2013 Eurovision Şarkı Yarışması Hangi Kanalda?

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
2013 Eurovision Şarkı Yarışması Hangi Kanalda?

trt-eurovisionda-ters-kose-yapti-0901121200_l.jpg


Daha doğrusu yayın yapılacak mı?

Bu yıl 58.'si düzenlenecek olan 2013 Eurovision Şarkı Yarışmasının yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs, finali ise 18 Mayıs'ta İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek.

TRT'nin yayın akışında ise yayın bilgisi gözükmüyor.

http://www.trt.net.tr/televizyon/akis.aspx?kanal=trt-1&gun=4

***Konu ile alakalı haberler.



TRT Eurovision Kararını Açıkladı[/B]


TRT bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı aldı.

Karar, yarışmanın haksızlıklarına karşı çıkmak gerekçesiyle verildi.

TRT Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "TRT’nin Avrupa Yayın Birliği üyeliği çerçevesinde iştirak ettiği Eurovision Şarkı Yarışmasına katılım kararı her yayıncı kurumun kendi inisiyatifindedir. Bu kapsamda Kurumumuz, 2013 yılında İsveç’de düzenlenecek 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştır" denildi.

Kararın alınmasında yarışma ile ilgili kurallarda yapılan değişikliklerin ve haksızlıkların etkili olduğu vurgulandı.

Öyle ki 2010 yılına kadar birinciyi tamamen izleyici oyları belirliyordu.

2011 yılında yapılan değişiklikle izleyici oylarının etkisi yarıya indirildi.

Birincinin belirlenmesinde jürinin oyları da %50'ye çıkarıldı.

Bu kararın alınmasında EBU’nun ayrıcalıklı üyesi olan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçların etkili olduğu belirtildi.

TRT Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

KAMUOYU DUYURUSU

Kurumumuz, üyesi bulunduğu EBU’nun (Avrupa Yayın Birliği) Eurovision Şarkı Yarışmasına, 1975 yılında ilk kez katılmış ve bu güne kadar toplam 34 yarışmada yer almıştır.

Ancak; 1976-1977 – 1979 ve 1994 yıllarında ise çeşitli sebeplerle yarışmaya katılmama kararı almıştır.

Şarkı yarışması dönemi içerisinde ilk defa 1997 yılında Şebnem Paker’in yorumladığı “Dinle” adlı eserle alınan 3.lükle Türk kamuoyunun bu yarışmaya ilgisi artmış ve hep üst dereceler beklenir olmuştur.

2003 yılında Letonya/Riga’da Sertab Erener’in yorumladığı “Everyway That I Can” isimli eserin 1. Olması, Türk Kamuoyunun tüm dikkatlerini üzerine çekmiştir..

TRT son 10 yıl içerisinde; bir 1.lik( 2003), üç 4.lük (2004, 2007,2009) iki 7.lik (2008, 2012), bir 2.lik (2010)’le tarihi bir başarıya imza atmıştır.

2000’li yıllarda Türkiye’yi temsil eden yarışmacıların başarısında oylama sisteminin değiştirilmesinin, e izleyici oylamasının (televoting) etkisinin büyük olduğu değerlendirilmektedir.

Nitekim izleyici oylamasına geçilen 2003-2010 arasında yıllarda sanatçılarımızın elde ettiği başarılar daha yüksektir.

2011 yılından itibaren izleyici oylarının etkisi %50’ye indirilmiştir. (%50 izleyici, %50 jüri)

Bu kararın alınmasında EBU’nun ayrıcalıklı üyesi 5 ülkenin (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya) son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçların etkili olduğu değerlendirilmektedir.

Nitekim ayrıcalıklı bu 5 ülke (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya) yarı final elemelerine katılmadan doğrudan finalde yarışmaktadır.

Bu durumun haksızlığını her fırsatta belirttik.

