2015 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuruları başlıyor

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Milli Eğitim Bakanlığı 2015 Yılı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzunu yayımladı.

28820228.jpg


Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için başvurular 20-30 Nisan arasında yapılacak. Sınav 13 Haziran saat 14.00’te uygulanacak, sonuçlar ise 21 Temmuz’da ilan edilecek. TEOG’a katılacak 8’inci sınıf öğrencileri ise başvuru tarihleri arasında belge alacak. Haziran ayındaki sınavlara girmeyecekler.

KILAVUZU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Ortaokul 5, 6, 7 ve 9’uncu sınıfları ile lise 10, 11’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Kılavuza göre bu öğrenciler PYBS’ye katılmak için 20-30 Nisan arasında başvuru yapacak. Sınava giriş belgeleri 8 Haziran’da yayınlanacak. Sınav 13 Haziran saat 14.00’te düzenlenecek, sonuçlar ise 21 Temmuz’da ilan edilecek.

Lise 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri 3-14 Ağustos arasında parasız yatılılık için pansiyonlu okul ve bursluluk tercihi yapacaklar. Sonuçlar 25 Ağustos’ta duyurulacak.

TEOG adayları başvuru belgesi alacak
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 29-30 Nisan’da ortak sınava girecek olan ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri ise 20-30 Nisan arasında başvuru belgelerini alacak. Ancak birinci dönem kasım ayında ortak sınavlara katıldığı ve nisan ayı sonunda da ikinci dönem ortak sınavlarına gireceği için ayrıca 13 Haziran’daki PYBS’ye katılmayacaklar. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.

Açıköğretim öğrencileri giremiyor
PYBS’ye açıköğretim lisesi, mesleki açıköğretim lisesi ve açıköğretim ortakokulu öğrencileri ile birlikte tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacak.

Özel okul öğrencileri de PYBS’ye başvuru yapabilir ancak sınavı kazananların örgün eğitim veren devlet okullarında eğitimlerine devam etmesi gerekecek.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler hakkını kaybedecek.

Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.gov.tr http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak.

KAYNAK
 
Üst