239 kişilik Malezya uçağı hala bulunamadı!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Kayıp uçağın düştüğü açıklandı

Malezya yolcu uçağının düştüğü Başbakan Rezak tarafından açıklandı. Uçağın Hint Okyanusu'nda düştüğü ve uçaktan kurtulan olmadığı yolcuların ailelerine iletildi. Uçağın düştüğü haberini alanlar baygınlık geçirdi.

kayip-ucak-en-son-o-noktada-goruldu-4193628.Jpeg


8 Mart’tan bu yana tüm dünyanın merak ettiği kayıp Malezya uçağından üzücü haber geldi. Malezya Başbakanı bir basın toplantısı düzenleyerek uçağın Hint Oyanusu'nda düştüğünü ve 239 kişiden sağ kurtulan olmadığını açıkladı.

UÇAKTAN KURTULAN YOK

Rezak, düzenlediği basın toplantısında, Malezya Havayolları'nın uçakta bulunan 239 kişinin yakınlarına bilgi verdiğini belirtti.

Malezya Havayolları da Rezak'ın basın toplantısından önce uçakta bulunanların ailelerine gönderdiği kısa mesajda "Malezya Havayolları, MH370'in kaybedildiğine ve uçakta bulunanlardan hiçbirinin kurtulamadığına artık şüphe kalmadığını açıklamaktan derin üzüntü duymaktadır. Biraz sonra Malezya Başbakanı Rezak'ın açıklayacağı üzere tüm kanıtlar uçağın Hindistan Okyanusu'nun güneyine düştüğünü gösteriyor" dedi.

SON VERİLER İNGİLTERE'DEN

Malezya hükümetinin, İngiliz uydu şirketi Inmarsat ve İngiltere Hava Kaza Soruşturma Birimi tarafından elde edilen verilere dayanarak açıklama yaptığı ifade edildi.

Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, bugünkü basın toplantısında, Çin ve Avustralya'ya ait uçakların Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp uçağa ait olduğu sanılan bazı cisimler tespit ettiğini açıklamıştı.Hüseyin, Avustralya Donanması'na ait HMAS Success gemisinin cisimleri incelemek üzere bölgeye gittiğine işaret etmişti.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Pekin'e gitmek üzere Kuala Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu. Uçakta çoğu Çin vatandaşı 239 kişi bulunuyordu.

Milliyet
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Malezya Havayolları'na ait kaybolan yolcu uçağı için 12 ülkeden çok sayıda helikopter, uçak, gemi ve ekibin katılımıyla havacılık tarihinin en büyük arama operasyonu düzenleniyor.

140312-ucakhaber.hlarge.jpg


Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'e giderken dört gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının bulunması için daha fazla çaba harcanması çağrısında bulunan Çin, arama çalışmalarına uyduları ile de destek vermeye başladı. Çinli yetkililer, uçakta seyahat eden biri bebek 153 Çin vatandaşının bulunması için 10 uydunun bölgeyi taradığını açıkladı.

Havacılık tarihinin en büyük arama operasyonuna, 12 ülkeden çok sayıda helikopter, uçak, gemi ve ekip katılıyor.

Öte yandan, uçağın hava kontrol kulesi ile teması kesilmeden önce izlediği rota ve son konumuna ilişkin çelişkili bilgiler geliyor.

140312-ucak2.jpg


Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının uçuş rotasından ayrılıp batıya döndüğü iddiasını yalanladı. Hava Kuvvetleri Komutanı General Rodzali Daud, uçağın en son Malakka Boğazı yakınlarında radarlar tarafından tespit edildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

140312-ucak4.jpg


Sivil Havacılık Kurumu ise uçağın kaybolmadan önce rotasından ayrılarak ülkenin batısındaki işlek nakliye bölgesi olan Malakka Boğazı'na yöneldiğini belirtiyor.

Malakka Boğazı, Malezya ile Endonezya'nın Sumatra Adası arasında yer alıyor. Uçağın kaybolmadan önce Marakka Boğazı'na 400 kilometre uzaklıktan ve 11 bin metre irtifadan hava kontrol kulesi ile temas kurduğu kaydedildi.

Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Albay Umar Fathur ise Malezyalı havacılık yetkililerinden, kaybolmadan önce uçağın Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu bilgisini aldıklarını söyledi.

140312-ucak.jpg


Son derece gelişmiş teknolojiye sahip Boeing 777 uçağının, bilgi vermeden ya da radarlara yakalanmadan rotasını nasıl değiştirdiği hala gizemini koruyor.

