Aston Martin Vulcan Modelleri Pistte

Bu konuyu okuyanlar

ShiftBoss

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
416
Reaksiyon puanı
289
Puanları
63
Toplam 24 Örneği Üretilen Vulcan'ın 7 Tanesi Pistteydi. Neyse Ki Kameralar Da Öyle

Aston Martin, iki yıl önce Vulcanı tanıttığında bizleri şaşırtmıştı zira Gaydon merkezli firmanın mühendislerinin, karbon fiber gövdeli bir yarış aracı üzerinde çalıştıklarını bilmiyorduk. Doğal emişli V12 motoru 820 beygir güç üretebilen bu otomobil, Ferrari FXX K ve McLaren P1 GTR gibi sadece pistler üzerinde görülebilen diğer otomobillerden farklı bir yapıya sahip.

aston-martin-vulcan-at-cota.jpg


A.B.D.'de vergiler hariç 2.3 milyon dolar gibi bir fiyatı olan otomobilin bütün örnekleri o zamandan bu zamana satıldı ve 24 adet örneği bulunan bu aracın sahiplerinden yedisi, Austin, Texas'ta bulunan Circuit of the Americas'da buluştu. Vulcan aslında sadece pistler için üretilmiş olsa da yeterli paranız varsa (6 haneli bir sayı) RML isimli mühendislik firması aracı yol kullanımına uygun hale getirebiliyor. Bu değişim yaklaşık 3 ay sürüyor ve Aston Martin CEO'su Andy Palmer'a göre en az dört otomobil bu işlemi görecek.

aston-martin-vulcan-at-cota.jpg


Son zamanlarda moda olan motor hacmi küçültme ve hibrit süperspor otomobillerin arasında doğal emişe sahip V12 motor nesli tükenen bir örnek. Motor bile firmanın motorsporları departmanı tarafından üretilmiş bir sanat eseri ve GT3 araçlarından alınıp hacmi 7 litreye büyütülmüş. Üç farklı moda sahip olan bu ünite aslında "eski model" olarak görülse de aracın geriye kalan her bölümü yeni. Örneğin karbon fiberden üretilen şasisi.

aston-martin-vulcan-at-cota.jpg


Bu aracın bazı sahiplerinin pistlere çıkıp otomobillerinden zevk aldıklarını görmek güzel. Sonuç olarak bütün modellerin kapalı garajlarda muhafaza edilip bir yatırım aracı olmasını istemeyiz.

Kaynak: aston martin
 

İkbal Gügen

Öğrenci
Katılım
30 Mayıs 2017
Mesajlar
14
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
27
İstanbul Autoshow da pek bir güzel görünüyordu. :)
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
113
harika olmuş yeni olası bond filmine de girer belki...
 
Üst