Üniversite Şeçimi

Bu konuyu okuyanlar

ituluzagor

Öğrenci
Katılım
3 Mayıs 2017
Mesajlar
35
Reaksiyon puanı
3
Puanları
8
Yaş
26
Merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapmayı planlıyorum ve şu anda önümde 2 şeçenek var,
1) Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Müh
2) Gaziantep Üniversitesi Elektirik Elektronik Mühendisliği.

Şimdi şeçimi yaparken en başta tabiki de Pc ve Eem arasında şeçim yapmak lazım. Kafa olarak kendimi bir Pc Müh. olarak görmekteyim fakat bilişim sektör bilgisi olarak pek iyi sayılmam ama tabii bunların nasıl gelişeceğini üni bana öğretecek. Elektrik tarafında ise iş öğrenme bakımında üni daha iyi bir ortam sonuçta Bil. Müh.eğitimi bize nasıl öğreniceğimizi öğretirken Ee. Müh. eğitimi daha teorik ,
İlk soru hangi mühendislik??
İkinci olarakda Çukurova Ve Gaziantep mühendislikleri arasında nasıl bir şeçim yapmalıyım hangisine gideyim????
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
Bilgisayar da gayet teorik dersler içerir, teorik eğitim sadece eede değil yani. Pc mühendisliği yok, bilgisayar mühendisliği var.
Elektronik hızlı gelişen ve değişen bir alan, ama ülkede çok ihtiyaç duyulan bir alan değil, çünkü üretim yok. Elektrik var orada da bir şeyler öğrenirsiniz ve uygularsınız. Yeni ürünler çıkarmazsınız ortaya, elektrik teorileri çok hızlı gelişmez çünkü. Bilgisayarda değişim her gün olur, sürekli güncel kalmanız beklenir, genel eksiklik yazılım alanındadır, donanım ve ağ gibi alt alanlar çok fazla eleman aranan alanlar değil. Üniversite seçerken bölümdeki hocaların geçmişlerini inceleyin, hocaların başarılarına göre seçin üniversiteye göre değil.
 
Katılım
1 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
peki bu yatay geçiş olayını nasıl yapıyoruz, ben şuan bir vakıf üniversitesinde okuyorum. Notlarım baya iyi. başka bir üniversiteye tam burslu geçme imkanım varmı?
imkanım varsa bu işlem nasıl oluyor, geçiş kontenjanlarına ve tarihlerine nereden bakılıyor.
 
Üst