Bu konuyu okuyanlar

Burak Özgen

Müdavim
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
83
Yaş
25
UEFA Avrupa Liginde temsilcimiz Fenerbahçe, D Grubu ilk maçında Dinamo Zagreb'e konuk oldu. Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamanın hesaplarını yapan Fenerbahçe, hedefine ulaşamadı ve sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Dinamo Zagreb deplasmanında hiçbir varlık gösteremeyen sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş derbisi öncesi ağır yara aldı.
AS.jpg
UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta müsabakasında Fenerbahçe deplasmanda Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımına 4-1 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 16'ncı dakikada Sunjic, 27 ve 57'nci dakikalarda Hajrovic ile 60'ıncı dakikada Olmo kaydetti. Sarı lacivertli temsilcimizin tek golü ise 47'nci dakikada Neustadter'den geldi.
Öte yandan grubun bir diğer maçında ise Spartak Trnava kendi sahasında Anderlecht'i 1-0 mağlup etti.
Maçtan dakikalar
Karşılaşmanın 5 dakikası geride kaldı. Ev sahibi Zagreb, Gavranovic ile etkili olamaya çalışıyor. Fenerbahçe, rakip yarı sahada çoğalmakta zorlanıyor.
Mücadelenin ilk tehlikeli atağı 8. dakikada meydana geldi. Sağ kanatta topla buluşan Stojanovic, ceza sahasına ortasına gönderdi. Erken hamle yapan Harun, hata yapmadı ve topu kontrol etti.
11.dakikada Benzia'nın ceza sahasına çevirdiği topta Frey yükseldi ancak vuramadı. Fenerbahçe, maçın başından bu yana ilk kez organize geldi.
5ba3f8a666a97c0dc1f4811d
Maalesef kalemizde golü gördük. Dinamo Zagreb, 16. dakikada Sunjic'in attığı golle temsilcimiz Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Dinamo Zagreb'in 21 yaşındaki futbolcusu Sunjic, Avrupa kupalarında kariyerinde ilk golünü Fenerbahçe'ye attı.
Fenerbahçe, maçın başından bu yana ilk kez bu kadar topla oynadı. Sarı lacivertliler, rakip yarı sahada yaptığı paslaşmalarla boşluk arıyor.
Temsilcimiz Fenerbahçe, 27. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Ceza sahasına giren Gavronavic, topuk pasıyla topu Hajrovic'le buluşturdu. Sert ve düzgün bir vuruş yapan eski Galatasaraylı Hajrovic, Dinamo Zagreb'i 2-0 öne geçirdi.
5ba3f8e066a97c0dc23e2214
Art arda gelen gollerin ardından Fenerbahçe oyundan düştü. Ev sahibi ekip golü bulduğu sağ kanattan etkili gelmeye devam ediyor.
İsmail, Livakovic'i geçemedi
33.dakikada Fenerbahçe tehlikeli noktadan frikik kazandı. Ceza sahasının dışında kazanılan frikikte topun başına geçen İsmail, sert ve isabetli bir vuruş yaptı ancak kaleci Livakovic zorlukla topu çıkardı.
Önce direk sonra karambol
Dakikalar 37'yi gösterdiğinde Zagreb, 3. gole çok yaklaştı. Emir Dilaver'in vuruşunda top direkten döndü. Seken topta çıkan karambolde Harun Tekin, topa sahip oldu.
Izet Hajrovic, İsmail Köybaşı'na yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.
Karşılaşmanın ilk yarısı Dinamo Zagreb'in 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
5ba40230ae298b289688274e
İkinci yarı golle başladı
İkinci yarıya hızlı başlayan sarı lacivertliler, bu temponun meyvesini düdükten 2 dakika sonra aldı. İsmail'in kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topal, topu arka direğe doğru indirdi. Doğru zamanda doğru yerde bulunan Rus savunmacı Neustadter net bir kafa vuruş yaptı farkı 1'e indirdi.