2013 yılında İsveç/Malmö şehrinde yapılacak 58. Eurovision Şarkı Yarışması için bir ön hazırlık çalışması yapılmış ve bunun için 2 Kasım 2012 tarihinde müzik sektörünün ve medyanın yer aldığı ve geçmişteki yarışmalar katılarak belirli derece almış sanatçı, besteci, aranjör, vb. kişilerden oluşan Eurovision Şarkı Yarışması 2. Özel Danışma Kurulu İstanbul Radyosunda toplamış ve katılımcıların Eurovision Şarkı Yarışmasına hangi yöntemle eser seçerse daha iyi bir sonuç elde edeceği konusunda görüşlerine başvurulmuştur.

TRT, BU YIL YARIŞMAYA KATILMAYACAK ÇÜNKÜ YARIŞMANIN HAKSIZLIKLARINA KARŞI ÇIKIYOR

Bu yıl İsveç/Malmö’de yapılacak olan 58. Eurovision Şarkı Yarışmasına ekonomik nedenlerle bazı ülkelerin katılamayacağı yönünde de duyumlar alınmıştır.

TRT’nin EBU (Avrupa Yayın Birliği) üyeliği çerçevesinde iştirak ettiği Eurovision Şarkı Yarışmasına katılım kararı her yayıncı kurumun kendi inisiyatifindedir.

Bu kapsamda Kurumumuz, 2013 yılında İsveç’de düzenlenecek 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştır.

Bundan sonraki süreç içerisinde, Eurovision Şarkı Yarışması 2. Özel Danışma Kurulu Üyelerinin görüşleri de dikkate alınarak, Kurumumuzun daha sağlıklı ve faydalı değerlendirme yapması ve ileriki yılların stratejisini oluşturması planlanmaktadır.

TRT Genel Müdürlüğü


TRT olay öpüşme için açıklama yaptı!
Eurovision'da damga vurması beklenen eşcinsel öpüşmesi protestosu için TRT açıklama yaptı.

090520131727176083756_2.jpg

Eşcinsel evliliğe izin vermeyen Finlandiya'ya sahneden mesaj... Ülkesini Eurovision'da temsil edecek olan Krista, konserinde, hemcinsi dansçının dudaklarını öptü, ilginç bir polemik başladı.

Akşam'dan Volkan Yanardağ'ın haberine göre Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya'yı temsil eden Krista Siegfrids'ten hükümete gönderme... Amsterdam'da konser veren Siegfrids, ülkesinde eşcinsel evliliğe izin verilmemesini protesto etmek için bir kadın dansçısıyla öpüştü. Eurovision kurallarına göre, yarışmacılar sahnede siyasi bir mesaj veremez. Ancak Finlandiya için yarışacak olan popçu, bu yasağı delmeye kararlı görünüyor.

TRT NE YAPACAK?

Önümüzdeki hafta yarışmayı canlı yayınlayacak olan TRT'nin bir önlem alıp almayacağı, RTÜK kurallarına aykırı bir eylem yapılması durumunda yayına devam edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

TRT'DEN CEVAP

Türkiye, yarışmaya katılmasa da TRT, Eurovision'u canlı olarak yayınlayacak. TRT yetkilileri ise olaya şöyle yaklaşıyor: "Rejinin yönetimi bizde değil. Çok profesyonel bir yönetim ekibi var. Diyebiliriz ki, dünyanın en iyi çekimleri Eurovision yarışmalarında olur. Dolayısıyla takdir onlarındır. Bizim müdahale şansımız yok. Bu konunun dışındayız. Hiçbir şeyi şansa bırakmıyorlar. Olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyon. Çekim anlamında olimpiyatlardan bile daha profesyonel."

Bu yıl 58.'si düzenlenecek olan 2013 Eurovision Şarkı Yarışmasının yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs, finali ise 18 Mayıs'ta İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek. Eurovision 2013'e Finlandiya'dan katılacak olan Krista Siegfrids, ülkesi Finlandiya'da eşcinsel evliliklerin yasak olmasını protesto etmek için sahnede kadın dansçısı ile öpüşecek. Eurovision 2013 Finlandiya şarkısının provasını ve tanıtımını yapan Krista Siegfrids, Amsterdam'da sahnede kadın dansçısıyla öpüştü.

