindistan Okyanusu'nun güneyine düştüğünü gösteriyor" dedi.

SON VERİLER İNGİLTERE'DEN

Malezya hükümetinin, İngiliz uydu şirketi Inmarsat ve İngiltere Hava Kaza Soruşturma Birimi tarafından elde edilen verilere dayanarak açıklama yaptığı ifade edildi.

Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, bugünkü basın toplantısında, Çin ve Avustralya'ya ait uçakların Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp uçağa ait olduğu sanılan bazı cisimler tespit ettiğini açıklamıştı.Hüseyin, Avustralya Donanması'na ait HMAS Success gemisinin cisimleri incelemek üzere bölgeye gittiğine işaret etmişti.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Pekin'e gitmek üzere Kuala Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu. Uçakta çoğu Çin vatandaşı 239 kişi bulunuyordu.

Milliyet
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Peki enkazın tam yerini tespit edebilmişler mi??
 

<SxA>

Doçent
Katılım
6 Ağustos 2012
Mesajlar
530
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
[MENTION=19025]AliA[/MENTION] 'da olmasa hiçbirşeyden haberimiz olmuycak valla. Teşekkürler. Hepsinin ailesine sevdiklerine allah sabır versin
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Ntv'ede baktım sadec uydu görüntüsüymüş. Daha somut bişiey yok :glare:
 

TosunPasaa

Doçent
Katılım
16 Haziran 2012
Mesajlar
752
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Çok ilginç. Yaşayan varsa bile kaç gündür açlıktan ölmüşlerdir bence.
 

Shit Happens

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2013
Mesajlar
2,602
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Uçağın enkazı bulunmuş mu yoksa çıkaracaklar mı sudan? Cesetler bulunmuş mu?
 

friendly

Müdavim
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Cast Away filminde olduğu gibi 4-5 yıl sonra yaşayan birileri çıkmasın.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken 239 kişiyle kaybolan yolcu uçağının düştüğü tahmin edilen bölgede 122 cismin daha görüldüğü açıklandı. Geçtiğimiz günlerde uçağın düştüğü resmen açıklanmış olsa da henüz uçağın enkazına ulaşılmış değil. Hatta uydu görüntüleri dışında yetkililerin elinde henüz elle tutulur bir iz yok.

kayip-ucaktan-yeni-cisimler-bulundu-4201123.Jpeg


Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, 23 Mart'ta uyduların çektiği görüntülerde birkaçı 23 metre uzunluğunda 122 cismin belirlendiğini söyledi. Hüseyin, Fransız uyduları tarafından çekilen görüntülerdeki cisimlerden bazılarının parlak renkli olduğunu sözlerine ekledi.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, iki hafta süren uluslararası arama çalışmalarının ardından pazartesi günü yaptığı açıklamada, uçağın Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğünü ve içinde bulunan 239 kişiden kurtulan olmadığını belirtmişti.

Milliyet
 

enable

Müdavim
Katılım
4 Ağustos 2009
Mesajlar
1,090
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Uçakta yer alan 4 isim öyle bir detayı ortaya çıkardı ki...

Malezya Havayolları'nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar. Uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild'e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması'nın patent ortakları. Ortaklık anlaşmasına beş ortaktan dördü ölürse tüm patent Rothschild'in firmasına geçiyor
Malezya Havayolları'nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar gündeme geldi. Yurdışında dile getirilen iddiaları Araştırmacı Yazar Kemal Özer Türk kamoyuna açıkladı. Malezya Havayolları'na ait Boeing 777, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu.
Araştırmacı Yazar Kemal Özer'e göre uçağın en kazına hala ulaşılamamasının arkasında farklı sebepler olabilir. Özer yurtdışında artık yüksek sesle konuşulan iddiaları şöyle anlatıyor.



