Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
YSK seçmen sorgulama


Seçmen kaydı sorgulama işlemi, YSK'nın vatandaşların hizmetine soktuğu sayfa üzerinden kolayca yapılıyor. YSK 4 Ocak 2019 tarihinde, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için seçmen kaydı sorgulama sayfasını açmıştı. Sorgulama işlemi ayrıca e-Devlet üzerinden de yapılıyor. Peki, 2019 YSK seçmen sorgulama işlemi nasıl yapılır?

2019 YSK seçmen sorgulama işlemi nasıl yapılır sorusu oy kullanacak vatandaşlara tarafından merakla araştırılıyor. 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir zaman kala seçmenler oy kullanacakları yerleri e-devlet üzerinden kontrol edebiliyorlar. İşte, YSK seçmen sorgulama sayfası...
YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?


YSK Seçmen sorgulamak için e-devlet şifreniz üzerinden de kontrol edebilirsiniz ve ya, Yüksek Seçim Kurulu - Seçmen Portalı adresi üzerinden Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl, T.C. Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No, Resim Doğrulama kutucuklarına bilgileri girip Sorgula sekmesine tıklamanızın ardından nerede oy kullanacağınızı görebileceksiniz.
YSK E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA
1) e-Devlet Kapısı e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız.
  1. Kimlik Dogrulama Sistemi sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu aşamada adres satırında e-Devlet Kapısı yazdıgından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif oldugundan emin olununuz.
  2. Kimlik Dogrulama Yöntemi - kullanmak istediğiniz kimlik dogrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.


Kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir.
Tarayıcınızın adres satırına Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet ana sayfasında bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.
Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar askıda kalacak. Muhtarlıklar hafta sonları da hizmet verecek.
YSK Başkanlığının "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" da hizmete girdi. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilecek.
Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.
Yurt dışında ikamet eden seçmenler, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını, kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğunu, açık adres bilgilerinin bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.

OY VERME İŞLEMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?
31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi 07.00 - 16.00 saatleri arasında yapılacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise oy verme işlemi 08.00 - 17.00 saatleri arasına yapılacak.

Kaynak: HT
 
Üst