Uçağın elektrik sisteminde herhangi bir arıza meydana gelip gelmediği bilinmiyor. Yetkililer, mekanik arıza, pilot hatası, sabotaj ya da terör eylemi gibi tüm olası nedenleri araştırmaya devam ediyor.

TERÖR BAĞLANTISI YOK

Uçağa sahte pasaportla binen iki İran vatandaşının herhangi bir terör örgütü ile bağlantısına rastlanamadığını belirten yetkililer, terör eylemi ihtimalinin zayıfladığı açıkladı.

140312-ucak1.jpg


Sahte pasaport ile uçağa binen İranlılardan 18 yaşındaki Pouria Nour Mohammad Mehrdad’in Almanya’daki annesinin yanına gitmeye çalıştığı belirlendi.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 uçak, cumartesi günü Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile radardan kaybolmuştu.

AA - ntvmsnbc
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Çin uydusu kayıp uçağın yerini tespit etti

Malezya Havayollarına 6 gündür kayıp olan 370 sefer sayılı uçağın akıbetiyle ilgili Çin hükümetinden son dakika açıklaması geldi.

cin-uydusu-kayip-ucagin-yerini-tespit-etti-4155887.Jpeg


Çin uydusunın Güney Çin Denizi'nde kazaya ait bir görüntü yakalamış olabileceği bildirildi. Uydu kayıtlarında denize büyük bir cismin çakıldığına ait görüntüleri değerlendiren Çin Bilim Akademisi söz konusu görüntülerin Boeing 777'ye ait olabileceğini açıkladı.

CNN'in son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, uydu görüntülerinde çakılmanın ardından deniz yüzeyinde 3 büyük parça görülüyor. Malakka Körfezi açıklarında 9 Mart'ta alınan kayıtlar 239 kişinin bulunduğu uçak kazasından 1 gün sonrasına ait. Ancak söz konusu görüntüler Çarşamba gününe kadar açıklanmadı. Çin hükümetinin verdiği bilginin ardından bölgeye Endonezya Deniz Kuvvetleri'ne ait araştırma gemileri gönderildi.

Milliyet
 

nailasmu

Müdavim
Katılım
6 Mayıs 2013
Mesajlar
2,166
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yaş
29
Terror bence

Bu kadar tesadüf olmaz
 

sdelta

Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,228
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
Merakla takipteyim...
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Malezya Sivil Havacılık Direktörü Azharuddin Abdülrahman, başkent Kuala Lumpur'da düzenlediği basın toplantısında, Çin uydusunun uçağın enkazına ait olduğu sanılan üç parçanın görüntülerini göndermesinin ardından söz konusu bölgede aramaların yoğunlaştırıldığını ancak hiçbir sonuç elde edilemediğini açıkladı.

Milliyet
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Bu uçak lost adasına filan mı?? düştü arkadaş. Nerede bu uçak
smiles20.gif
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Cidden ilginç bir durum. Merakla sonucu bekliyorum. Düştüyse, kurtulan varsa 6 günde onlar da ölmüştür herhalde.
 

orcnd

Müdavim
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
keşke lost'un yeni sezonu için yapılan bir viral reklam olsa bu olay. 239 kişinin denize çakılmış olma ihtimali çok kötü.
 

gs_kadir

Müdavim
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Uçak radardan kaybolduktan sonra izlenemeyecek bir rotaya sapıp 4 saat daha uçuş yapmış,uçağın kaçırılmış olma ihtimali üzerinde duruluyor
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Bir haftayı aşkın süredir bulunamayan kayıp Malezya uçağıyla ilgili ‘terör’ iddiaları alevlendi. Uçağın 11 Eylül benzeri bir saldırı için kaçırıldığı, işin içinde pilotların da olabileceği öne sürüldü.

23684807.jpg


Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’e gitmek üzere 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatla 8 Mart günü havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan Boeing 777 yolcu uçağının, 11 Eylül benzeri bir saldırı kapsamında kaçırılmış olabileceği iddia edildi. Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, terör şüphesi nedeniyle araştırmanın yeniden pilot, yolcular ve yer ekibi üzerine yoğunlaştığını duyurdu. Hişamuddin, pilotun Malezya’daki kontrol kulesine “İyi geceler” demeden önce uçağın radarla iletişiminin kesildiğini açıkladı. Bu durumun pilotun kasten ya da uçağı kaçıran kişilerin tehdidi altında uçakla iletişimi kesmiş olabileceğini gösterdiği belirtiliyor.