MAHATİR MUHAMMED İSMİNE DİKKAT
Mahatir Muhammed, Malezya'nın eski başbakanı. Yani bir nevi Malezya'nın Erdoğan'ı. Şimdilerde Başbakan olmasa da o halen iktidarda. Ona rağmen ülkede hiçbir şey yapılamaz.
Halen de Malezya'nın en güçlü kişisi olan Mahatir Muhammed, Lahey'de bulunan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin adaleti sağlayamadığı gerekçesiyle 2007'de 'Kuala Lumpur Savaş Suçları Mahkemesi'ni kurdurmuştu. Mahatir Muhammed; Irak, Filistin, Vietnam ve Japonya gibi birçok yerde savaş suçunun işlenmesine rağmen, bunlara gereken cezanın verilmediğini belirtip, mahkemenin kuruluşunu, "Tarih kitapları, bizim savaş suçlularına hak ettikleri cezaları verdiğimizi yazmalı. İnsanların savaşlarla ilgili şikâyetlerini getirecekleri bir mahkemenin kurulma zamanının geldiğini düşünüyoruz" cümleleriyle ilan etmişti.



BUSH, BLAİR VE DONALD RUMSFELD YARGILANIYOR
2011'den bu yana yargılama faaliyetlerini sürdüren mahkeme, George W. Bush, Tony Blair, Dick Cheney, Donald Rumsfeld ve eski Başsavcı Alberto Gonzales gibi pek çok kişi, Irak Savaşı'nda savaş suçu işledikleri gerekçesiyle gıyablarında yargılanıyor.

FİLİSTİN KONUSUNDA İSRAİL'İ YARGILIYOR
Ayrıca başta Vietnam, Filistin, Ruanda Savaşları gibi pek çok savaşta, savaş suçu işledikleri halde, Lahey tarafından bir türlü yargılanmayan Amerikalı, İngiliz, İsrailli, Fransız pek çok kişiyi yargılamak istiyor hatta yargılıyor. Malezya'nın bu girişimi karşısında hayli rahatsız olan İsrail, ABD, İngiltere ve Fransa yönetimlerinin 2011'den bu yana pusuda olduğu da biliniyor. Söz konusu uçak hadisesinin buna yönelik bir operasyon olma ihtimali de gün geçtikçe büyüyor.

İhtimal sadece bunlarla da sınırlı değil. Radyasyon ve yönlendirilmiş enerji uzmanı Leuren Moret'in, EcologyNews.com'dan Alfred Lambremont Webre'ye verdiği mülakatta, 8 Mart 2014'te Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın, ABD Deniz Kuvvetleri'nin yeni açıkladığı Lazer Silah Sistemi (Navy Laser Weapons System -LaWS) tarafından düşürüldüğünü iddia ediyor.
Vietnam silahlı kuvvetleri amiralinin, uçağın düştüğü yere ait ilk tespit ettiği yerin doğru olduğunu belirten Leuren Moret, Amerikan ve bazı Malezya medyası, Amerikan Deniz Kuvvetleri'nin hedef saptırmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bilgilerini yayınlayarak herkesi aldattığını dile getiriyor
Moret, ABD Deniz Kuvvetlerince yapıldığınıı iddia ettiği operayonun, LaWS (Lazer Silah Sistemi) denemesi olduğunu, bunun da Putin'in bir süre önce yaptığı Topol Füze Sistemi'ne yönelik stratejik bir cevap olduğunu söylüyor.
Uçak yolcularından 4 kişinin kimliği, hadisenin daha da karmaşıklaşmasına yol açıyor.

BARONLAR'IN OYUNU OLABİLİR
Zira olayın bir ucu yine baronların baronu Rothschildlere uzanıyor.
İddiaya göre uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild'e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması'nın patent ortakları.
Eldeki sözleşmeye göre söz konusu patentte; 4 araştırmacı ile Freescale firmasının eşit payı var. Ortaklarından herhangi biri ölürse, hakları otomatikman diğer ortaklara geçiyor. Beş ortaktan dördü öldüğüne göre, tüm patent Freescale'e geçecek.
Türkiye'de de faaliyet gösteren Freescale firması, 4 milyar dolar ciro ve 18 bin çalışanı olan gizli bir dev. Bu yapı hakkındaki söz konusu iddia gerçek çıkarsa hiç kimse şaşırmamalı. Zira tarih, benzeri katliam hikâyeleriyle dolu!
Bu nedenle adeta vakumlanarak yok edilen uçak sayesinde, hem Malezya'nın yargılama girişimine, hem Putin Rusya'sına, hem de yarı iletken patentin sahibi kişilere yönelik bir hamle yapıldı.
Bize başka yalanlar söyleyerek olayı aydınlattık deseler bile, bu iddialar başlı başına büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.
Hiçbir şey, medyada yansıtıldığı gibi değil. Zira tüm dünyada ana akım medya, söz konusu satanist baronların kontrolünde.

