15 yaş , yazılım öğrenmek geç mi ?

yazılım öğrenmek için geç mi ?

  • geç

    Kullanılan: 4 14.8%
  • geç değil dostum

    Kullanılan: 23 85.2%

  • Kullanılan toplam oy
    27

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
2 Kasım 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
23
arkadaşlar teknik lise 10. sınıf endüstriyel otomasyon teknolojileri okuyorum , bölümümüzün yazılım ile ilgili pek yok [ var ama bana yetmez :) ]
kendim yazılım öğrenmek istiyorum fakat 12 yaşında yazılım öğrenmiş kişileri görünce moralim bozuluyor , sizce yazılım öğrenmek için geç mi kaldım ?
telefonlar için yardımcı programlar yapmak istiyorum daha önce çok az pyhton öğrenmiştim fakat unuttum :) arduino bilgim var [ bundan dolayı C'den çok az anlarım ]

hangi dilleri öncelikli öğrenmeliyim ? hangi kaynaklardan öğreneyim ? öğrenmek için geç mi kaldım ?
iyi bir yazılımcı olmak ne kadar zamanımı alır ? günlük yarım saat - bir saat ayırabilirim hafta sonları 2 saat ayırabilirim :)
not : üniversite okumayacağım , liseyi bile ailem istedi diye okuyorum bana göre okul vakit kaybıdır , okulda öğrendiğim bilgileri evdede kolaylıkla öğrenebiliyorum sonuçta
bu iş bulmamda çok olumsuz bir etken yaratır mı ?
 

Rootsyl

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2017
Mesajlar
1,349
Reaksiyon puanı
514
Puanları
113
Yaş
33
geçmi?
dostum daha hiçbişey için geç değil zaten yazılım mühendisleri bile çoğunlukla lisedeyken değilde ünüverstedeyken öğrenmiş oluyor yazılım dillerini yani canını sıkma
hemen öğrenmeye başla ileride olursun diğerlerinden ^^
 

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Admin
Editor
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
288
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Yaş
26
Bana sorarsan bu soruyu sorman yanlış :) Henüz yaşın oldukça genç ve yazılım öğrenmek için tam zamanı diyebiliriz.

  1. Hangi dili öğrenmek istediğine senin karar vermen lazım? YouTube ve Medium tarzı platformlarda bu konuda yol gösterici yüzlerce Türkçe içerik var.
  2. Bu tamamen senin kapasitene bağlı. Senin yarım saat çalışarak kavradığını başkası 3 saatte anlayabilir veya tam tersi olabilir. Sadece şunu unutma; Yazılım dil gibidir, tekrar yapmazsan unutmaya başlarsın.
  3. Şimdiden üniversite okumayacağım diye düşüncelere kapılman çok yanlış. Sana tavsiyem eğitim hayatına en azından üniversite bitirene kadar devam etmen.

Evet, ileride çok iyi bir yazılımcı olabilirsin, okul sana hiç bir şey katmayabilir ( Hiç bir şey katmamasına imkan yok :) ) Ama en azından bir üniversite diplomasına sahip olmalısın, özellikle ülkemiz şartları göz önünde bulundurulduğunda.

Üniversiteyi sadece bir okul olarak düşünme, tamamen farklı bir ortamın içerisine girmek özellikle sosyalleşme anlamında sana büyük katkılar sağlayacaktır.

Hayat boyu başarılar diliyorum...
 

pcmistic

Öğrenci
Katılım
11 Aralık 2010
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Merhaba, -öncelikle yazılım değil programlama öğrenmek istediğini varsayıyorum- ülkemizde programlama ile uğraşan çoğu kişi üniversite yıllarında bu işle tanışıyor. Ayrıca emin ol 15 yaş programlama ile birlikte hiçbir şey için geç değil :) Bir elektronik mühendisi olarak sana tavsiyem c ve c++ ile başlaman fakat programlama dillerini sadece bir araç olarak görmen. Algoritmik düşünme ve algoritma kurma becerini geliştirmen çok daha önemli. Ayrıca üniversite okumak istemediğini belirmişsin, bu yapabileceğin en büyük hata olacaktır. Unutma ki üniversitede amaçlanan sadece teknik bilgiyi öğretmek değil, gelişen teknolojiyi ileride kendi başına nasıl öğreneceğini öğretmektir. Türkiye şartlarında doktoralı mühendislerin iş bulamadığını göz önüne alırsak, iş bulma konusunda senin için kesinlikle büyük bir handikap olacaktır. Başarılar dilerim.
 

mia.wallace

Doçent
Katılım
10 Temmuz 2017
Mesajlar
806
Reaksiyon puanı
230
Puanları
43
yazılımda ilerleyip üniversiteyi boş gecersen bi yerde is bulacagini sanmiyorum. mesele öğrenmek vs degil mesele diploma... bir işveren CV ne bakarken evde çalıştığın şeylere değil nerden mezun olduguna bakar
 

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
Tam zamanı diyebilirim, yazılım için hiç geç değil. Şimdiden başarılar :)
 

kmurat

Müdavim
Cezalı
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,710
Puanları
113
Çok geç moruk. Bir ayağın çukurda. Yazılım öğrenip ne yapacaksın. Senin için hayat çoktan bitmiş.
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
Güney Kore'de ilkokullarda bile yazılım dersi zorunlu olduğunu biliyorum, hiçbir şey için geç değildir fakat bunun için çok çalışman ve istekli olman gerekiyor.
 

MT61

Asistan
Katılım
22 Haziran 2017
Mesajlar
235
Reaksiyon puanı
71
Puanları
28
Yaş
33
27 Yaşındayım. Ben 3-4 sene önce başladım. Geç değil, bu süre zarfında kendini geliştir. Projeler yap. Üniversite olayına bakış açına saygım var. İl hayatına diploma olsa da yazılım da biraz olsun bu durum tecrübe, proje ve bilgiye bakıyor. Bende Üniversite okumadım
 

tengribizmenemen

Profesör
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
1,676
Reaksiyon puanı
485
Puanları
83
Üni konusunda belli ki çok birşey bilmiyorsun. Adamlar seni misal apple'da işe alırken CV'nde lise mezunu olduğunu görürse ne kadar dahi olursan ol seni işe almaz, millet seni umursamaz.
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Çok geç kalmışsın dostum.
Portakalda vitaminken başlamalıydın, artık olmaz.
 
Üst