2016 Avustralya GP Sıralaması

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Cd5JdqUUsAAWrjA.jpg

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı Avustralya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Yeni eleme tarzı sıralama sistemi, beklenenin aksine heyecanı daha da yok etti. Özellikle lastik kullanımı ve eleme süresi başladığında boş tur ile hızlı tur atmak için zaman yeterli olmadığı için pilotların çoğu ilk başta bir tur atıp beklemeye başladılar.

Son seansın bitmesine 3.5 dk varken 1.23.837 yapan Hamilton bu senenin ilk polünü kazanırken onu takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti.

Ferrari pilotları ve son seansa kalan diğer isimler seansın bitmesine çok uzun zaman varken araçlarından çıkıp ilk turlarına göre sıralandılar.

Sebastian Vettel 0.8 sn arkada 3. olurken onun arkasında takım arkadaşı Kimi Raikkonen yer aldı.


Ferrari pilotlarını, bu sene Ferrari’nin 2015 motorunu kullanmaya başlayan Toro Rosso pilotu Max Verstappen takip ederken onun arkasında Williams’tan Felipe Massa ve Toro Rosso’nun diğer pilotu Carlos Sainz takip ettiler.

Son seansa kalmayı başaran Red Bull’un yerel kahramanı Daniel Ricciardo, pozisyonunu geliştiremeyen isim oldu.

İkinci seansta elenen ilk isim Renault pilotu Kevin Magnussen olurken onu takım arkadaşı Jolyon Palmer takip etti. Daha sonra ise araçlarından erken çıkan McLaren pilotları Jenson Button ve Fernando Alonso oldular. McLaren pilotlarından sonra elenen isim Williams’tan Valtteri Bottas olurken onu Force India pilotları Hulkenberg ve Perez takip ettiler. Beklendiği gibi karmaşık olan seansta pilotlar zamanları olsa bile piste çıkmamayı tercih ettiler.

Yeni sıralama formatıyla gerçekleştirilen ilk seansta ilk elenen isim Manor’dan Pascal Wehrlein olurken elenme yolunda onu takip eden isimler Manor’un diğer pilotu Haryanto, Haas pilotları Gutierrez ve Grosjean, Red Bull pilotu Kvyat ile Sauber pilotları Ericsson ve Nasr oldular. Kvyat teknik sorun nedeniyle aracından erken çıktı ve sürpriz bir şekilde elendi. TRF1.net

2016 Formula 1 Yarışları Hangi Kanalda Yayınlanacak?
 
Üst