KAYNAK

Sanırım bu idda uçağın kaybolmasında ve bulunamamasında, en tutarlı olanı. Zaten işin içinde
Rothschild ailesi varsa orada durum bir düşünmek lazım.
 

GridLuck

Asistan
Katılım
13 Nisan 2010
Mesajlar
197
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
cesetleri görmeden inanmam
Air France uçağı düşmüştü. Fransa'dan ABD'ye giden. Seneler seneler evvel. İçerisinde bir türk akademisyen arp'çi vardı hatta. O uçaktaki cesetlerin çoğuna ulaşılamadı ve temsili cenaze törenleri düzenlendi.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
23829243.jpg


Avusturalya Sahil Güvenlik Kurumu çalışmaların daha önce arama yapılan bölgenin 1100 kilometre kuzeydoğusuna odaklanacağını belirtti.Değişikliğin radar verileri üzerinde yapılan yeni analizin uçağın düşünülenden daha hızlı gittiğini göstermesi üzerine yapıldığı açıklandı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan 239 yolcu ve mürettebatla kalkan uçak 8 Mart'ta kaybolmuştu.

Malezyalı yetkililer uydu verilerine dayanarak uçağın Hint Okyanusu'nun güneyine doğru uçtuğu sonucuna varmıştı. Şu ana kadar uçağa dair herhangi bir ize rastlanamadı.

Arama çalışmaları bu sabaha kadar Avustralya'nın Perth kentinin 2500 kilometre güneybatısında yürütülüyordu.

Ancak Avustralya Sahil Güvenlik Kurumu AMSA'nın Acil Durumlar Genel Müdürü John Young arama ekiplerinin yeni veriler ışığında başka yerlere geçtiğini söyledi.

Arama çalışmalarını koordine eden AMSA'dan yapılan yazılı açıklamada yeni bilgilerin Malezya'daki uluslararası araştırma ekibinden geldiği vurgulandı.

UÇAK DAHA HIZLI GİDİYORDU

Açıklamada, "Yeni veriler uçağın daha önce düşünülenden daha hızlı seyrettiğini gösteriyor. Bu durum da uçağın daha fazla yakıt kullandığını ve Hint Okyanusu'nda aldığı mesafenin daha az olduğunu düşündürüyor" denildi.

Araştırılan yeni alanın Perth kentinin 1850 kilometre batısı olduğu kaydediliyor.

Bölgenin bugün, dokuz askeri uçak tarafından aranacağı belirtiliyor.

Kalktıktan sonraki bir saatten kısa süre içinde sivil radarlardan kaybolan uçağın akıbeti esrarını koruyor.

Uzmanlar uçağın neden rotasının dışına çıktığını ve hava trafik kontrolörleriyle iletişimi kestiğini tespit edemedi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26101829.asp
 

Odessa

Müdavim
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
3,760
Reaksiyon puanı
432
Puanları
83
Uçakta yer alan 4 isim öyle bir detayı ortaya çıkardı ki...

Malezya Havayolları'nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar. Uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild'e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması'nın patent ortakları. Ortaklık anlaşmasına beş ortaktan dördü ölürse tüm patent Rothschild'in firmasına geçiyor
Malezya Havayolları'nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar gündeme geldi. Yurdışında dile getirilen iddiaları Araştırmacı Yazar Kemal Özer Türk kamoyuna açıkladı. Malezya Havayolları'na ait Boeing 777, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu.
Araştırmacı Yazar Kemal Özer'e göre uçağın en kazına hala ulaşılamamasının arkasında farklı sebepler olabilir. Özer yurtdışında artık yüksek sesle konuşulan iddiaları şöyle anlatıyor.