Kaptan pilot Zahari Ahmed Şah'ın uçağı hükümet karşıtı bir protesto için kaçırmış olabileceği tartışılırken; pilotun, homoseksüel olduğu gerekçesiyle hapse atılan muhalefet liderinin ateşli bir savunucusu olduğu iddiası ortaya atıldı. Pilotun, üzerinde 'Demokrasi öldü' yazan tişörtüyle çekilen bir fotoğrafı da ortaya çıktı.

23687500.jpg


EL KAİDE ŞÜPHESİ

Bu arada İngiltere’de El Kaide üyesi olmaktan yargılanan Sacid Muhammed Badat, geçen hafta mahkemede Afganistan’da tanıştığı 4 ya da 5 Malezyalı cihatçının kendisine bir uçak kaçırma planından söz ettiğini ve bu kişilerden birinin de pilot olduğunu söyledi. Badat, planın başında 11 Eylül saldırılarının da mimarlarından Halid Şeyh Muhammed’in bulunduğunu belirtti.

PİLOTLARIN EVİ ARANDI

Malezya Ulaştırma Bakanlığı, pilot Zahari Ahmed Şah (53) ve yardımcı pilot Faruk Abdul Hamid’in (27) başkent Kuala Lumpur’daki evlerinde iki saat boyunca arama yapıldığı bildirildi. Pilot Zahari’nin evinden alınan uçak simülatöründe ayrıntılı incelemelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, pilot ve yolcuların geçmişlerinin de araştırıldığı belirtildi. Bir diğer iddia ise pilot Zahari eşi ve üç çocuğunun , uçak kaybolmadan önceki gün evlerini terk etmiş oldukları şeklinde.

İLK SİBER KAÇIRMA

Sunday Express, hacker’ların uçağın kontrolünü ele geçirmek için cep telefonu kullandıklarından şüphelenildiğini yazdı. İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın eski bilim danışmanı Dr. Sally Leivesley, “Bu dünyada ilk siber uçak kaçırması olabilir” dedi.

23687618.jpg

Pilotların güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüleri

Hürriyet
 

friendly

Müdavim
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Okyanusun bilinmeyen bir bölgesine çoktan gömülmüştür o uçak.
 

drjacob

Müdavim
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
3,950
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
676
Puanları
113
Lost'a dönmüş mevzu
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Amerikalı yetkililer, 8 Mart gününden bu yana kayıp olan Malezya Havayolları'na ait MH 370 sefer sayılı uçağın rotasının bir bilgisayar sistemi sayesinde dışarıdan değiştirildiği görüşünde.

23697703.jpg


Malezya Havayolları uçağına ne olduğu arapsaçına döndü. Şimdiye kadar ulaşılan bilgiler, uçağın bilinçli bir şekilde rotasının dışına çıktığı şeklindeydi. Son ortaya çıkan iddia ise bu işlemin bir bilgisayar sistemi yardımıyla yapılmış olduğu şeklinde.

Amerikan New York Times gazetesinin kaynak gösterdiği üst düzey Amerikalı yetkililere göre uçağın batı yönündeki dönüşü, büyük olasılıkla kökpitte yer alan ve uçak sistemleri konusunda bilgisi olan birileri tarafından bir bilgisayar sistemiyle gerçekleştirildi. Söz konusu bilgisayar sistemi, uçağın rotasıyla ilgili kayıtları içeriyor ve kokpit içinde kaptan ve yardımcısı arasında diz yüksekliğindeki bir bilgisayarda kayıtlı oluyor. Bu sistem uçağın iki nokta arasındaki rotasını düzenliyor. Söz konusu sistemin, kalkıştan önce mi sonra mı değiştirildiği ise bilinmiyor.

PİLOT ÜZERİNDEKİ ŞÜPHELER ARTIYOR

Amerikalı yetkililerin bu görüşü, uçağın pilotu ve yardımcı pilot üzerindeki şüpheleri de artırıyor. Kaptan pilotun çocukluk arkadaşları ise “Kendi uçağını sabote etmesi mümkün değil” diye konuştu.

TALİBAN İDDİALARI REDDETTİ

Adı bilinmeyen bir Taliban kaynağının “Keşke böyle bir uçağı kaçırma şansımız olsaydı” şeklindeki sözleri üzerine Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid uçağın kaybolmasıyla ilişkilerinin olmadığını söyledi.

