Canan Karatay Palm Yağı İçin Ne Dedi?

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
jXMOvG.jpg


Son dönemlerin en çok tartışılan gündem maddelerinden birisi olan palm yağı ile ilgili Canan Karatay da açıklama yaptı.

Zararlı olup olmadığını yönelik farklı görüşlerin yer aldığı palm yağında özellikle Türkiye'de bakanlık tarafından yapılan açıklamalar dikkate alınmıştı. Bakanlık açıklamasında Türkiye'de kullanılan yağların kriterlere uygun olduğu ve bu nedenle herhangi bir zararının olmadığı ifade edilmişti. Fakat sert çıkışlarıyla gündeme gelen Canan Karatay palm yağı ile ilgili tehlikenin çok daha büyük olduğuna dikkat çekti.

Tüm Trans Yağlar Zararlıdır!

Türkiye'de tüketilen yağların hepsinin kanserojen etki yarattığını söyleyen Canan Karatay, palmiye yağının çok daha doymamış yağ sahip olduğunu ve bu nedenle çok daha tehlikeli olduğunu belirtti. Özellikle trans yağların işlem gördükten sonra yüzde bin 500 gibi daha fazla etki yarattığını söyleyen Canan Karatay, vücuda bu tip maddelerin alındıktan sonra hemen etkinin görülmeyeceğini fakat bu zararlıların yavaş yavaş hücreleri bozarak kansere neden olabileceğini açıkladı.

Trans yağlar hakkında oldukça iddialı ifadelerde bulunan Canan Karatay, sadece kanser değil kanserin yanı sıra şeker, depresyon, karaciğer yağlanması gibi pek çok farklı hastalığa da başta palmiye yağı olmak üzere tüm trans yağların neden olduğunu söyledi.

Palm Yağı Riski En Çok Hangi Ürünlerde Var?

Türkiye'deki beslenme alışkanlıkları ve tüketilen hazır gıdalara bakıldığında dondurulmuş pizza ve patatesler başta olmak üzere duş jelleri, şampuanlar, bebek mamaları, bebek bezleri, temizlik ürünleri, dondurma ve fındık kreması gibi ürünlerde palmiye yağının oldukça yüksek oranlarda bulunuyor. Bu ürünlerin tüketilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Canan Karatay, sağlıklı bir beslenme ve vücut için kişilerin bu tip ürünlerden uzak durması gerektiğini söyledi.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
bütün ülker ürünlerinde var hurma yağı da palmiye yağı krem çikolata denen fındıkezmeli çikolataların hepsinde var bütün cipslerde,kuruyemişlerde,biskivü,krakerlerde var sadece sütlü çikolatalada yok...
 
Üst