MAHATİR MUHAMMED İSMİNE DİKKAT
Mahatir Muhammed, Malezya'nın eski başbakanı. Yani bir nevi Malezya'nın Erdoğan'ı. Şimdilerde Başbakan olmasa da o halen iktidarda. Ona rağmen ülkede hiçbir şey yapılamaz.
Halen de Malezya'nın en güçlü kişisi olan Mahatir Muhammed, Lahey'de bulunan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin adaleti sağlayamadığı gerekçesiyle 2007'de 'Kuala Lumpur Savaş Suçları Mahkemesi'ni kurdurmuştu. Mahatir Muhammed; Irak, Filistin, Vietnam ve Japonya gibi birçok yerde savaş suçunun işlenmesine rağmen, bunlara gereken cezanın verilmediğini belirtip, mahkemenin kuruluşunu, "Tarih kitapları, bizim savaş suçlularına hak ettikleri cezaları verdiğimizi yazmalı. İnsanların savaşlarla ilgili şikâyetlerini getirecekleri bir mahkemenin kurulma zamanının geldiğini düşünüyoruz" cümleleriyle ilan etmişti.



BUSH, BLAİR VE DONALD RUMSFELD YARGILANIYOR
2011'den bu yana yargılama faaliyetlerini sürdüren mahkeme, George W. Bush, Tony Blair, Dick Cheney, Donald Rumsfeld ve eski Başsavcı Alberto Gonzales gibi pek çok kişi, Irak Savaşı'nda savaş suçu işledikleri gerekçesiyle gıyablarında yargılanıyor.

FİLİSTİN KONUSUNDA İSRAİL'İ YARGILIYOR
Ayrıca başta Vietnam, Filistin, Ruanda Savaşları gibi pek çok savaşta, savaş suçu işledikleri halde, Lahey tarafından bir türlü yargılanmayan Amerikalı, İngiliz, İsrailli, Fransız pek çok kişiyi yargılamak istiyor hatta yargılıyor. Malezya'nın bu girişimi karşısında hayli rahatsız olan İsrail, ABD, İngiltere ve Fransa yönetimlerinin 2011'den bu yana pusuda olduğu da biliniyor. Söz konusu uçak hadisesinin buna yönelik bir operasyon olma ihtimali de gün geçtikçe büyüyor.

İhtimal sadece bunlarla da sınırlı değil. Radyasyon ve yönlendirilmiş enerji uzmanı Leuren Moret'in, EcologyNews.com'dan Alfred Lambremont Webre'ye verdiği mülakatta, 8 Mart 2014'te Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın, ABD Deniz Kuvvetleri'nin yeni açıkladığı Lazer Silah Sistemi (Navy Laser Weapons System -LaWS) tarafından düşürüldüğünü iddia ediyor.
Vietnam silahlı kuvvetleri amiralinin, uçağın düştüğü yere ait ilk tespit ettiği yerin doğru olduğunu belirten Leuren Moret, Amerikan ve bazı Malezya medyası, Amerikan Deniz Kuvvetleri'nin hedef saptırmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bilgilerini yayınlayarak herkesi aldattığını dile getiriyor
Moret, ABD Deniz Kuvvetlerince yapıldığınıı iddia ettiği operayonun, LaWS (Lazer Silah Sistemi) denemesi olduğunu, bunun da Putin'in bir süre önce yaptığı Topol Füze Sistemi'ne yönelik stratejik bir cevap olduğunu söylüyor.
Uçak yolcularından 4 kişinin kimliği, hadisenin daha da karmaşıklaşmasına yol açıyor.

BARONLAR'IN OYUNU OLABİLİR
Zira olayın bir ucu yine baronların baronu Rothschildlere uzanıyor.
İddiaya göre uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild'e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması'nın patent ortakları.
Eldeki sözleşmeye göre söz konusu patentte; 4 araştırmacı ile Freescale firmasının eşit payı var. Ortaklarından herhangi biri ölürse, hakları otomatikman diğer ortaklara geçiyor. Beş ortaktan dördü öldüğüne göre, tüm patent Freescale'e geçecek.
Türkiye'de de faaliyet gösteren Freescale firması, 4 milyar dolar ciro ve 18 bin çalışanı olan gizli bir dev. Bu yapı hakkındaki söz konusu iddia gerçek çıkarsa hiç kimse şaşırmamalı. Zira tarih, benzeri katliam hikâyeleriyle dolu!
Bu nedenle adeta vakumlanarak yok edilen uçak sayesinde, hem Malezya'nın yargılama girişimine, hem Putin Rusya'sına, hem de yarı iletken patentin sahibi kişilere yönelik bir hamle yapıldı.
Bize başka yalanlar söyleyerek olayı aydınlattık deseler bile, bu iddialar başlı başına büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.
Hiçbir şey, medyada yansıtıldığı gibi değil. Zira tüm dünyada ana akım medya, söz konusu satanist baronların kontrolünde.

