İngilizce Hazırlık, Merkezi Sistemle Yatay Geçiş ve DGS

Bu konuyu okuyanlar

kontrol

Öğrenci
Katılım
23 Ekim 2015
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Arkadaşlar Önclikle Herkese İyi Bayramlar.
Şimdi benim derdim biraz karışık Kime sorsam konuya uzaklar.
Ben Şimdi İstanbul Üniversitesinde Malzeme Müh. okuyorum Bu sene İngilizce Hazırlık okuyordum Devamsızlıktan kaldım. Şimdi ben Merkezi Sistemle yatay geçiş yapıp İtü ye geçsem 1 sene mi hazırlık okuma hakkım varsa yoksa 2 sene mi? (1) Çünkü 2 sene hazırlıkta kalan okuldan gönderiliyor.
Diyelimki İtü ye geçtim ve yine Hazırlıkta kaldım. Ben aynı zamanda MYO okuyacağım. 2 sene sonra Dgs ile İTÜ yü kazansam İTÜ de okuyabalirmiyim. Tekrardan Üniversiteyi kazandığım için 2 seneye kadar Hazırlık okuma hakkım var mı? (2)


Kafam çok karışık Şu an Bayram olduğu için heryer kapalı Yök e veya İtü ye bişey soramıyorum. Kafayı yiyeceğim şuan düşünmeden duramıyorum. Ne lanet hazırlıkmış o kadar lys kas sonra kaydının silinmesine ramak kalsın psikolojim bozuldu. Lütfen bilen arkadaşlar cevap versin.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
gerçekten karışık bir hal, kendini yıpratma o kadar ... bayramı yaşa ve bayramdan sonraya nereye ne sormayı düşünüyon, onları güzelce hazırla. acele etmene hiç gerek yok, zamanın var yani. benim aklıma takılan şu sen itü yü 4 yıllık mı kazanmayı hedefliyorsun, eğer öyleyse neden myo okumayı da düşünüyorsun? kusura bakma biraz burada cahil kaldım... ha bir de senin sorunların biraz uzman sorusu, üniversite öğrenci işleri en iyi bilir. yani tecrübe istiyo.
 

kontrol

Öğrenci
Katılım
23 Ekim 2015
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Biraz daha açarsam konuyu ben İstanbul Üniversitesi Malzeme de okuyorum ama burası istediğim yer değil kısaca yanlış tercih yaptım. Şimdi Bölüm değiştirmek istiyordum karşıma Dgs çıktı. Ben Kontrol ve Otomasyan teknolojisi okumaya başlayacağım(2 Yıllık Bölüm) Hedefim burayı okuyup Dgs ile İTÜ Kontrol ve Otomasyon Müh. geçmek. 4 yıllık ile 2 yıllık aynı anda okunabiliyor. 2 Yıllık okurken aynı zamanda puanım İTÜ de Maden jeofizik jeoloji gibi bölümlere yetiyor. Amacım 4 yıllık kaydı buraya alıp Myo okurken hazırlığı atlayabilmek birkaç ortak derside başarabilirsem o dersleride geçip 2 yılın sonuda Dgs ile İTÜ yü kazanırsam Hazırlığı geçmiş birkaç dersi almış sene kaybını en aza indirmiş bir şekilde okulu uzatmadan bu işi başarabilmek. Yaklaşık 9 aydır hesap kitap yapıyorum. En son planım bu, bu hazırlık konusuda dün aklıma çakıldı bir anda ben burayı hesap etmemiştim dün yoğundum soramadım kimseye bugünde bayram heryer kapalı; böyle kaldım yoğun bir aile ve çevre baskısı altındayım benim Üniversiteyi uzatmadan bitirmem lazım.

Farkındayım çok karışık oldu kime anlatsam birkaç cümleden sonra Error veriyor ya sen şunu bir daha anlatsanaya iş dönüyor ve ben sorularıma cevap bulamıyorum. İçime oturdu bu hazırlık mevzusu soracak kimsem de yok.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasına Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik - Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı - Yükseköğretim Kurulu

yönetmelik bu...
--- Gönderi Güncellendi ---
burada önemli olan programa has yabancı dil eğitimini iki yılda bitirmek gibi anladım ben. dolayısı ile sen yeni bir programa yani iki yıllık önlisans programına kayıt yaptırınca hazırlık sınıfını (varsa) iki yılda tamamlamak durumundasın. önceki hazırlık sınıfı farklı bir programa ait olduğundan onun hazırlık sınıfındaki başarısız geçen 1 sene burada sayılmaz, diye düşünüyorum. yine aynı şekilde itü de istediğin o programa geçiş unsuru için kullanmak istediğin puanının yettiği bölümlerin de hazırlık sınıfı geçme hakkı ayrı birer program oldukları için 2 yıl olmalı diye anlıyorum yönetmelikten. ama bunu senin kesin olarak öğrenci işlerinden hatta itü de bölüm dekanından falan öğrenmelisin kesin olarak. yalnız şunu okumadım yani korkulacak (korktuğun gibi ) gibi değil, dgs ile de geçsen , yatay geçiş de yapsan ayrı bir programa geçtiğinde 2 yıllık toplam hakkın varmış da tek hak kalmış geriye , böyle birşey ben okumadım yönetmelikte.

hatta sen işi daha sıkı tut yökü de ara :) oradan da teyit ettir.
 
Son düzenleme:

kontrol

Öğrenci
Katılım
23 Ekim 2015
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Evyallah kardeşim mesajını attığın gün gördüm ama memlekete gitmem gerekti bilgisayar başına oturup cevap yazamadım. Sağolasın yüreğime su serptin. Ben yinede Yök ü ve İtü yü arayıp durumu teyit ettirmem gerek ne olur ne olmaz.
 
Üst