Cübbeli hocadan akredite hoca listesi[itikadla ilgili]

Bu konuyu okuyanlar

dergah yolu

Asistan
Katılım
10 Şubat 2009
Mesajlar
216
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kurduğu internet televizyonunda hangi hocaların dinlenip dinlenmeyeceği konusunda tek tek fetva yayınladı. Cübbeli Ahmet Hoca’ya göre, Mustafa İslamoğlu ve Zekeriya Beyaz "kesinlikle dinlenemez", Nihat Hatipoğlu ile Ömer Döngeloğlu’nun sohbetlerinde bulunmanın zararı yok.
Geçtiğimiz aylarda sohbetlerini internet ortamında “www.cubbeliahmethoca.tv” adresinden videolu olarak yayınlamaya başlayan Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine gelen soruları da kamera önünde cevaplıyor. Yeşil duvarlı ve Türk bayrağı bulunan bir odada düşüncelerini açıklayan Cübbeli Ahmet Hoca, Mustafa İslamoğlu için “Bilinçli olarak Ehlibeyt’e iftira atıyor” yorumunu yaptı. “Zekeriya Beyaz, dinlenilmez güvenilmez sohbetlerinde bulunmayın” diyen Cübbeli Ahmet Hoca, ilahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu ve Kanal 7 ekranlarından tanınan Ömer Döngeloğlu için ise “dinlenmelerinde sakınca yoktur” fetvasını verdi.
“İSLAMOĞLU, ÇOK ZARARLI TEHLİKELİ”

Mustafa İslamoğlu için, “Bu şahıs ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir.” şeklinde görüş bildiren Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati’nin yayın organı olan Arifan Dergisi’nde de İslamoğlu için re
223420090210022035905.jpg
ddiyeler yayınlayacağını da söyledi. Ahmet Mahmut Ünlü, Mustafa İslamoğlu hakkındaki görüşünü şu cümlelerle dile getirdi; “Bu şahıs ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir. Bu hususta Arifan dergisinde önümüzdeki aydan itibaren reddiyeler yapacağım. Hangi kitabından ne demiş, ne yapmış ehlisünnete muhalif… Bunları tek tek reddedeceğiz. (…) Dolayısıyla bu kişinin sohbetleri dinlenilemez bize soruyorsanız kitapları da okunmaz. Çok zararlı, tehlikeli, yanlış bilgiler karmaşa açıklamaktadır. Yani 'Şia’ınn görüşü budur' dese anlayacağın. 'Ehlibeytin görüşü budur' diyerek Şia’nın pis bir görüşünü ehlibeyte mal ederek büyük iftiralara mal edecek şekilde, görüşler vermektedir. Sohbetleri dinlenemez.”

ZEKERİYA BEYAZ DİNLENEMEZ, HATİPOĞLU DİNLENİR
293720090210031144122.jpg
“Zekeriya Beyaz dinlenir mi, fetvasına itibar edilir mi?” sorusuna “Edilmez. Fetvası hiç muteber değildir ve çok yanlış görüşlere sahiptir. Onun için dinlenmez.” şeklinde cevap veren Cübbeli Ahmet Hoca, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu için “kendine göre bazı yanlışları olsa da dinlenmesinde sakınca yoktur” dedi. Cübbeli Ahmet’in Nihat Hatipoğlu yorumu şöyle: “Nihat Hatipoğlu Hoca Efendi genel manada ehlisünnettir. Özel manada birkaç yanlış fetvası olabilir ama ehlisünnettir. Dinlenilmesinde bir sakınca yoktur. Fetvaları da şahit olduğumuz kadar ehlisünnete uygundur.”
“KONUŞMASINDAN İSTİFADE EDİN”
Cübbeli Ahmet Hoca, Kanal 7 ekranlarında tanınan Ömer Döngeloğlu için şu yorumu yaptı: “Dinlen
769320090210023347949.jpg
ir. Ehlisünnettir. Siyer hususunda bayağı bir ihtisası vardır. İhlaslı samimi anlatımı vardır. Tesirli tavrı vardır. Ancak kendisinin de beyan ettiği neticede, fıkıh ve fetva hususunda, ihtisası olmadığı alanlarda kendisine bir fetva sorulup ona göre cevap istenmesine lüzum yoktur. Siyer konularında ağırlıklı konuşuyor. Dinlenilmesinde bir sakınca yoktur. Tesirli konuşmalarından istifade edilir.”
“MENDERES’E DUA ETMEYENİN NAMAZI KABUL OLMAZ”
Cübbeli Ahmet Hoca televizyon sitesinde ayrıca, İsmailağa Cemaati’nin Mahmud Efendi adı ile bilinen lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’nun Adnan Menderes ve Turgut Özal hakkındaki düşüncelerini de açıkladı. Turgut Özal ile Mahmud Efendi’nin birbirlerini çok sevdiklerini belirten Cübbeli Ahmet, Turgut Özal’ın ölümünden bir hafta önce Mahmud Efendi’yi konuk ettiğini ve kendisinden dua istediğini aktardı.

