Sony Pictures Television Eylül'de Yeni Kanallar Geliyor

Bu konuyu okuyanlar

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
Sony Pictures Television, Türkiye piyasasına girdi. Planet kanallarının yüzde 51 hissesini aldı ve dört kanala sahip oldu. İlk kanal dönüşümü 28 Mart’ta gerçekleşti. ‘Planet Pembe’, Sony Channel oldu. Ardından 23 Nisan’da ‘Sony Çocuk’ geldi. Peki, diğer iki kanal ne zaman devreye giriyor? SPT Türkiye Bölge Müdürü Cengiz Korkmaz’a sordum, “Eylülde ‘Sony Mutfak’ ve ‘Sony Plus’ devreye giriyor” dedi. Yani Sony’nin Türkiye operasyonu kanal bazında tamamlanıyor. En önemli konu HD yayını olmaması. Bu durumu da sordum.

Sorun çözülecek

Korkmaz, içeriklerin yüksek kalitede üretildiğini hatırlattı: “Şu an elimizdeki HD içeriği sunabilmemiz için çalışmalara devam ediyoruz. Yeni sezon dönemiyle kanallarımız yayınlarına HD olarak devam edecek.” Yani sonbahardan itibaren yayınlar, HD izlenecek. Bu seyirciyi de etkileyecektir. Sony, yakın zamanda Digiturk platformunda da yerini alacak, özel bilgi.

‘Yerli dizi çekeceğiz’

Bu konuda daha önce kısa bir bilgi vermiştim. Cengiz Bey’e bu durumu da sordum. “Orta vadeli planlarımızda yerel içerikler üretmek var. İlerleyen zamanlarda Sony’nin kendine has yerli içeriklerini de üretmeyi planlıyoruz” dedi.

ASKER DİZİLERİ İZLENİYOR MU?

fft16_mf9385513.Jpeg
Özel Tim dizilerinin beklenen izlenme oranlarını almadığı kanaatindeyim. Bulunduğumuz hassas stratejik konum, çevremizde gelişen olaylar ve ART arda gelen operasyon dizileri... Tahminim, beklenti büyüktü ama sonuçlar öyle olmadı. Merak edip, dizilerden birinde çalışan bu sektörün tecrübeli ismine sordum. “Günümüzde 6-7 aralığında reyting alabilmek hiç de yabana atılmaması gereken bir başarıdır” yorumunu yapsa da beklenti bunun üzerindeydi diye tahmin ediyorum. Durumu; “Yaşanan toplumsal travmalar onların da (ordunun) imajında derin yaralar açtı. Bu nedenle asker dizilerinden, şayet ‘Diriliş Ertuğrul’dakine benzer çok yüksek beklentiler hayal etmişsek, öncelikle bu noktada en azından bir hata payı olduğunu hesaba katmak çok da yanlış olmaz” diyerek özetledi. ‘Söz’ün final bölümü sekiz reytinge
ulaşmıştı. ‘Savaşçı’ 6.5 ortalamada kaldı. ‘İsimsizler’ ise, izlenme oranı açısından beklediği rakamı bu sezon yakalayamadı.

YENİ KANALLARI EYLÜLDE GELİYOR
 
Üst