Pokemon GO 2016'yı Nasıl Kapattı? İşte Önemli İstatistikler

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
ZM6BJa.jpg


Artırılmış gerçeklik özelliğini kullanımı sunan ve bu bakımdan oldukça ilgi çeken Pokemon Go için genel bir değerlendirme yapıldı.

Niantic adlı firma tarafından geliştirilen ve artırılmış gerçeklik özelliğinin en iyi örneklerinden birisi olarak kabul edilen Pokemon Go, firmaya gelir sağlamaya devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Pokemon Go’nun 2016 yılı genelinde 950 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başardığı ve böylece çok kısa süre içerisinde yüksek bir gelir elde ederek bu alanda kırılması zor bir rekora imza attığı belirtildi.

Oyunun dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından oynanması, oyun istatistiklerinin artmasını sağlarken sadece oyunda GPS sistemini açarak oyunu oynayan kişilerin yaklaşık 8.7 milyar kilometre yürüdüğü duyuruldu. Üstelik mevcut rakamlar sadece kısıtlı bir bölgede oyunun kullanıma sunulması ile elde edildi.

Şu anda dünya genelinde her yerde oynanması mümkün olmayan Pokemon Go’nun tüm bölgelerde sınırsız bir şekilde sunulması mevcut istatistiklerin daha da artmasını sağlayacak. Pokemon Go için 2016'nın Aralık ayında yapılan derlemede oyun için önemli istatistikler şöyle açıklandı;

Toplam indirme: +500 milyon

Android cihazlardaki kurulum oranı: Yüzde 10.2

Amerika'daki kullanıcıların her gün oynama oranı: Yüzde 5.92

Günlük oynama süresi: 26 dakika

Oyunun ilk gün sonundaki hasılatı: 4 milyon dolar - 4.9 milyon dolar

18 ile 34 yaş arasındaki oyuncuların oranı: Yüzde 78
 
Üst