Cübbeli Ahmet, Mahmud Efendi’nin hocası olan Ali Haydar Efendi’nin ise, idam edilen başbakan Adnan Menderes için, “Ey Allah'ım sen Adnan kuluna yardım et." diye dua ettiğini ayrıca "Beş vakit namazının akabinde Menderes’i dua etmeyenin namazı kabul değildir” diye fetva verdiğini belirtiyor.

SİTEDE BU SORULARA CEVAP VERİLİYOR

Cübbeli Ahmet Hoca, www.cubbeliahmethoca.tv isimli sitede; “Sigaranın haram mı?”, “Ölmüş Birinin Namaz Borcu Ödenir Mi?”, “Nişanlı İken İmam Nikâhı Doğru Mudur?”, “Namaz Kıldığını Söylemek Riyâ Olur Mu?”, “Kurban Keserken Bulaşan Kan Necis Midir?” , “Kertenkele Öldürmenin Hükmü Nedir?”, “Karı Koca İlişkilerinde Sınır Var Mıdır?”, “Kadınların Gün Yapmasında Sakınca Var Mıdır?” şeklindeki sorulara da cevap veriyor…

HABER 7
http://www.haber7.com/haber/20090210/Cubbeli-Hocadan-akredite-hoca-listesi.php
Din alimlerinin bazılarının ilmini birkaç dünya bahasına[eşyasına]satmaları[kur'an meali]alacağımız kaynakların çok önemli ve kirlenmemiş olmasını bu konuda çok titiz olmamızı gerektiriyor.Bu konular itikada yöneliktir yani olmazsa olmazlardandır.Özellikle görünüş ve hitabete aldanmamalı dinlediğimiz sohbetine gittiğimiz ve ondan aldığımız bilgilerle amel ettiğimiz hocaefendilerin mutlaka ehli sünnet vel cemaat çizgide olması lazımdır.Bu gereklilik ehli sünnet vel cemaat olanlar için geçerlidir.Ahmed hoca yapılan hataları veya çarpıtmaları yer zaman örneklerle ayrıntılarla veriyor ve doğrusunu ayet ve hadislerle destekliyor.
Bu konuyla ilgili bir radyo sitesinde 5 sayfalık bir yazı buldum. ilk sayfası daha önce verilmiş sonraki sayfalarınıda ben vereceğim.
 

yemliha

Asistan
Katılım
4 Mart 2009
Mesajlar
133
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah[cc]razı olsun
agah olalım
beyler alevi ve sünni kardeşlerim en büyük tehlike vahhabiliktir
 

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
693
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Zekeriya Beyaz konusuna aynen katılıyorum.

Sayın Hatipoğlu ve Döngeloğlu'nun dinlenmesine de katılıyorum.

Fakat Mustafa İslamoğlu için yazılanları bilemiyorum, bilmediğim için de katılıp katılmama konusunda bir şey söylemeyeceğim.

İslamoğlunun hangi görüşlerinin islama ters olduğunu düşünüyor, hangi söylediklerini doğru bulmuyor, bunları tek tek okursam ancak o zaman bir fikir sahibi olabileceğim.

İslamoğlunun kitaplarını okumadım, bilmiyorum.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

İslami camianın önemli isimlerinin bu şekilde karşılıklı atışmalarını asla tasvip etmiyorum. Basın önünde, bu şekilde tartışma, bu şekilde bir üslup hiç hoş değil diye düşünüyorum.

MENDERESE DUA ETMEYENİN NAMAZI KABUL OLMAZ gibi birşeye de asla katılmıyorum.
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
cüpbeli gitsin jet ski yapsın.. tövbe tövbe..
milletin parasını kapmasını herşeyden daha iyi biliyor...
yineden ZEKERİYA BEYAZ DİNLENEMEZ, HATİPOĞLU DİNLENİR çok doğru bi tespit ..
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Nihat Hatipoğlu bir numaradır...
 

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
693
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
cüpbeli gitsin jet ski yapsın.. tövbe tövbe..
milletin parasını kapmasını herşeyden daha iyi biliyor...
yineden ZEKERİYA BEYAZ DİNLENEMEZ, HATİPOĞLU DİNLENİR çok doğru bi tespit ..

Cüppeli Hocanın "milletin parasını kaptığına" dair ne biliyorsunuz?
 

mustafa sahın

Asistan
Katılım
31 Mayıs 2008
Mesajlar
103
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
abi müslüman jetski yapamaz mı?
gözünüzü seviyim.
islamoglu kadından da peygamber olabilecegini iddia ediyor, yanılmıyorsam.
dogru söyleyeni bulmak çok zor.
ama yine de cüppeli tekdir.
 

mehmet

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
abi müslüman jetski yapamaz mı?
gözünüzü seviyim.

Hayırlı akşamlar arkadaşım,

Elbette müslüman helal dairede yapabilir.