TRT Eurovision şarkı yarışmasını yayınlamayacak


TRT Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını açıkladığında, katılmama gerekçelerinin bahane olduğunu, Avrupa kültürüne karşı oldukları için yarışmayı yayınlamayacaklarını bile iddia ettiğimde, bazı TRT çalışanları falan, TRT'nin Avrupa karşıtı olmadığını, "yarışma gecesi"ni de yayınlamama gibi bir davranışta bulunmayacağını iddia etmişti.

Ben de o dönem TRT'nin Eurovision'a katılmama sebebinin, yarışmanın eşcinsellerin yarışması gibi lanse edilmesinden duyduğu rahatsızlık olduğunu iddia etmiştim ironik bir şekilde.

Sanki düşüncelerim gerçekleşiyor gibi. Bu yıl Finlandiya temsilcileri, ülkelerinin eşcinsel evliliği kabul etmemelerinden dolayı, yarışma gecesi kadın kadına öpüşeceklermiş.

Gazeteler, TRT'nin bu sahneye nasıl müdahale edeceğini konuşuyor. Herhalde reklama geçerler diyeceğim ama, yobazlıklarının gündeme gelmemesi için, içinde olmadıkları bir yarışmayı en baştan beri dediğim gibi yayınlamamayı tercih edeceklerdir.

Hem durun bakalım Finlandiya finallere kalabilecek mi? Zaten TRT Türkiye'nin içinde bulunmadığı grubun yarı finalini yayınlamıyordu. Düşüncelerimin, Finlandiya finale kalırsa öyle gerçekleşme ihtimali var.


Eurovision şarkılarına buradan ; http://forum.shiftdelete.net/usertag.php?do=list&action=hash&hash=Eurovision13

Veya;

2013 Eurovision Song Contest - Semi-Final 1 // Playlist // Yarı Final 1

2013 Eurovision Song Contest - Semi-Final 2 // Playlist // Yarı Final 2

2013 Eurovision Song Contest - Grand Final // Playlist // Finalist ülkeler
 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
Git işine Trt yenimi anladın.Katılsak ne zararımıza olur.isterse sonuncu olalım.ne fark eder.böyle yaparak bunlara önem verdiğimizi gösteriyorsunuz.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynen ya zaten halka hiçbir şey sorulmuyor yurt dışında eurovision a gidecek parçayı halk belirliyor trt eurovisionu yayınlamazsa para cezası alıcak ne gerek var ??
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
ESC2013_butterfly_background_BANNER.png


Yayın yapacak kanallar arasında TRT yer almıyor ve bu yüzden ceza alacaklarmış.

Yayın yapacak 39 ülke ve TV kanalları;

Albania (RTSH), Austria (ORF), Armenia (AMPTV), Azerbaijan (Ictimai TV), Belarus (BTRC), Belgium (RTBF), Bulgaria (BNT), Croatia (HRT), Cyprus (CyBC), Denmark (DR), Estonia (ERR), Finland (YLE), France (France3), Georgia (GPB), Germany (NDR), Greece (ERT), Hungary (MTV), Iceland (RÚV), Ireland (RTÉ), Israel (IBA), Italy (RAI), Latvia (LTV), Lithuania (LRT), FYR Macedonia (MKRTV), Malta (PBS), Moldova (TRM), Montenegro (RTCG), the Netherlands (TROS), Norway (NRK), Romania (TVR), Russia (C1R), San Marino (SMTV), Serbia (RTS), Slovenia (RTVSLO), Spain (TVE), Sweden (SVT), Switzerland (SRG SSR), Ukraine (NTU) and United Kingdom (BBC).


http://www3.ebu.ch/cms/en/calendar/eurovision-song-contest
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
TRT'nin vermediği yarışmayı izleme yollarıdır.

İnternet üzerinden;
eurovision.tv (yarışmanın resmi sitesi) , tüm katılımcı kanalların web yayınları mevcut.

http://www.eurovision.tv/page/timeline

Yarışmayı veren digiturk bünyesindeki kanallar;
rai uno (italya), ch1 russia (rusya) ve bbc (ingiltere).