ÇİN KENDİ VATANDAŞLARINI AKLADI

Çin’in Malezya Büyükelçisi Huang Huikang, uçaktaki 154 Çinli yolcudan hiçbirinin uçak kaçırma veya terörizmle bağlantılı olabileceğine dair bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

'HERHANGİ BİR ÇARPMA TESPİT EDİLEMEDİ'

BM'nin nükleer testleri gözetleyen kurumu Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü (CTBTO) ise sistemlerinin, Malezya uçağının kaybolduğu günden bu yana karada ya da denizde herhangi bir çarpma ya da patlama tespit etmediğini bildirdi. BM Genel Sekreterlik Sözcüsü Stephane Dujarric, merkezi Viyana'da bulunan CTBTO'dan verilen bilgileri, gazetecilerle paylaştı. CTBTO'nun kullandığı bazı teknolojilerin nükleer denemelerin yanı sıra büyük uçakların karada ya da denizde çarpma ya da patlamalarını tespit etme imkanına da sahip olduğunu ifade eden Dujarric, uçağın kaybolduğu günden bu yana kurumun herhangi bir çarpma tespit etmediğini vurguladı.

Bunun uçağın kesinlikle düşmediği anlamına gelmeyeceğini de belirten Dujarric, CTBTO sistemlerinin uçakların normal inişlerini tespit edemediğini ancak çarpmalarını belirlediğini kaydederek, bu bilginin uçağın aranmasında kullanılabilecek bir veri olarak kabul edilebileceğini dile getirdi.

Hürriyet
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
23698150.jpg


Malezya Havayollarına ait uçağın kaybolmasıyla birlikte sosyal medyada çıkan ve uçağın düşüş anını gösterdiği iddia edilen fotoğraf ve videolar tehlike saçıyor.


Kaybolan Malezya uçağı halen pek çok konuda esrarını korurken, diğer yandan bu olayı fırsat bilenler de boş durmuyor.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında 'Malaysian Airlines missing flight MH370 forund in Sea' başlıklı mesajlarla kullanıcılara ulaşmaya çalışan zararlılar uçağın düşme anını gösterdiğini iddia eden videoya tıklanmasını istiyor. Videoda özellikle uçağın Bermuda şeytan üçgenine düştüğüne dikkat çekiiyor.

Ancak elbette ortada böyle bir görüntü yok. Linke tıklayan kullanıcılardan önce bir anket doldurulması isteniyor; ardından kullanıcıların Facebook bilgilerine erişim hakkı istiyor. Böylece hacker'lar kullanıcıların hesap bilgilerine ulaşmış oluyor.

Hürriyet
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Havada uçarken beyaz bir parıldama olduysa hayatta bulunamaz o uçak :p
 

eSa

Müdavim
Cezalı
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Kimsenin bulamadığı kayıp uçağı o buldu!

23699069.jpg


ABD’li çılgın şarkıcı Courtney Love, Malezya’dan Çin’e giderken 8 Mart’ta kaybolan yolcu uçağını arama çalışmaları devam ederken ortaya attı iddiayla herkesi şaşırttı.


Love, Facebook hesabından kayıp uçağın okyanusa çarptığını ve çarptığı noktayı bildiğini iddia ederek bir fotoğraf paylaştı.

23699050.jpg



Şarkıcı fotoğrafta deniz üzerinde görülen yağ birikintisi ve gölgeden, uçağın Vietnam’ın güney batı bölgesinde okyanusa düştüğünü iddia ederek, “Uzman değilim ama fotoğrafa bakarsanız uçak ve yağ parlamasını görebilirsiniz” diye not düştü.


Takipçileri yazdıkları yorumlarla Love'ı ti’ye aldılar.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26032171.asp
 

basbeLası

Müdavim
Katılım
31 Ekim 2009
Mesajlar
6,697
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Malezya devleti derinliklerinde yapılanmış bir örgüt bu uçağı buharlaştırmış olabilir mi?

Uçak başka ülkelerin hava sahalarından geçmiş olsaydı o ülkelerin radarları, uyduları tespit ederdi herhalde. Kimi haberlerde 10 ülke kimi haberlerde 24 ülke bütün imkanları ile uçağı arıyor diyorlar. Başka ülkelerin hava sahalarına geçiş yapsaydı yada denize düşseydi bir iz yakalarlardı. Hem karakutu diye bir olay vardı. Uçak düşmüş olsaydı karakutu sinyal yaymayacak mıydı?