Ama hocamız bir grubu veya cemaati temsil ediyor.
Bundan dolayı başkaları tarafından yanlış anlaşılabilecek veya yanlış yorumlanabilicek hareketlerden elinden geldiğince kaçınması gerek.

Şahsen ben onun talebesi olsam benim hocam jet skiye binerse bende binmek isterim.Ya binemez isem?


Çünkü imam veya lider ne yaparsa temsil edilenlerde onu taklid edeceklerdir.

Şimdi bütün hoca Efendinin talebeleri tatil köylerinde jet ski yaptığını düşünürsek diğer insanlar tarafından ne söylenir, nasıl karşılanır siz karar verin.

Saygılarımla
 

yemliha

Asistan
Katılım
4 Mart 2009
Mesajlar
133
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
o konuda tarafız
biz konuya nereden baktık siz nereden bakıyorsunuz
hocaefendimize güvenimiz tamdır
o konuya girmeyeceğim sonu belli
benim dikkat çektiğim kaynaklardır
zina yapsan tevbesi olur bu itikadla ilgili anlamadığımız konularda ehlişirk ile mutabık kalsak saffımız değişir

Çünkü imam veya lider ne yaparsa temsil edilenlerde onu taklid edeceklerdir

mehmet kardeşim böyle açıklamış
kendi payıma onu taklid etsem ayakta duramayacak kadar hastayken binlerce kiişiye sohbet vermem lazım gelirki bunu yapamam onun eliyle ittiklerini itemem belki birgün inşaallah
mehmet kardeşimizin bu sözünü hayır duası olarak kabul ettim Allah[cc]razı olsun
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
paylaşım için teşekkürler abi ömer döngel hocamızı bende çok seviyorum ALLAH sizden razı olsun.
 

HapS

Müdavim
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
bu adam kıyamet alameti gibi bir adam :D
 

ures

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şia' ya pis diyenin kendisi pistir. Şia Ehli Beyt'in taraftarlarının ta kendisidir. Peygamber efendimiz ''Benim Ehli Beytim Nuhun Gemisi gibidir binen kurtulur binmeyen helek olur'' diye buyurmuştur. Cübbeli şeytanın iftira attığı gibi Şia'da ters ilişki falan da yoktur. Cübbeli önce Fatih'deki oğlan pazarlarının önüne geçsin ondan sonra Şia'ya o alçak dilini uzatsın. Gerçek Müslüman bütün müslümanları kardeş olarak görendir ki biz öğle görüyoruz. Sizin yapmış olduğunuz müslümanlar arasındaki bölücülük ancak İslam düşmanlarının işine yarar.
 

ures

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Mustafa İSLAMOĞLU hocaefendiyi severek dinliyorum.
 

ersen64

Asistan
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
161
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Değerli Arkadaşlar,
Bediüzzaman Said Nursi Lemalar kitabında 20. lema da aşağıdaki ifadeleri kullanır....
Hattâ, hadis-i sahihle, âhirzamanda İsevîlerin hakikî dindarları ehl-i Kur'ân ile ittifak edip, müşterek düşmanları olan zındıkaya karşı dayanacakları gibi; şu zamanda dahi ehl-i diyanet ve ehl-i hakikat, değil yalnız dindaşı, meslektaşı, kardeşi olanlarla samimî ittifak etmek, belki Hıristiyanların hakikî dindar ruhanîleriyle dahi, medar-ı ihtilâf noktaları muvakkaten medar-ı münakaşa ve nizâ etmeyerek, müşterek düşmanları olan mütecaviz dinsizlere karşı ittifaka muhtaçtırlar.
 

HapS

Müdavim
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
ersen64 Said Nursiyi zaten insanlık anlayabilse yeryüzü güllük gülüstanlık olacak :)
 

ersen64

Asistan
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
161
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bediüzzamanı anlamak isteyen anlar. İstemeyen kelimelere, cümlelere takılır, kafasındaki önfikirlere takılır kalır. Anlamamak için kendine gerekçe bulur....
Tarihte Ali ekber Şah, O ZAMANKİ maarif milli eğitim bakanı, Bedüzzamanı ziyarete gelirken merak eder, bedüzzaman hangi sarayda yaşıyor kaç hizmetçisi var gibi şeyler sorar... Bediüzzamanın yanına girdiği zaman, yerde serginin olmadığını ve düzgün bir gaz lambasının bile olmadığını görünce, bir saat sohbetten sonra Ali Ekber şah ben alem-i islamda aradığımı Türkiyede buldum Alem-i İslam hakkındaki ümitlerim kuvvet buldu demiştir....
Yine bediüzzaman Kur'an ayine ister, vekil istemez diyor lemeatta, Şimdiki bazı zevatlarda vekilmiş gibi davranınca ihlas zedeleniyor ve insanlar islamdan uzaklaştırabiliyorlar....Allah hepimizi affetsin inş....
 
Üst