Perseid Meteor Yağmuru Ne Zaman Gerçekleşecek?

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
100820171017142913979_2.jpg


Perseid meteor yağmuru şölenini kaçırmak istemeyenler iki gece uykusuz kalacak. Zira gökyüzünü meraklılarını görsel bir şölen bekliyor. Peki Perseid Meteor Yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Perseid Meteor Yağmuru nedir? İşte Perseid Meteor Yağmuru hakkında bilmeniz gereken her şey... Perseid Meteor Yağmuru 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid Meteor Yağmuru güçlükle de olsa izlenebilecek.
Perseid meteor yağmuru 2017 yılında gerçekleşecek. Meteor yağmuru ne zaman, nerede olacak ve swift-tuttle kuyruklu yıldızı nasıl izlenir, detayları aksam.com.tr'de. Bilim insanları, her yıl ağustosun ortalarında gözlemlenebilen Perseid meteor yağmurunun, bu kez önceki yıllara göre daha yoğun geçeceğini söyledi. Halk arasında "yıldız kayması" olarak da adlandırılan gökyüzü olayı, en güzel çıplak gözle izlenecek. Perseid Meteor Yağmuru 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Zira dolunay öncesi 'şişkin Ay'ın gökyüzünü aydınlatması nedeniyle meteor yağmuru, nerede olursanız olun güçlükle gözlemlenebilecek. Perseid göktaşı yağmuruna sebep olan şey 109/Swift-Tuttle kuyruklu yıldızıdır. Bu kuyruklu yıldız her 133 yılda bir Güneş etrafında bir tur atar. Bu sırada Güneş'e yakınlaşmasıyla geride bazı parçalarını bırakarak yörüngesi üzerinde bir enkaz yığını oluşturur.

100820171013504872472.jpg


Meteor yağmuru nedir?

Meteor ya da meteroid, sonsuz uzay boşluğunda dolanan uzay taşlarına deniyor. Bu taşlar dünya atmosferine girdiklerinde oksijen ile buluşuyor ve sürtünmeden dolayı inanılmaz derecede ısınarak yanıyorlar. Bizim gözlemlediğimiz tam olarak atmosfere giren taşlar değil, çevresindeki sıcak havanın parıltısı. Binlerce meteroidin atmosfere aynı süreç içerisinde girmesine meteor yağmuru diyoruz.


100820171014034873955.jpg


Perseid nedir?

Perseid göktaşı yağmuruna sebep olan şey 109/Swift-Tuttle kuyruklu yıldızıdır. Bu kuyruklu yıldız her 133 yılda bir Güneş etrafında bir tur atar. Bu sırada Güneş'e yakınlaşmasıyla geride bazı parçalarını bırakarak yörüngesi üzerinde bir enkaz yığını oluşturur. Dünya'nın yörüngesinin bu kuyruklu yıldızın yörüngesiyle kesişmesi sonucunda bu enkaz yığınının içerisinden geçeriz. Dünya'nın kütle çekim etkisiyle burada bulunan irili ufaklı taşlar atmosfere müthiş bir hızla girerek yanarlar. Biz bu anlık yanarak kayma olayını “yıldız kayması" olarak adlandırsak da aslında onlar kuyruklu yıldızdan geriye kalan taş parçalarıdır.

Perseid meteor yağmuru nedir? Perseid meteor yağmuru ne zaman, nasıl izlenecek? - Akşam
 
Üst