Horlama Tedavisi Her Yaşta Yapılabiliyor.

horlama şikayetiniz var mı?

  • evet

  • hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Bu konuyu okuyanlar

rinoplasti

Öğrenci
Katılım
30 Mayıs 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
60
Horlama her yaşta dikkat edilmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, horlamaya neden olan sebepler araştırılmalı ve mutlaka tedavi edilmelidir.

“Uyku sırasında alınan nefesin burnun ve üst solunum yollarında engellendiği durumlarda ortaya horlamanın neden olduğu gürültülü bir ses çıkar. Her yaşta görülebilen horlama sorunu mutlaka dikkate alınması ve sebeplerinin araştırılması gerekir. Horlamanın en yaygın görülen nedenleri arasında kişinin küçük dilinin büyük veya sarkık olması, yaşlanmaya bağlı olarak yumuşak damağın genişleyip aşağıya doğru sarkması, dil kökü büyümesi, bademcik ya da geniz etinin büyük olması, burun kemik eğriliği, burun eti şişliği ve alerjiye bağlı nefes kanallarının daralması sayılabilir.”

Horlama yorgun uyanmaya neden olur
“Horlama kişinin uyku kalitesinin düşmesine neden olur. Çıkardığı sesle yakınlarına verdiği zararın çok daha fazlasını kendine verir. Basit bir horlama zamanla tıkayıcı uyku apnesine yani uykuda solunum durmasına bile neden olabilir. Sabahları yorgunluk, baş ağrısı, gün içi yorgunluk, sürekli uyku hali, boğaz kuruluğu, ağızda ekşimsi tat, unutkanlık, dikkat azlığı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, depresyon, cinsel aktivite de azalma / isteksizlik, gece terlemesi, sık uyanma ve gece sık idrara çıkma gibi sorunlar görülebilir. Özetle horlama, kişinin genel sağlığını bozarak yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir.”
 

Neutral

Müdavim
Katılım
14 Mart 2009
Mesajlar
1,947
Reaksiyon puanı
179
Puanları
63
Yaş
40
Hiç kimse horladığını kabul etmez. Yastık önemli bir etken yani yastıkla kafanızın oraya getirdiği basınç.

Özellikle sırt üstü yatıpta yüksek bir yastıkta orantısız uyuyorsanız muhtemel horlarsınız.
 
Üst