Malezya da bir teşkilat ordu, sivil havacılık, emniyet, istihbarat vs. içersindeki elemanları ile bu uçağı malezya'daki bir havaalanına indirerek buharlaştırmış olabilir mi? Yeni bir 11 eylül ile karşı karşıyamıyız acaba?
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Balina ya da helikoptere benziyor daha çok oo :p
 

basbeLası

Müdavim
Katılım
31 Ekim 2009
Mesajlar
6,697
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Olay giderek tuhaflaşıyor, Bakalım sonunda ne olacak.
 

MasterFather

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
size yeni bir haber daha.

[h=1]“Kayıp Malezya uçağı karaya ve denize çarpmadı!”[/h]
Malezya’dan Çin’e giderken 8 Mart’ta kaybolan yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor. Son olarak Birleşmiş Milletler’e bağlı Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü (CTBTO), sistemlerinin, uçağın kaybolduğu günden bu yana karada ve denizde herhangi bir çarpma ya da patlama tespit etmediğini açıkladı.


26 ülkenin destek verdiği yolcu uçağını arama çalışmaları, Güney Yarıküre’de Avustralya’dan Kuzey Yarıküre’de Kazakistan’a kadar genişletildi.


Malezya Havayolları temsilcileri Çin’in başkenti Pekin’de kayıp uçakta akrabaları olanlarla bir araya geldi. Yolcu yakınları ise kendilerine çelişkili bilgiler verilmesinden dolayı kızgın. Malezya Havayolları’na ait Boeing 777, Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken 227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatı ile radardan kaybolmuştu.

http://tr.euronews.com/2014/03/18/kayip-malezya-ucagi-karaya-ve-denize-carpmadi/

 

Shit Happens

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2013
Mesajlar
2,602
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Bence uçak Fringe'deki gibi paralel evrene geçti
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
239 yolcusu ve mürettebatıyla birlikte 11 gündür kayıp olan Malezya uçağı ile ilgili sosyal medyada çeşitli teoriler üretiliyor.

Malezya Hava Yolları'nın Boeing 777 uçağı, 8 Mart gününden bu yana, 239 yolcusu ve mürettebatıyla birlikte kayıp. Kayıp uçağı,mürettebatı ve 239 yolcuyu arama çalışmaları devam ederken, uçağın durumu ilgili çeşitli teoriler ve söylentiler de tartışılmaya başlandı. Özellikle sosyal medya ve konu ile ilgili forumlarda, Malezya Havayolları'na ait MH 370 sefer sayılı uçağın rotasının bir bilgisayar sistemi sayesinde dışarıdan değiştirildiği sıkça dillendirilen söylentilerden biri. Eski pilotlar ve havacılık uzmanları bu söylentileri ve iddiaları nasıl değerlendiriyor ve yorumluyor?

İşte BBC' nin konu ile ilgili haberi:

UÇAK ANDAMAN ADALARINA İNDİ

Uçağın, Hindistan'a ait Andaman ve Nicobar Adaları'na inmiş olabileceği, bu bölgedeki askeri radarın çalışmama ihtimalinden dolayı bu inişi kaydetmiş olmayabileceği düşünülüyor. Fakat adada dört iniş pisti mevcut. Adanın bulunduğu yer, ıssız bir bölge; 570 adanın 36'sında ikamet ediliyor. Uzmanlar, uçağın kaçırılmış olması halinde saklanacağı en iyi yerin bu bölge olduğunu, kıyıya iniş yapmanın ise zor ama mümkün olduğunu belirtiyor. Fakat böylesi bir iniş güvenli bir şekilde yapılmış olsa bile iniş sırasında meydana gelecek hasardan dolayı uçağın bir daha kalkamayacağı ifade ediliyor.

c_6382.jpg


UÇAK KAZAKİSTAN'A UÇTU

Kazakistan, uçak için arama yapılan bölgenin kuzeyinde yer alıyor. Bazı uzmanlar uçakların çöle iniş yapmalarının mümkün ve kıyıya inişten daha olası olduğunu söylüyor. Bugüne kadar uçak yolcu listesinin ve kargo muhtevasının yayınlanmamış olması, bazılarının uçakta bir milyonerin ya da değerli kargonun bulunduğu ve bu nedenle kaçırıldığı iddialarını gündeme getirmesine neden oluyor. Fakat uçağın Kazakistan'a varmak için Hindistan, Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerin hava sahasından geçmiş ve bu ülkelerin radar sistemleri tarafından tespit edilmiş olması gerekirdi. Ancak bu aygıtların eski olması ve kuş sürüleri geçerken de sinyal veriyor olması nedeniyle her sinyalin ciddiye alınmış olmayabileceği ifade ediliyor.

