Yeşil Bursa Rallisi 6-7 Eylül'de

Bu konuyu okuyanlar

maxxdump

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
38
Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezonun beşinci rallisi olan Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSSEK) tarafından 6-7 Eylül 2008 tarihlerinde düzenlenecek. 33. Yeşil Bursa Rallisi, 6 Eylül 2008 Cumartesi günü saat 12:00'da aynı zamanda Ralli Merkezi ve Servis Alanı olarak da kullanılacak olan As Merkez'den verilcek start ile başlayacak.



İki gün sürecek rallide ekipler 130 kilometresi özel etap olan toplam 528 kilometrelik parkurda mücadele edecekler.

Alışılanın aksine bu sezon asfalt parkurda koşulacak rallinin bir diğer sürprizi de gece geçilecek özel seyirci etabı olacak. Nilüfer Karting Pisti'nde düzenlenecek gece etabında Türkiye'nin en hızlı pilotları seyircilere çok özel dakikalar yaşatacaklar.

İlk gün yedi etap geçecek ekipler ikinci gün; 7 Eylül Pazar günü, 09:00'da güne başlayarak altı özel etabı daha geçtikten sonra akşam 16:20'de As Merkez'de başlayacak finiş töreni ile 33. Yeşil Bursa Rallisi'ni tamamlayacaklar. Sezonun sondan bir önceki rallisini tamamlayan ekipler şampiyonluk hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olacaklar.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda dört yarış sonrasında Lassa Ralli Takımı'ndan Serkan Yazıcı 53 puan ile liderlik koltuğunda yer alıyor, takım arkadaşı Hasan Özseyhan 48,30 puan ile Yazıcı'yı takip ederken, Fiat Motorsporları'ndan Fatih Kara ise 44,5 puan ile klasmanda üçüncü sırada yer alıyor.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Birinciliği'nde Lassa Ralli Takımı 164,55 puan ile ilk sırada yer alırken Yurtiçi Kargo Ralli Takımı 104 puan ile ikinci, ST Racing ise 75,75 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

Sezon rallilerinde seyircilerin etaplara kolay ulaşımı için hazırlanan Seyirci Kılavuzu 33.Yeşil Bursa Rallisi için de hazırlanarak ArkasOtomotivTRS.com sitesinin seyirci bölümüne eklendi. Kılavuz içindeki diyagram, haritalar ve yönlendirme tarifleri ile Yeşil Bursa Rallisi'nin etaplarına ulaşımda zorluk yaşanmayacak. Seyir noktalarının ulaşımı ve izlenimi hakkında ipuçları veren kılavuz her rallide olduğu gibi ralli severlerin kullanımına sunuldu.

Etaplarda rallinin sonuçlarını cep telefonlarından izlemek isteyen ralli severler yine cep telefonlarının internet tarayıcısından wap.aotrs.com adresine bağlanarak canlı sonuçları takip edebilecekler. Bilgisayar başından da ArkasOtomotivTRS.com sitesinin sonuçlar sayfasını kullanmak mümkün olacak.

Start
6 Eylül 2008 Cumartesi, 12:00
As Merkez
Bursa - Yalova yolu üzeri

Servis Alanı
As Merkez
Bursa - Yalova yolu üzeri

Etaplar

33.Yeşil Bursa Rallisi'nde toplam 13 özel etap geçilecek. Etapların toplam uzunluğu 295 kilometreyi buluyor. Fethiye, Gölbaşı, Holiday Inn ve Fevziye etapları üçer kez geçilirken, 6 Eylül Cumartesi 19:41'de başlayacak özel seyirci etabı Nilüfer Karting Pisti'nde düzenlenecek.

Asfalt zeminde koşulacak rallide ilk gün yedi, ikinci gün ise altı özel etap geçilecek.

Dört özel etap Bursa'nın kuzey doğusunda kalıyor. Ankara ve Yalova yolu üzerinden etaplara ulaşılabilinir, ArkasOtomotivTRS.com sitesinde yayınlanan Seyirci Kılavuzu sayesinde tüm etaplara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Finiş Töreni
7 Eylül 2008 Pazar, 16:20

As Merkez
Bursa - Yalova yolu üzeri




kaynak:Formula1, F1, GP2, DTM, MOTOGP, Indycar, WRC - Motorsporları haber, resim ve video merkezi
 
Üst