Aracımdaki Sorunu Çözebilen Olmadı ?

Bu konuyu okuyanlar

ImHoly

Öğrenci
Katılım
3 Mart 2016
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
28
Merhabalar öncelikle ben Emre,

Bilecik'de yaşıyorum aracım 2002 model ford fiesta flair 1.25 Benzin & Lpg, aracım 2 hafta önce birden bire hararet yaptı suyu bitmiş kontrol etmeyi ihmal etmiştim suyunu doldurdum ve park ettim sabah çalıştırdım ve 10km yol gittim hararet birden fırladı, bekledim ve tekrar devam ettim hemen yine fırladı, sanayiye gittim termostat değişecek dediler değiştirdiler yine sorun devam etti.

Kaloriferimin araç içindeki ısı ayarı ben almadan önce bozulmuş ve çözümü kaputun içine vana yaparak bulmuşlar vanayı açınca sıcak kapayınca soğuk çalışıyor kaloriferim, yaz olduğu için vana kapalıydı, vanayı açtım hararet yapmamaya başladı ama aracın içine sürekli sıcak hava geliyor, yani 2 haftadır böyle kullanıyorum 100km lik uzun yol yaptım 4 sefer hiç hararet yapmadı ama hava sıcak ve klimamı kullanamıyorum.

Eskişehir sanayiye götürdüm ilk bakan usta üst kapak contası yanmıştır ama yapamam dedi, yaklaşık 15 yer dolaştım araca bakmadan bulundukları tahminler şunlar; Üst Kapak Contası Yanmış Olabilir, Radyatör Tıkanmış Olabilir, Devridaim Pompası Çalışmıyor Olabilir.

Aracın fanları çalışıyor, son gittiğim usta ise şunu söyledi, sıcaklık ayarını vanaya bağladıkları için vanayı kapattığında su dolaşamıyor ve hararet yapıyor, conta yansa bu kadar kullanamazdın, bu vanayı yaz aylarında u şeklinde boru yapıp dolaşmayı sağlayacaksın hem hararet yapmayacak hem aracın içine sıcak su gelmeyecek, kış aylarında da tekrar yapacaksın sıcaklık gelecek.

Sizce sorun nerde hangisi doğru hangisini yapmalıyım ?

-Su Eksiltmiyor
-Motor yağı temiz
 
Son düzenleme:

alpacino_34

Profesör
Katılım
31 Ağustos 2015
Mesajlar
1,615
Reaksiyon puanı
495
Puanları
83
hararet yaptıktan sonra ustaya götürdüğünde ne dedi ? contayı haşlamış olabilirsin yani tahmin ettiğin üst kapak contası yanmış olabilir fan 90 derecede açmıyor mu nasıl hararet yaptı ? petek borusuna baktılar mı ? sanayici ustaların bazısı karaktersiz,kazıkçı ve birşeyden anlamıyorlar . bilenler bilir adamı arabadan soğuturlar bence sağlam bir usta bul ona göster derim .
 
Üst