UÇAK GÜNEYE GİTTİ

Uçağa ait son uydu sinyalleri Malezya radar sahasını geçtikten sonra en az beş-altı saat daha operasyonel olduğuna işaret ediyor. Bazı uzmanlar uçağın bugüne kadar radara yakalanmamış olması nedeniyle güney koridoruna uçmuş olmasının daha olası olduğu görüşünde. Bu koridor Hint Okyanusu açıklarını ve Avustralya'nın boş kuzey kesimlerini kapsıyor. Bazıları uçağın yakıtı bitinceye kadar uçmuş sonra da Avustralya'nın kuzeyinde denize çakılmış olabileceği tahmininde bulunuyor.

UÇAK, ÇİN'İN TAKLAMAKAN ÇÖLÜ'NDE

Forumlarda uçağın Çin'deki Uygur Müslüman ayrılıkçıları tarafından kaçırılmış olabileceği fikirleri de ortaya atıldı. Uçaktaki 239 yolcunun 153'ü Çin vatandaşı. Bu teoriye göre uçak, Çin'deki Taklamakan Çölü'ne inmiş olabilir. Malezyalı yetkililer de MH370 uçuşunu yapan uçağın bulunması en muhtemel bölgenin Çin-Kırgız sınırı olduğunu ifade etmişti. Fakat uçağın yine birçok ülkenin radarına yakalanmadan bunu gerçekleştirmiş olması ihtimali düşük görülüyor.

UÇAK, ACİL DURUM NEDENİYLE LANGKAWİ'YE UÇTU

Bazı uzmanlar uçağın iletişim sistemlerinin iflas etmesini yangına bağlıyor. Uçağın Pekin rotasından saparak sola dönmüş olması pilotun havada büyük bir sorunla karşılaşıp güvenli iniş yeri bulma çabasına bağlanıyor. Bu görüşe göre pilotun Kuala Lumpur Havaalanı'na dönmesi 3 bin metre yüksekliğindeki dağlık bölge nedeniyle mümkün değildi. Langwaki Adası'na ulaşmak daha kolay ve kısa olacağından o rotayı seçti, fakat adaya ulaşamadan denize çakıldı. Fakat bu görüşe karşı çıkanlar, acil durum nedeniyle uçağın rotasını değiştirmesi halinde bunun pilot kontrolü ile yapılmış olması gerektiğini, oysa uçağın sola dönüş manevrasını bilgisayara 7-8 vuruşluk bir talimat girilmesi yoluyla yaptığını, bunun ise uçağa kötü bir niyetle bu manevranın yaptırıldığı görüşünü güçlendirdiğini belirtiyor.

UÇAK PAKİSTAN'DA

Bu fikri medya patronu Rupert Murdoch bir twitinde ifade etmiş, fakat Pakistan bunun mümkün olmadığını belirtmişti. Pakistanlı yetkililer radarlarında böyle bir uçağın tespit edilmediğini, dolayısıyla uçağın ülkelerinde saklanıyor olma ihtimalinin bulunmadığını söylüyor. Uzmanlar, Kazakistan senaryosu gibi bu iddianın da abartılı olduğunu, Pakistan-Hindistan hava koridorunun askeri radarlarla en yoğun gözlenen bölgelerden biri olduğunu, bölgenin uydu ve insansız hava araçlarıyla da gözlendiğini ifade ediyor.

UÇAK, BAŞKA BİR UÇAĞIN GÖLGESİNDE GİZLENDİ

Havacılık uzmanlarından biri de Malezya uçağının, aynı bölgede bulunan ve Singapur Hava Yollarına ait olan başka bir uçağın radar gölgesinde gizlendiğine inanıyor. Bu uçağın uçuş güzergahını inceleyen ve Malezya uçağının 15 dakika boyunca Singapur uçağını takip ettiğini belirleyen uzman, Hindistan ve Afganistan hava sahalarını da aynı yöntemle aşmış olabileceğine inanıyor. İspanya'ya gitmekte olan Singapur uçağının bu takipten haberdar olmayacağı ve Malezya uçağının Çin'in Şincan bölgesi, Kırgızistan ya da Türkmenistan'a gitmek üzere uygun bir bölgede yolunu ayırmış olabileceğine inanılıyor.

UÇAKTA MUKAVEMET OLDU

Bazı uzmanlar da uçağın önce 13.700 metre gibi yüksek bir irtifada, daha sonra da oldukça alçak bir irtifada uçmasını şüpheyle karşılıyor ve mukavemet ihtimalini gündeme getiriyor. 11 Eylül olaylarının ardından pilot kabini kapısı uçak kaçırma girişimlerine karşı takviye edilmiş olmasına rağmen içeri girme olasılığı hala mevcut. Bazı pilotlar bu girişimde bulunanların dengesini sarsmak için kasıtlı olarak uçağın irtifasıyla oynama yöntemini tercih edebilir.

