2016 Avustralya GP – Yarışın Galibi Rosberg, Mercedes Duble Yaptı!

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
2016 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Avustralya GP’de zafer Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

avustralya gp birincisi rosberg.jpg

Albert Park pistinde gerçekleştirilen yarışan 2. sıradan başlayan ve ilk virajdan sonra 3. sıraya gerileyen Rosberg, pit stoplarda bir sıra yükselerek lider Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in arkasına geldi.

Pit stopların hemen ardından Fernando Alonso’nun büyük kazası sonrasında yarışın durdurulmasıyla farklar kapandı ve Rosberg orta sert lastikleriyle, süper yumuşak lastikli Vettel karşısında avantajlı konuma geçti. Vettel’in pite gelmesiyle Rosberg liderliğe yükseldi ve damalı bayrağa kadar pistte kalarak yarışı kazanan isim oldu.

Son turlarda ikincilik için mücadele oluyordu ancak Vettel’in yaptığı ufak bir hata sonucunda Hamilton rahatlayarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarışın yarısını birinci sırada götüren Ferrari pilotu Sebastian Vettel, ikinci pitten sonra yerini kaybetti. Yumuşak lastiklerle önündeki Mercedes pilotlarıyla farkı kapatmayı başaran Vettel Hamilton’u yakalasa da 2 tur kala son sektörde yaptığı ufak bir hata ile pist dışına çıktı. Buna rağmen Vettel 3. olarak sezonu podyumda açtı.

Kendi evinde yarışan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, güvenlik aracı periyodunda şansıyla bir kaç sıra kazanmasının ardından 4. olmayı başardı. .trf1.net
 
Üst