2017 TEOG Nakil Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
2017 TEOG nakil başvurularının ne zaman yapılacağı binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla araştırılmaya başlayan nakil işlemleri için başvuru tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi. Boş kontenjanların sayısının belirtildiği açıklamada nakil işlemlerinin detayları paylaşıldı. Peki, 2017 TEOG nakil başvuruları ne zaman yapılacak? İşte, boş kontenjanlar listesi ve nakil takvimi.

598d4faf0f2544191ca24682.jpg


TEOG tercih sonuçları ardından nakil telaşı başladı. Farklı okullara nakil olmak isteyen öğrenciler okulların boş kontenjan listesini ve işlemler için tarih aralıklarını araştırıyor. İşte e- okul boş kontenjanlar listesi ve TEOG nakil başvuru tarihleri

TEOG'da 935 bin 241 öğrenci liseye yerleştirildi. 173 bin 83 öğrenci ise tercih yapmadı. TEOG'da sonuçların ilanının ardından boş kontenjanlar listesi e-okul üzerinden açıklandı. Yerleştirildikleri liseye gitmek istemeyen öğrencileri ilgilendiren nakil sürecine ilişkin detaylar da belli oldu. Nakil işlemleri için başvurular 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos, 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde alınacak.

MEB RESMİ SAYFASINDAN DUYURDU

Milli Eğitim Bakanlığı sonuçların açıklanmasıyla ilgili olarak duyuru yayımladı. Boş kontenjanların sayısının belirtildiği açıklamada nakil işlemlerinin detayları paylaşıldı. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrencilerin açık öğretim kurumlarına yerleştirildiği belirtilen açıklamada, bu öğrencilerin istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.
Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri, yerleştirmeye esas nakil başvurularının, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabileceği kaydedilen açıklamada, "Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir." ifadelerine yer verildi.


E-OKUL BOŞ KONTENJANLAR LİSTESİ

2017 TEOG nakil başvuruları ne zaman yapılacak? İşte boş kontenjanlar listesi ve nakil takvimi
 
Üst