BASINCI AZALTMA YOLUYLA YOLCULAR KASITLI ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

Başka bir teori de yolcuların çabuk ölmesi için uçağın 13.700 metre irtifaya çıkarılmış olabileceği. Bunun nedeni cep telefonları ile irtibata geçmelerini engellemek. Uzmanlar kabindeki basıncı azaltmanın da mümkün olabileceğini, bu durumda otomatik olarak düşen oksijen maskelerinin 12-15 dakika boyunca oksijen vereceğini, ardından yolcuların karbon monoksit zehirlenmesi sonucu bilinçlerini yitirip öleceğini ifade ediyor. Fakat aynı durum, başka oksijen kaynakları söz konusu değilse eğer, uçağı kontrol eden kişiler açısından da geçerli olacaktır.

UÇAK TERÖRİST SALDIRI AMACIYLA TEKRAR KALKACAK

En ilginç teorilerden biri de uçağın 11 Eylül tarzı bir terörist saldırı amacıyla kaçırılmış olması. Bu durumda uçağın güvenli bir alana indirilip kamufle edilmiş, yeni bir verici takılıp yeniden yakıt yükleyerek saldırıya hazır hale getirilmesi gerekiyor. Uzmanlar bunun çok zor olmakla beraber göz ardı edilemeyecek bir ihtimal olduğuna inanıyor. Bazıları ise bu şekilde indirilen bir uçağın yeniden kalkış yapacak durumda olamayacağına ya da yeni bir transponder yüklenemeyeceğine inanıyor. Bazı uzmanlar, 11 Eylül olayı nedeniyle, uçağın kayıtlarda olmadığı halde kuzey koridorunda tespit edilmiş olması halinde kolaylıkla vurulup düşürülmüş olabileceğini, hiçbir ülkenin ise herkesin merakla beklediği bu uçağı düşürdüğüne dair bir açıklama yapmak istemeyeceği ve bunun yerine arama çalışmalarına devam edildiği izlenimi yaratmanın tercih ediliyor olabileceği inancında.

UÇAĞIN, HAVA SAHASINDAN GEÇMİŞ OLMASI İHTİMALİ OLAN ÜLKELER

Malezya uçağının hava sahasından geçmiş olması ihtimali bulunan ülkeler ise şunlar: Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Çin, Birmanya, Laos, Vietnam ve Tayland.

Ensonhaber
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Avustralya, Hint Okyanusu'nda iki parça tespit etti

23721322.jpg


Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parça bulunduğunu söyledi.

Abbott, parlamentoda soru cevap oturumunda yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde yeni ve güvenilir bilgilerin gün ışığına çıktığını söyledi.

Avustralya Orion uçaklarının, söz konusu parçaların bulunduğu bölgeye doğru yönlendiğini dile getiren Abbott, parçaların uçak ile bağlantısının olmayabileceğini de aktardı. Abbott, görülen parçaların detayları konusunda bir açıklama yapmadı.

24 METRE UZUNLUĞUNDA

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü John Young, yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde uydu tarafından belirlenen 2 parçadan birinin 24 metre uzunluğunda olduğunu belirtti.

Young, kayıp uçağa ait olma ihtimali olan ve uydudan belirlenen iki parçayı bulmak için, bölgeye 4 uçağın gönderildiğini yerel saatle 16.00'da yola çıkan uçakların 4 saat sonra 20.00 sularında bölgeye ulaşacağını söyledi.

'GEMİLERDEN DÜŞMÜŞ OLABİLİR'

Young, parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı konusunda bölgeye ulaşıp, parçaları alıp inceledikten sonra detaylı bilgi verebileceklerini ifade etti. “Parçalar bölgeden geçen bir gemiden düşmüş de olabilir, bundan ancak parçaları inceledikten sonra emin olabiliriz” diyen Young, bölgede havanın normal ancak görüş mesafesinin biraz düşük olduğunu bildirdi.

Young, “Uydudan resimleri görülen parçalar üzerinde herhangi bir renk veya iz var mı” sorusuna, “Herhangi bir şey görünmüyor” diye cevap verdi.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü Young, ABD ve Yeni Zelanda ile yürüttükleri arama çalışmalarına katılmak isteyen ülkeler olduğunu belirterek, bu ülkeleri beklemeye aldıklarını, gelişmelere göre ihtiyaç duyulduğunda arama çalışmalarına bu ülkelerin de katılabileceğini dile getirdi.