KAYNAK

Sanırım bu idda uçağın kaybolmasında ve bulunamamasında, en tutarlı olanı. Zaten işin içinde
Rothschild ailesi varsa orada durum bir düşünmek lazım.

Bu haber bana inandırıcı geldi. Rothschild ailesinden bahsediyorlar. Yaparlar mı yaparlar valla. Dünyayı da bunlar yönetmiyor mu zaten.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Avustralya donanmasına ait bir geminin, Hint Okyanusu’nda uçak karakutularıyla uyumlu sinyaller aldığı açıklandı.

23946550.jpg


8 Mart’ta kaybolan MH370 sefer sayılı uçağın aranmasına yönelik çalışmalarda, Cumartesi günü bir Çin gemisinin karakutu sinyalleri almasının ardından bu kez de “Ocean Shield” isimli Avustralya gemisinin, Perth kentinin 1680 km kuzeybatısında benzer sinyaller aldığı bildirildi.

Gemi, ilki bir saat 20 dakika, ikincisi de 13 dakika süren sinyallerin tam yerini belirlemek için bölgeyi taramaya devam ediyor.

"Ocean Shield" ile Çin gemisinin sinyal aldığı noktalar arasında yaklaşık 550 kilometre mesafe bulunuyor.

SON 24 SAAT

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağı, taşıdığı 239 kişiyle birlikte 8 Mart'ta kaybolmuştu. Bataryalarının bitmek üzere olduğu tahmin edilen karakutulardaki akustik sinyal göndericilerin, 30 güne kadar sinyal yayabildiği belirtiliyor. Dolayısıyla MH370'in karakutularının önümüzdeki saatlerde bulunamaması halinde, kayıp uçağa ne olduğu konusunda bilgi edinilmesi daha da zorlaşacak.

Hürriyet
 

Nemre

Müdavim
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Aradan 1 ay geçmiş, cesetler çoktan balıklara yem olmuştur, geriye de uçağın parça parça enkazları kalmıştır, tabii onlarda okyanusta saman çöpü gibi dağılmıştır.
 

tyfr1234

Asistan
Katılım
24 Şubat 2014
Mesajlar
130
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ve adamlar hala aramaya devam ediyor :) görüyosunuz
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
malezya_5827.jpg


Yaklaşık 1 ay önce kaybolan ve içindki 220 yolcu ile birlikte kayıplara karışan Malezya uçağını arama çalışmaları devam ediyor. Uzmanlar, teknolojinin sunduğu tüm imkanları seferber ederken Hint Okyanusu'na düştüğü bilinen uçak enkazının okyanustaki derinliğini bulmaya çalışıyor.

OKYANUS DİBİNDEN 2 SİNYAL ALINDI

Kaybolan uçakla ilgili Güney Hint Okyanusu'nda arama çalışmalarına katılan Avustralya gemisinin okyanus dibinden 2 sinyal daha aldığı duyuruldu. Güney Hint Okyanusu'nda devam eden arama çalışmalarına liderlik yapan eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston, Avustralya gemisi Okyanus Kalkanının 8 Nisan Salı öğleden sonra ve akşam olmak üzere 2 sinyal daha aldığını, bu yüzden arama alanının sinyallerin alındığı bölgeye kaydırılarak, arama alanının 75 bin metrekarelik alana düşürülerek devam ettiğini belirtti.

TİTANİC'TEN DAHA DERİNDE

Aramalar sinyalin geldiği yöne doğru yoğunlaşırken, uçak enkazının okyanusun 14 bin feet derinliğinde bulunduğu tahmin ediliyor. Bu da uçak enkazının Titanic'in battıktan 73 yıl sonra bulunan enkazından daha derin olduğunu gösteriyor. Titanic enkazı 12.500 feet'teydi.

titanic_5585.jpg


titanic_1516.jpg


ucak_5739.jpg


Ensonhaber
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Rus istihbaratı: Kayıp Malezya uçağı kaçırıldı, rehineler Pakistan’da yeraltında!

malezya.jpg


Rusya medyası, 32 gündür kayıp Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının kaçırıldığı ve rehinelerin Pakistan'da yerin altında tutulduğunu ileri sürdü.

