2010-2011 Ziraat Türkiye Kupası Gruplar

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
polk.jpg


Ziraat Türkiye Kupası'nda 2010-2011 sezonunda Bursaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un mücadele edeceği gruplar belli oldu. Kura çekimi sonucunda Beşiktaş ile Trabzonspor aynı grupta yer aldı. Fenerbahçe ise iki Başkent temsilcisi Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin bulunduğu grupta mücadele edecek.

Kura çekimi öncesi açıklamalarda bulunan TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Üye Ufuk Özerten, takımlara galibiyet için 100 bin dolar, beraberlikler 50'er bin dolar ödeneceğini söylerken, bir takımın kupaya kadar uzanması halinde toplam 3 milyon 950 bin TL kazanma imkanı bulunduğunu belirtti ve tüm takımlara başarılar diledi.

Maç programlarının TFF tarafından belirleneceğini ve yayıncı kuruluşun talepleri ve kulüplerin maddi menfaatleri doğrultusunda değişikliklerin olabiliceğini de vurgulayan Şefik, ilk maçların 9-10-11 Kasım'da oynanacağını açıkladı ve tüm kulüplere başarılar diledi.

(A) GRUBU
Galatasaray
G.Antepspor
Antalyaspor
Denizlispor
Beypazarı

(B) GRUBU
Trabzonspor
Konya Torku Şekerspor
Beşiktaş
Manisaspor
G.Antep BŞB

(C) GRUBU
Fenerbahçe
Bucaspor
Ankaragücü
Gençlebirliği
Yeni Malatya

(D) GRUBU
Bursaspor
Kırıkhanspor
İstanbul BŞB
Kasımpaşa
Karşıyaka

Grup ilk maçlar: 10 Kasım 2010 Çarşamba
Grup ikinci maçlar: 22 Aralık 2010 Çarşamba
Grup üçüncü maçlar: 12 Ocak 2010 Çarşamba
Grup dördüncü maçlar: 16 Ocak 2010 Pazar
Grup beşinci maçlar: 26 Ocak 2010 Çarşamba

a001.gif

b.jpg
alz.jpg

c.jpg


UFUK ÖZERTEN'İN AÇIKLAMALARI...


TRT'den canlı yayınlanan kura çekiminde bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, konuşmasının başında "Cumhuriyet ile yaşıt Türkiye Futbol Federasyonu olarak Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümünde böyle bir organizasyon yaptığımız için gururluyuz" dedi.

Ufuk Özerten şöyle devam etti: "72 takımla başlayan bu yolculukta ilk 2 kademe maçlarında ve akabinde play-off turunda başarılı olarak, gruplara kalmaya hak kazanan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Ziraat Türkiye Kupası'nda 2010-2011 sezonu grup maçları, 10 Kasım'da oynanacak maçlarla başlayacak. Geçen sezonda olduğu gibi bu yıl da seri başı 4 takımın arasına son Türkiye Kupası şampiyonu da dahil edildi. Değerli konuklar; bildiğiniz gibi, Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları bu sezon da grup maçlarından itibaren TRT tarafından yayınlanacak.

TOPLAM ÖDÜL 18 MİLYON DOLAR

4 grupta yer alan 20 takım ülkemizin bölgesini temsil ederken, bu takımlar arasında Spor Toto Süper Lig dışından kulübün olması Ziraat Türkiye Kupası'na verilen önemi gösteriyor. 2008'den bu yana TFF Yönetiminin yaptığı çok önemli atılımlarla marka değeri gittikçe yükselen Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon dağıtılacak ödül miktarı da 17.1 milyon dolardan 18 milyon 460 bin dolara çıkarıldı. Birinci turda mücadele eden 36 takımımıza ve 2. kademe müsabakalarında oynayan 36 takımımıza 20'şer bin dolar, play off turu oynayan 32 takıma da 35 bin dolarlık ödeme yaptık.

Ayrıca gruplara kalma başarısı gösteren 20 takımımız şimdiden katılım parası olarak 140 bin dolar almaya hak kazandı. Gruplarda oynanacak maçlarda galibiyete 100 bin dolar, beraberliğe ise 50 bin dolar prim vereceğiz. Buna göre kupaya 1.eleme grubundan katılıp tüm maçlarını kazanacak şampiyon olacak takımın alacağı ödül miktarı 3 milyon 915 bin dolara yükseldi. Bu artışta bizimle birlikte olan Ziraat Bankası'na ve yayıncı kuruluş TRT'ye teşekkürlerimi iletiyorum. Sponsorlarla birlikte yürüyen futbol daha güzel oluyor.

Ülke çapındaki kupa maçlarında Ziraat Türkiye Kupası isminin görünürlük almasını ve uygulamalarda standardizasyon olmasını sağlamaya devam edeceğiz. Kulüplerimizin de sezon boyunca oynayacağı kupa maçlarının ticari uygulamalarında, merkezi sistemin sağlıklı şekilde sürdürülmesi için gereken kolaylığı ve desteği göstereceğinden eminim. Geçtiğimiz sezon Şanlıurfa'nın, mükemmel bir organizasyon ile finaline ev sahipliği yaptığı Ziraat Türkiye Kupası'nın 49.sunda mücadelede edecek son 20 takıma centilmence bir mücadele içinde başarılar dilerim."

Sporx
 

NETWORK

Profesör
Katılım
19 Ekim 2006
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
115
Puanları
0
Fb cıkamaz gıbım sank gruptan saglam takımlar var sayılır :D
 
Üst