2017 Honda Civic Type R 315 bg İle Geldi!

Bu konuyu okuyanlar

Türk Gücü

Asistan
Katılım
22 Mart 2017
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
137
Puanları
43
Yaş
34
Nihayet!

Tamam, sakin olalım. Ya da neyse, boş verin! 2017 Honda Civic Type R'ın üretime hazır versiyonu; turbo motoru, manuel şanzımanı, devasa arka kanadı ve merkeze konumlanmış üç egzoz çıkışı ile geldi! Honda, yollara çıkmaya hazır olan Civic Type R'ı bu hafta Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyecek. Dünya çapında satışlar, bundan birkaç ay sonra başlayacak.

Her şey sırayla, ilk olarak görsel kısımdan başlayalım. Prototipte görülen agresiflik, üretim versiyonuna geçerken kaybedilmemiş. Çıkıntılı çamurlukları ve kırmızı detayların görüldüğü bu hatch, kesinlikle ateşli görünüyor. Hem önde, hem de arkada LED farlar var. Hafif, 20 inç çapında jantlar ise 245/30 ölçüde Continental ContiSportContact lastiklerle sarılı.

Güç ünitesi kısmına geçelim. Aktif devir yakalama (rev-matching) özelliğine sahip, 6 ileri manuel vites kutusu; hacmi 2.0 litre olan, turbo beslemeli, dört silindire sahip motorla eşlenmiş. Amerika Birleşik Devletleri'nde güç değerleri 306 bg ve 400 Nm olarak açıklandı. Avrupa'da ve diğer pazarlarda ise güç değeri 320 PS, yani 315 bg olarak açıklanıyor.

2017-honda-civic-type-r.jpg

2017-honda-civic-type-r.jpg

2017-honda-civic-type-r.jpg

2017-honda-civic-type-r.jpg



Limitli kaymalı diferansiyel, çift eksenli ön süspansiyon ve adaptif amortisörlere sahip çok kollu arka süspansiyon sayesinde önden çekişli Type R, yola tutunmayı başaracaktır. Önde 350 mm çapında, arkada ise 305 mm çapında olan Brembo frenler ise aracı rahatlıkla durduracaktır. Comfort, Sport ve +R sürüş modları yönlendirme, sönümleme, gaz tepkisi, şanzımanın devir yakalama özelliği, stabilite ve çekiş kontrol sistemlerini ayarlayacak.

kaynak: motor1
 
Üst