Rusya'nın Sesi radyosunun haberine göre, Rusya istihbarat servisinden otorite sahibi bir kaynak, "Moskovskiy Komsomolets" gazetesine demecinde, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının ''Hiç'' lakaplı bir adam tarafından kaçırıldığını iddia etti. Diğer bazı ülkelerin istihbaratlarının da aynı görüşte olduğunu belirtti.

Radyonun haberinde, adının açıklanmasını istemeyen aynı kaynak, Boeing pilotlarını, içinde toplam 239 kişinin bulunduğu Malaysia Airlines (Malezya Havayoları) şirketine ait MH-370 sefer sayılı uçağı kaçırmaya zorlayan kişinin adının Hiç (lakap) olduğunu, suç ortakları hakkında henüz hiçbir şey bilinmediğini iddia etti. Söz konusu kaynak, "Boeing-777'de bulunan 20 Asyalı özel uzman daha mart ayında Pakistan'daki yeraltı sığınaklardan birine götürüldü. Uzman rehineler arasında bir Japon var. Uçak yolcuları hâli hazırda sağ salim ve Afganistan'ın Kandahar şehrinin güneydoğusunda dağlık bir bölgede bulunuyorlar. Bazı ülkelerin istihbaratları da aynı görüşte.'' dedi.

Uçağın kaçırıldığına yönelik iddialar daha önce de gündeme gelmiş ve uçağın İran'da olabileceği ileri sürülmüştü.

8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken radardan kaybolan ve 32 gündür haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağını arama çalışmaları sürüyor.

Ancak tüm arama çalışmalarına rağmen uçağın enkazı yada kara kutusuna ait net bir bulgu bulunmuş değil. Son olarak Çin ve Avustralya, uçağın kara kutusuna ait olabileceği düşünülen sinyal aldıklarını açıklamış ancak bunların da teyide muhtaç olduğu belirtildi.

Uçağa ait kara kutunun pilinin bir ay süreyle sinyal verebildiği ancak bu sürenin bittiği, dolayısıyla uçağın kara kutusunu bulma umutlarının çok az olduğu ifade ediliyor.

Son olarak ise Avustralya devriye uçaklarının, Hint Okyanusu'nun güneyinde, Avustralya'nın batısındaki deniz yüzeyinde 75 bin kilometrekarelik alanda birçok cismi fark ettiği açıklandı.

Öte yandan uçakta 154 Çinli yolcunun yakınları da geçen gece Pekin'deki Lidu otelinde, MH370'in uçuş saatine göre 00.41'de başlayarak, gece boyunca dua etti.

CİHAN - Zaman
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
-sinyallerin-kara-kutudan-geldiginden-eminiz--4254314.Jpeg


Avustralya Başbakanı Tony Abbott, kayıp Malezya uçağını arama alanını daralttıklarını ve alınan sinyallerin uçağın kara kutusundan geldiğinden "emin" olduklarını söyledi.

Abbot, resmi ziyaret için bulunduğu Çin'de yaptığı açıklamada, daha önce alınan sinyaller doğrultusunda arama alanının sinyallerin geldiği bölgeye doğru daraltıldığını ancak sinyallerin gücünde bir zayıflama olduğunu ifade etti. Tony Abbot, "Arama alanını daralttık ve sinyallerin kara kutudan geldiğinden çok eminiz" ifadesini kullandı.

Avustralya Başbakanı Abbott'un açıklamalarının ardından, Avustralya liderliğinde devam eden kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarına başkanlık eden eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston'dan da açıklama geldi. Houston, "büyük bir gelişme olmadığını" ifade ederek, "Bana verilen bilgilere göre büyük bir gelişme olmamıştır. Bana bilgi gelince size de bilgi vereceğim" diye konuştu.

Güney Hint Okyanusu'nda devam eden arama çalışmalarında "Okyanus Kalkanı" isimli Avustralya gemisi, hafta başından beri, kayıp Malezya uçağının kara kutusundan gelme ihtimali olan bazı sinyaller almış, aramaya katılan uçaklar ve gemiler sinyallerin geldiği noktaya yönlendirilmişti.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart'ta kaybolan Malezya Hava Yolları'na ait MH370 sefer sayılı uçaktan henüz kesin bir bilgi alınamadı. Aramalar, 12 askeri, 3 sivil uçak ve 13 gemi ile devam ediyor.

