2017 İSG 1. dönem sınav sonuçları nereden öğreniliyor?

Bu konuyu okuyanlar

ShiftBoss

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
416
Reaksiyon puanı
289
Puanları
63
ÖSYM tarafından 29 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem sınav sonuçları açıklandı. Peki, 2017 İSG 1. Dönem sınav sonuçları nereden öğreniliyor? İSG sınav sonuçları sorgulama ekranına giriş nasıl yapılır?

2017-isg-1-donem-sinav-sonuclari-nereden-ogrenili-2870523.Jpeg


İSG 1. Dönem sınavı 29 Nisan 2017 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Sivas, Samsun, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirilmişti. Sınav saat 10.00’da başladı ve 75 dakika süren sınav için diğer sınavlarda olduğu gibi 15 dakika kuralı uygulandı ve adayların sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce yani 09.45 sonrasında sınav binalarına girişlerine izin verilmedi.

İSG SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

İSG 1.DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ösym tarafından İSG 1. Dönem sınavının açıklanacağı tarih resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmıştı. Resmi sitede yayınlandığı üzere sınav sonuçları dün açıklandı. Sınava girmiş olan adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilirler.

İSG SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanması itibariyle en geç 10 gün içerisinde, ÖSYM tarafından belirlenen itiraz ücretini yatırmalıdırlar. İtiraz ücreti yatırıldıktan sonra da ücretin yatırıldığını gösteren dekont ile birlikte ÖSYM internet sayfasında yer alan genel amaçlı dilekçe örneği kullanılarak gerekli başvuru işlemi yapılmalıdır. Yapılacak olan itiraz işlemleri, adayın dava açma hakkı için geçerli olan 10 günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

Adayların sınav itirazı için ücretlerini, ÖSYM’nin Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi’ne yatırması gereklidir. Yazılan dilekçe de Ankara, Bilkent’te bulunan ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı’na gönderilmelidir.

Sınav için belirlenen itiraz süresi içinde yapılan itiraz işlemleri incelenerek, sonuçlar adaylara ve gerektiği durumlarda da ilgili kurumlara 10 gün içinde posta yolu ile bildirilecektir. Süresi geçen itirazlar kabul edilmez. Bunun dışında itiraz dilekçesi üzerinde T.C. kimlik numarası, evrak referans numarası ve adres gibi bilgileri bulunmayan, imzalanmamış itiraz dilekçeleri de değerlendirmeye alınmaz. Süre hesaplaması yapılırken ÖSYM’nin Genel Evrak kaydı baz alınır. ÖSYM, aday dilekçelerini aday işlemleri sistemi üzerinden alabilecek ve adaylar tarafından verilmiş olan dilekçeleri de aday işlemleri sisteminden cevaplayabilecektir. ÖSYM tarafından her tür sınav evrakı aslı ya da kopyası, yargı organları tarafından aksi bir karar alınmadığı sürece, sınava giren aday dahil hiçbir kişi ya da kurum ile paylaşılmaz. Ancak adaylar isterlerse, ‘’Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri’’ konusundaki duyuru kapsamında, sınavda kullanmış oldukları sınav kitapçıklarını ÖSYM’de inceleyebilme haklarına sahiptirler.
 
Üst