Avustralya'dan gelen ilk açıklamadan kısa bir süre sonra, Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin gazetecilere yaptığı açıklamada "Önümüzde yeni bir bulgu olduğunu doğrulayabilirim. İlk günden itibaren yaptığımız gibi her bir bulgunun peşinden gidiyoruz. Umarım bu seferki olumlu bir gelişmedir" diye konuşmuştu.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla 8 Mart Cumartesi günü ortadan kaybolan Malezya uçağına, tüm aramalara rağmen ulaşılamadı. Bulunan parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı, parçalara ulaşılıp detaylı inceleme yapıldıktan sonra netleşecek.

AA - Hürriyet
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
14032_ucak.hlarge.jpg


Hint Okyanusu'nda uydu aracılığıyla belirlenen ve kayıp Malezya uçağına ait olduğu sanılan parçaların bulunmasına bölgedeki kötü hava şartlarının engel olduğu açıklandı. Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu'ndan yapılan açıklamada, bölgeye ulaşan ilk Avustralya Hava Kuvvetleri'ne ait Orion arama uçağının yağmur ve bulutluların alçakta olması nedeniyle oluşan ''son derece kötü'' hava şartları yüzünden, görüş mesafesinin düşüklüğü nedeniyle parçalara ait bir iz bulamadığı belirtildi.

Dün gece geç saatlerde sona eren arama çalışmalarının bugün erken saatlerde yeniden başladığı, arama çalışmalarına Avustralya 5, Endonezya 4, Japonya 4, Çin 3, Malezya, Hindistan ve Güney Kore ikişer, Yeni Zelanda, ABD ve BAE birer uçakla katıldığı bildirildi.

DAHA YAKIN GÖRÜNTÜLERE İHTİYAÇ VAR

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, resmi bir ziyaret için bulunduğu Papua Yeni Gine'de yaptığı açıklamada, uyduların aldığı görüntünün ne olduğunu anlayabilmek için daha yakın görüntülere ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

Abbott, yine de elde edilen görüntülerin şimdiye kadarki elle tutulur en somut bulgular olduğunu ifade ederek, kayıp uçağın bulunabilmesi için tüm kaynakların kullanıldığını ve ellerinden gelen bütün gayretin gösterildiğini sözlerine ekledi.

AA - ntvmsnbc
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Kayıp Malezya uçağında gizemli kadın

r_2865.jpg


Malezya Havayolları’na ait, 8 Mart’ta kaybolan uçağın arama çalışmaları genişletilmiş bir alanda sürerken, polis pilotu kalkıştan kısa süre önce arayan bir kadına kilitlendi.

SAHTE KİMLİKLE HAT ALIP PİLOTU ARADI

Uçağın muhalif olduğu bilinen pilotu Zahari Ahmet Şah’ı kalkıştan çok kısa süre önce, sahte kimlikle cep telefonu için SIM kart ve hat alan bir kadının aradığı ve iki dakika konuştuğu belirlendi.

SAHTE KİMLİK BEYAN ETTİ

239 kişiyle Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e doğru yola çıkan uçağın kaptanını arayan kadın, aranmaya başlandı. Pilotla kalkış öncesinde konuşan herkesi sorgulayan polis, Malezya’da 11 Eylül saldırılarından sonra terörle mücadele kapsamında cep telefonu hattı alan herkesin kimlik veya pasaport numarası beyan etmek zorunda olduğunu anımsatarak, pilotu arayan kadının sahte kimlik beyan ettiğini açıkladı.

TERÖR GRUBU BAĞLANTISI

Kaptan pilot Zahari Ahmet Şah’ı Kuala Lumpur’daki bir kadının araması, pilotun terör gruplarıyla olası bağlantısı şüphelerini artırdı. Ayrıca Avustralya ve Çin’den sonra Fransa uydusu da Hint Okyanusu’nun güneyinde uçağa ait olduğu tahmin edilen bir cisim görüntüledi. Aramalar yoğunlaştı.

Ensonhaber
 

<SxA>

Doçent
Katılım
6 Ağustos 2012
Mesajlar
530
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Peki ben birşey sorucam uçak ya bir tür havaalanına indi veya düştü eğer düşmüş olsa karakutu ve şimdiki daha yeni teknolojiler herhangibi bir sinyal vermiyormu ?
 
Üst