İsmail ve Mehmet Topal arasında anlaşmazlık...
Fenerbahçe savunmasında Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı çarpıştı, Dinamo Zagreb, Hajrovic ile skoru 3-1 yaptı. Golden 4 dakika sonra Zagreb, Olmo'nun attığı gol ile 4-1 öne geçti. Hırvat ekibinin Fenerbahçe kalesine gönderdiği 6 isabetli şutun 4'ü gol oldu.
Dinamo Zagreb 4. golün ardından 2 pozisyon daha buldu. 1 top direkten döndü, 1 top kale sahası içinde uzaklaştırıldı.
5ba40255ae298b2897583c54
Cocu'dan iki değişiklik
Fenerbahçe'de Cocu, ilk hamlesini 64. dakikada yaptı. Aatif'in yerine Barış, Benzia'nın yerine Jailson oyuna dahil oldu.
Fenerbahçe, Slimani ile gole çok yaklaştı. Hırvat defansının hatasını iyi değerlendiren Cezayirli forvet, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat fırsatı değerlendiremedi.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve temsilcimiz Fenerbahçe, sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.
İlk 11'ler...
Dinamo Zagbeb: Livakovic, Catherine, Dilaver, Rrahmani, Hajrovic, Gojak, Sunjic, Stojanovic, Dani Olmo, Gavranovic, Orsic
Fenerbahçe: Harun Tekin, Şener, Reyes, Neustadter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Elif Elmas, Alper Potuk, Benzia, Aatif Chahechouhe, Frey
Maçtan notlar
UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile karşılaşan Fenerbahçe’de teknik direktör Phillip Cocu, bundan önceki maça göre kadroda 4 değişiklik yaptı.
Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig’de Atiker Konyaspor’u deplasmanda 1-0 yendikleri maçta ilk 11’de sahaya çıkan Skrtel, Jailson, Ayew ve Slimani’nin yerine Reyes, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Frey’e şans verdi.
5ba3fa3166a97c0dc23e221b
Takımla birlikte Hırvatistan’a gelen ancak dün akşamki son antrenmanda sakatlanan Skrtel ile sakatlığı bulunan Isla 18 kişilik kadroda yer almadı.
Sakatlığı devam eden Hasan Ali Kaldırım ile teknik direktörün tercihi doğrultusunda kadroya dahil edilmeyen Valbuena ise Zagreb’e getirilmedi.
Bu arada, 18 kişilik kadroda yer almayan Skrtel ile Isla, karşılaşma öncesinde saha kenarından maçı takip eden engelli Hırvat taraftarlarla selamlaşıp sohbet etti.
Fenerbahçe’nin ilk Hırvat rakibi
Fenerbahçe, daha önce Avrupa kupalarında hiçbir Hırvat takımıyla eşleşmezken, Hırvatistan’ın köklü kulüplerinden Dinamo Zagreb, sarı-lacivertlilerin bu ülkeden ilk rakibi oldu.
Dinamo Zagreb ise daha önce eski adıyla UEFA Kupası elemelerinde bir kez Beşiktaş ile bir kez de Trabzonspor ile eşleşmişti.
Eski Galatasaraylı kadroda
Bir dönem Galatasaray forması giyen Bosna Hersekli futbolcu İzet Hajrovic, Fenerbahçe karşısında sahada yer aldı. 2013-2014 sezonun ikinci yarısında sarı-kırmızılı takımın formasını giyen Hajrovic, geçen sezon ortasında Zagreb ekibine transfer olmuştu.
Taraftarlar yoğun ilgi gösterdi
Dinamo Zagreb-Fenerbahçe maçına Hırvat taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.
Karşılaşmayı 20 bin civarında Hırvat taraftar izlerken, Türkiye’den ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen sarı-lacivertli taraftarlar da takımlarını destekledi.

Kaynak:Fanatik
 
Üst