Fux Projesi

Bu konuyu okuyanlar

Sudo

Asistan
Katılım
9 Ocak 2017
Mesajlar
136
Reaksiyon puanı
96
Puanları
28
1.png


Fux Projesi nedir?
Fux Projesi dünyanın dört bir yanından Ücretsiz yazılım topluluğu üyelerinden oluşan bir ortaklıktır. Fux Projesi açık kaynak kodlu yazılım toplulukları oluşturur ve "Fux" adında bir Linux dağıtımı üretir.

Misyonumuz
Fux Projesi'nin misyonu topluluk olarak ücretsiz ve açık kaynak yazılım geliştirilmesine öncülük etmektir.

Fux'un Misyonunun Unsurları
Bu misyonun üç unsuru var:
Fux Projesi'nin her zaman açık kaynak olması için çaba göstermek.
Sürekli özgür ve açık kaynak yazılımlardan oluşan yeni sürümler oluşturmak / geliştirmek.
Fux Projesi ile özgür ve açık kaynak yazılımları insanlara dağıtarak yaygınlaşmasını sağlamak.

Kullanıcı tabanı(Hedef kitle olarak'da bilinir)
Bir dağıtım oluşturmak aynı zamanda bir kullanıcı tabanının ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Geniş bir kitlenin ortak ihtiyaçlarını karşılayarak, Fux özgür yazılımın yayılmasını, kendi metodolojileri'nin anlayışını ve katılımını teşvik eder.

Temel Değerlerimiz
Fux işletim sisteminin tüm bileşenlerinin, her zaman kullanılabilir, değiştirilebilir ve dağıtılabilir olmasına inanır.

Topluluğumuz
Fux yazılımın biraz daha fazlasıdır. Bu farklı kültürlere sahip ve farklı inanışları olan insanları, dünyanın dört bir yanından birlikte çalışan gönüllülerde dahil bir araya getirmektir. Herkes becerileri ne olursa olsun topluluğumuza katılmak isteyebilir ve topluluğumuzda her zaman herkes için bir yer vardır.

Fux topluluğu; yazılım mühendisleri, grafik tasarımcıları, sistem yöneticileri, web tasarımcıları, yazarlar, çevirmenler ve daha birçok ekiple birlikte katkıda bulunmaya başlamanızdan mutluluk duyacaktır.

Hepimiz Fux'un mükemmel olması gerektiğine inanıyoruz. katılımcıların yapıcı katkılarıyla bir ortam yaratarak, daha etkin ve başarılı bir şekilde topluluğumuzun büyümesi, ilerlemesi için çaba gösteriyoruz.

Yöntemimiz
Fux Projesi kapsamında geliştirilen kodların hangi Linux dağıtımı olursa olsun, başka dağıtımlar tarafından'da güvenle kullanılmasını sağlamak.

Yönetim
Herhangi bir büyük toplulukda olduğu gibi, Fux açık kaynak yazılımları ve içeriğini iyileştirmenin yollarını belirlemek, teknik, organizasyonel ve sosyal düzeylerde çatışmaları çözmek için çeşitli liderlik vasıfları sağlar. Topluluk ve ekip liderliği hedefi gerekli minimum gözetimi sağlamak ve topluluk üyelerine maksimum teşvikde bulunmak, Fux Projesi'nin ilerlemesi ve başarılı olması için önemlidir. Bu nedenle, topluluğun yönetimi büyük ölçüde topluluğun kendisindedir.

Neden Fux Projesi?
Biz her zaman doğru olanı yapmak için ücretsiz, açık kaynak kodlu yazılım sağlamaya çalışıyoruz. Bu hedef için mücadele ederek, herkesin kullanabileceği ve dağıtabileceği çözümler geliştirmek amacımız. Bu amaçla, bizim geliştiricilerimizin geliştirdiği ücretsiz ve açık kaynak yazılımların bazıları şunlardır:
  • NetworkManager
  • D-Bus
  • polkit
  • PackageKit
  • FreeIPA
  • SELinux
  • PulseAudio
  • Wayland
  • Systemd
Biz yazılım geliştirirken ücretli ,lisanslı ve özgür olmayan yazılımları tercih etmiyoruz. Bunun nedeni bu uygulamaların uzun vadede topluma fayda sağlamayacak olması. Fux topluluğu kısa vadeli kullanımı olan yazılımları geliştirmek yerine, gelecekte özgür yazılımın ilerlemesine fayda sağlayacak yaklaşımları tercih ediyor.

Nasıl Fux Dağıtımı alabilirim?
Çok kolay, sadece proje sayfasını ziyaret edin ve Fux İş İstasyonu logosu'nun altındaki şimdi indir bağlantısına tıklayın. CanlıDVD iso kalıbını indirdikten sonra yazılabilir bir DVD'ye yazdırabilir ve linux live usb creator kullanarak windows üzerinde veya "dd if=/../../Fux-1.0.x86_64.iso of=/dev/sdx bs=16M && sync" komutu'nu kullanarak Linux üzerinde CanlıUSB oluşturabilirsiniz. Bilgisayarınızda CanlıDVD ve USB görüntüleri sayesinde hiçbirşey yüklemeden hemen deneyebilirsiniz.
Bu arada fux un depolarında Mate masaüstü ortamı ve Cinnamon masaüstü ortamının olduğunuda söyleyelim. Diğer masaüstü ortamlarınında yakın süre içinde ekleneceğini belirtelim.

5LnOX5.png

(Fux Projesi Cinnamon Masaüstü Ortamı )
 
Son düzenleme:

eronis

Dekan
Emektar
Katılım
25 Mart 2016
Mesajlar
5,389
Reaksiyon puanı
4,382
Puanları
113
Kodekler ne durumda ? Ön yüklü geliyor mu ? Kanalımda tanıtmayı düşünüyorum türkçe desteği iyi diye Fedora tabanının. Eğer Fux projesinin multimedyada ve depolar konusunda (rpm fusion gibi) ve özgür olmayan yazılımı eklememe gibi politikaları yoksa ancak tanıtabilirim. Son kullanıcıya hitap ediyor kanal ve bunları anlatmam biraz zor :D
 

Sudo

Asistan
Katılım
9 Ocak 2017
Mesajlar
136
Reaksiyon puanı
96
Puanları
28
Kodekler ne durumda ? Ön yüklü geliyor mu ? Kanalımda tanıtmayı düşünüyorum türkçe desteği iyi diye Fedora tabanının. Eğer Fux projesinin multimedyada ve depolar konusunda (rpm fusion gibi) ve özgür olmayan yazılımı eklememe gibi politikaları yoksa ancak tanıtabilirim. Son kullanıcıya hitap ediyor kanal ve bunları anlatmam biraz zor :D
1-Fux projesi özgür bir yazılımdır ne eklediğinize karışmaz.
2-3. parti uygulamaların bazılarınıda deposunda bulundurur.
3-Fux-extra-repo paketi ile fux'un repoları hariç fedora ve rpmfusion repolarınada ulaşabilirsiniz.
 

iblah60

Asistan
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
450
Reaksiyon puanı
482
Puanları
63
Yaş
29
ben xfce masaüstü ortamını kulllanmak için minimal isoyu indirdim fakat bi türlü kuramadım bunun için türkçe metin veya video varmı acaba
 
Üst