Yarışmayı veren d-smart bünyesindeki kanallar;
bbc hd (ingiltere), rtp international (portekiz), das erste (almanya), rai uno (italya), tve (ispanya), planeta rtr (rusya), ert world(yunanistan), tvr international (romanya),

Yarışmayı veren uydu üzerindeki kanallar (türksat);
ictimai tv (azerbaycan), 1tv georgia (gürcistan)

Diğer avrupa uydularında da mevcut olan kanallar var ise uydu aracılığı ile izlenebilir..
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Yokuz, katılmadık.
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
TRT Eurovision'u yayınlayacak mı?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finallerini yayınlamama kararı aldı.

trt_eurovisionu_yayinlayacak_mi_h54700.jpg


TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TRT'nin, Avrupa Yayın Birliğinin düzenlediği Eurovision Şarkı Yarışması'nın puanlama sistemine itiraz ettiği ve itirazının kabul görmediğini anlayınca da bu yıl yarışma finallerine katılmayacağını açıkladığı hatırlatıldı.
Bu nedenle kurum ilkelerinden taviz vermemek adına 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finallerini yayınlamama kararı alındığı belirtilen açıklamada, gelecek yıl durum değerlendirmesinin ayrıca yapılacağı kaydedildi.
 

desperado64

Rektör
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
Eğer politika sergiliyorsan bunu da adam gibi yapacaksın. TRT'i tebrik ediyorum bu tutumundan dolayı. Ha internetten izlerim o ayrı mesele lakin duruşumuz belli olsun.
 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
Eğer politika sergiliyorsan bunu da adam gibi yapacaksın. TRT'i tebrik ediyorum bu tutumundan dolayı. Ha internetten izlerim o ayrı mesele lakin duruşumuz belli olsun.

Ne politakası 30 yıl boyunca bu şebeklerin reklamını yaptın.şimdi dukaka oldu.Ne güzel ajdarı gönderseydik.biraz bu ülkenin gülmeye ihtiyacı var zaten.
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Şimdi ağzımı açaçam konuşacağım olmayacak neyse...
 

desperado64

Rektör
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
Ne politakası 30 yıl boyunca bu şebeklerin reklamını yaptın.şimdi dukaka oldu.Ne güzel ajdarı gönderseydik.biraz bu ülkenin gülmeye ihtiyacı var zaten.

Rusya ile yıllarca savaştık ama İstiklâl Savaşı'nda da bize yardım edenlerde onlardır.
 

jeromax

Öğrenci
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
türkiyenin olmaması isabet olmuş,kültürümüzü yansıtan birşey yoktu zaten
 

danceinthedark

Doçent
Katılım
9 Şubat 2013
Mesajlar
536
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Peki neden ingiltere almanya yada italyanın yerinde biz yokuz bizde kaç yıldır eurovisionu kazanamyoruz bizede ayrıcalk geçsinler o zaman
 

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
1,498
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Eurovision'u takıntı haline getiren tek ülke biziz herhalde. Çok mutluyum karardan dolayı.
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Benim açtığım ilk yarı finalin tekrarıymış:D karıştırdım:)
 

desperado64

Rektör
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
başka karı yok mu?? yarışmayı sunacak yavvv :hammer:
 

Kadima

Rektör
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Adam gibi Türkçe bir şarkı ile kazanamadıktan sonra ne yapayım ben ingilizce şarkı ile kazanılan 1. liği !

bunun yerine Türkçe Olimpiyatlarına destek verilmeli
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Finalde yarışacak ülkeler.

lgtde04.png


Top 26 / Finalist Ülkeler ve Şarkıları

[video=youtube;5y-eql7mb4Q]http://www.youtube.com/watch?v=5y-eql7mb4Q[/video]
 

Hafiye

Profesör
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
2,092
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Finlandiyalı kızlar öpüştü, vay ahlaksızlar! İyiki katılmamışız! Yoksa şimdi avrupalıların ahlaksızlılğını almıştık!
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Cascada - Glorious

Birinci olma ihtimali yüksek :)
 
Üst