Milliyet
 

Jomolocco

Doçent
Katılım
4 Eylül 2012
Mesajlar
872
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Ben uçağin infilak edip cakildigini dusunmuyorum. Muhtelemen boyle bir sey olsa coktan bulunurdu.

Ucak kacirildi ve icindeki yolcular bir yerde tutsak haldeler
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
140414denizalti.hlarge.jpg


Robot denizaltı, Hint Okyanusu'nun derinliklerinde uçağın kara kutusunu bulmaya çalışacak. Geçen hafta farkedilen sinyallerin uçağın kara kutusuna ait olduğu tahmin ediliyor. Ancak uçak düştükten sonra 1 ay boyunca sinyal yollayabilen kara kutuların artık sinyal gönderemeyebileceği de belirtiliyor.

Avustralyalı yetkililer, uçağın arandığı bölgenin yakınlarında yakıt örnekleri bulunduğunu, bu örneklerin uçağa ait olup olmadığının önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını açıkladı.

Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken içindeki 239 kişiyle birlikte kaybolan uçağın, radar bağlantısı kesildikten sonra rotasını değiştirdiği ve Avustralya'nın güneybatı açıklarında düştüğü tahmin ediliyor.

ntvmsnbc
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Kayıp Malezya uçağı Hint Okyanusu'nda bulunamadı

u_65.jpg


Uçağı araştırma ekipleri Okyanus'ta denizaltı çalışmalarından da bir sonuç alamayınca, önce İngiliz televizyonları kayıp uçağın enkazının karada olabileceği teorisini işlemeye başladılar. Daily Express gazetesi bu teoriyi "Kayıp uçak: yere mi indi?" manşetiyle gündeme getirdi.

"BELİRSİZLİK, UÇAK SANAYİNİN EN BÜYÜK ESRARI"

Araştırmacıların şimdi MH370'in ücra bir yerde inmiş veya parçalanmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını yazan gazete, uçağın kaybolmasındaki belirsizliğin uçak sanayisinin en büyük esrarı olduğunu vurguladı. Bu son gelişmenin kayıp 239 yolcunun ailelerinin acısını arttırdığı kaydedildi. Kayıp Boeing 777 ile ilgili en ufak bir ipucu bulunamaması üzerine araştırmacıların sıfırdan işe başlayacakları bildirildi. Araştırmaların içindeki bir kaynak "Uçağın başka bir yere inmiş olması imkansız bir şey değil çünkü MH370'in enkazına ait olabilecek bir parça bulamadık" diye konuştu. Kaynak , 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolan uçağın yanlış yerde aranmış olabileceğine de dikkat çekti. Yapılan hesaplar üzerine uçak Hint Okyanusu'nda arandı.

OKYANUS DİBİNİN YÜZDE 80'İ ARANDI

Uçağın kaybolmasından altı hafta sonra 10 askeri uçak ve 11 gemi Perth'in 1,000 mil kuzeybatısında saptadıkları bazı sinyalleri değerlendirerek kara kutuya ulaşmaya çalıştılar ama sonuç alamadılar. Bluefin-21 adlı insansız bir denizaltı güney Hint Okyanusu'nun dibinin yüzde 80'ini taradı. Araştırmacıların önümüzdeki birkaç günde bir ize rastlamazlarsa arama yerlerini değiştirecekleri anlaşıldı. Bu arada kaynaklar bir ülkenin bu uçağı saklama ihtimalinin "saçma" olduğunu belirttiler.

http://www.ensonhaber.com/kayip-malezya-ucagi-hint-okyanusunda-bulunamadi-2014-04-24.html
 

El Padrino

Müdavim
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Abi nereye gitti bu uçak."Lost" a döndü bu iş.

En sonunda ben gidip bulucam.Ya da bi Türk annesine sorsunlar.En büyük özellikleri hiç bakmadan herşeyin yerini bulabilmeleri.
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] ALLAH'ta seni güldürsün
puah.gif
hhh.gif
 
Üst