Nissan almera Tekleme Sorunu!

Bu konuyu okuyanlar

Ali T.

Öğrenci
Katılım
15 Eylül 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, 03/2017 tarihinde 2001 Model Nissan Almera 1.5 araç satın aldım. Şu ana dek aracımdan çok memnundum. Hiçbir sorunum yoktu. Yaklaşık 1 ay öncesinde araçta teklemeler meydana geldi. İlk zamanlar nadiren olmakla beraber şimdilerde sürekli olmaktadır.
Araç soğukken bir sorun yok. ısındıktan sonra 4.vites hızına ulaşana dek her viteste ve kalkışta tekleyerek devrini tamamlıyor. 2 ve 3. viteste bu teklemeler nerdeyse zirveye ulaşıyor. Hem BENZİNde, hemde LPGde bu teklemeler meydana gelmektedir. Aracın çekiş hızı ciddi oranda düştü. Eskiden 3.viteste çok rahat çıkabildiği rampaları şimdi 1.viteste tekleyerek çıkıyor. Aracımı 20 gün önce zincir hariç komple bakıma soktum. Bujileri değiştirdim ek olarak.

Aracı sanayide motor ustalarına gösterdim. Arıza ile alakalı söylediklerini de sizinle paylaşmak istiyorum.

1- Eksantrik Zincir sünme yaptığı için tekleme bu yüzden meydana geliyordur. Zincir değişecek diyorlar ama başka bir usta da zincir olsa mutlaka ses verir dışarı zincir ihtimali yok diyor.
2- Bobinlerden bir veya birkaçı çalışmıyordur. Bu yüzden tekleme yapar, araç çekişten düşer dediler. Nissan Özel Servisine götürdüm. Bobin başlıklarını her birini tek tek sökmek koşulu ile çalışıp çalışmadığını test etti. Herhangi bir sorun görünmüyor dedi. Başka bir test şekli vardır belki de bilmiyorum ama benim götürdüğüm usta bu şekilde test etti.
3- Araç LPGli olduğu için SÜBAPlar zamanla kurum bağlar ve teklemeye neden olabilir. Açıp bakacağız motora, öyleyse temizleyeceğiz dedi ustamız ama henüz açılıp bakılmadı.

Açıkçası sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını bulmadan motoru veya başka bir parçasını değiştirmek yada sanayide oynatmak istemiyorum. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Bu şekilde bir durumla karşılaşanınız olmuştur belki. Sorununu ve nasıl çözüme kavuşturduğunu paylaşırsa çok sevinirim.
 

Anakdes

Öğrenci
Katılım
19 Mart 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba.ustalar nissan konusunda iyi değil malesef bende ustaların fikir ayrılıkları konusunda çok sıkıntı çektim. 2000 model almera m var 2010 dan beri.senin sorunun hava debimetre de
 
Üst